Slovenské meno pre dievča
Môj priateľ dal meno synovi. Vraj keď bude teraz dievča, vyberám meno ja. Ale všetko ofrfle 😃 pozdáva sa mi Nina, ale to je zatiaľ len úvaha. Poraďte nejaké meno. Ale žiadne Nela, Stela, Mia. To mi už bolo zamietnuté. Skôr niečo naše
My mame anetku bola to hneď jasné voľba a aj muž súhlasil...keby mame ďalšie dievča bola by Agatka....moja sestra ma Dorotku a Elišku
ja som bola presvedcena, ze cakame dievca, meno som hned vybrala Klara alebo Adelka ale teda bude to Misko 😂 a kupodivu pacili sa mi take klasicke Danka, Hanka, Alzbetka (tie boli este v zalohe)
My mame doma Damiana a Marcusa a teraz čakáme Alexandru 🙂
Ja som mala v sirsom vybere (manzel zoskrtal :D ): Natalia, Diana, Linda, Laura, Lucia, Lenka, Ivana, Veronika, Sona...
Eliška, Grétka
Ja som pôvodne chcela Ninku alebo Bianku, ale napokon priateľ vybral Rebeku.
mne sa velmi paci Daniela alebo Paulina
Mne sa pači veľmi Sabínka, Sabii😊🥰 ale aj Terezka alebo Kristínka 🙊💞
Lívia
Zuzka, Katka, Miška, Lenka, Lucia, Mirka, Janka, Danka, Barbora, Martinka, Marianka,..... Mne sa klasické mená páčia ale s mužom sme mali veru vždy odlišný názor 🙈 nakoniec máme Lauru a muž chce k nej ešte Lindu, Lenku a Luciu 😂
Hana
Ked nam moja pani dokrorka povedala ze to bude ,,baba,, tak jednoznacne Timea.My ju volame Timuska
@1bambinko1 Čiže ak by sa dalo, dala by si meno Agátka? V tomto tvare? A napadlo Ti, že malá Agátka raz vyrastie a bude sa cítiť trápne, keď jej niekde napíšu Agáta a ona ich bude musieť opravovať, že sa volá AgátKa?
Mala som spolužiačku, 5 rokov sme spolu chodili na VŠ. Celý čas som bola presvedčená, že sa volá Jana. Tak sa predstavovala, aj si to tak všade písala. A tu zrazu, na promócii, keď čítali jej meno, bola oficiálne Janka.
My čakáme Natálku🥰
My máme Dianu ❤ Vždy som hľadala mená aby sa nedali veľmi schomolovať ...:( ale podľa mňa sa vždy nájde niekto kto vie povedať to meno inak... až ma dvíha 😲
@1bambinko1 predstav si takú 30 ročnú pani vedúcu...čo sa predstavuje "Agátka....." Ved by mi bolo trápno...
Normálne daj oficiálne agatu a vy ju volajte ako chcete
Marina 🥰🥰🥰
Stanislava. Na prvy dojem sa mozno nezda, ale Stanka je pekne, mile a je ich malo.
Ak mate pekne slovenske/slovanske priezvisko, tak pre mna najkrajsia je Marina. S nasim madarskym priezviskom to ale znie dost desivo 😀
Tak pekne su napr. Kristinka, Eliška, Zdenka, Lucia, Natalia, zacalo sa u nas v rodine vyskytovat pre babatka Zuzka
Ja mam Natašku, jedina v sirokom okoli
ja mám Editku a Idku, tiež sme sa ešte nestretli s týmito menami u malých dievčatiek v blízkom okolí 🙂
Ela
Ja mam Dorotku. Paci sa mi tiez Juliana/Julia a Paulina
Ja mam doma Marinu meno vybrala jej velka sestra
Teraz dávajú veľmi často meno Anna, Agáta, ale mne sa páči aj Adriana, Erika, Júlia, Marianna, Marína, Diana, Karin, Miriam, Petra...
Slávka

mne sa páči meno Agátka, len škoda, že v rodnom liste môže byť len agáta a to sa mi už nepáči. je veľa pekných mien 🙂 treba prejsť kalendár 🙂