icon

Sofia alebo Sára

11. feb 2022

Ahojte, uz dlsie uvazujem nad jednym z tychto mien pre nasu dcerku ale neviem sa rozhodnut 🙂 Obe sa nam hodia k priezvisku, takisto sa obe pacia aj mne aj manzelovi..len sa akosi nevieme nejako rozhodnut 🙂
Viem ze tychto mien je v tejto dobe uz dost..ale nam sa pacia a ziadne iné nas velmi neoslovilo.
A nebudem predsa davat dietatu ine meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich v skôlke s rovnakym menom nebolo 5.

Strana
z3
euka210
12. feb 2022

Susedia v detstve mali psa Saru, takze mne sa nepaci. Sofia uz otrepane. ...ale kazdy ma ine asociacie, citenie, vkus...je to jedno ake meno bude, dajte take aby sa vam pacilo a dietatu nebolo pripadne na vysmech...ale pokial to nebude Kleopatra ci Angelika tak vsetko v poriadku 😉

michellemary
12. feb 2022

Sofia, má veľmi pekný význam, a ako sa tu už spomínalo, sára je časť čižmy...

erikahun
17. feb 2022

Mne osobne sa nepáči tiež meno Sofia. Všetky ktoré poznám, boli spomalené, ale to možno len preto, že si ho spájam s takými detmi :D Sára je krásne meno podla mna, no je to všetko vec názoru. Niekomu sa páči také meno, niekomu také. My sme sa rozhodli pre Nelu. 🙂 Každopádne ako sa rozhodnete, tak to bude na Vás a aj tak bude to rozhodnutie správne 🙂 Modrý koník ti v tomto veľmi neporadí ;)

vinkel
17. feb 2022

Ja mám dcéru Sáru a ona sa tak vžila s tým meno. Rozhodovala som sa medzi meno Sara , Tamara a Maxima. 🙂

cajomila
18. feb 2022

@vinkel Joj veľmi dobre ste vybrali z tých troch mien👌

petkasaurus
18. feb 2022

@erikahun my sme zase mali psa Nelu, vidis, kolko ludi, tolko nazorov..

erikahun
18. feb 2022

@petkasaurus Áno, suseda neďaleko má teraz fenu a vola ju ju Nela😄 daako ma to netrapi😃 niekto dava mena psom a niekto detom😃 Nam sa to meno zapáčilo, tak sme ho jednoducho dali🙂 hodi sa k malej aj k priezvisku🙂)

cajomila
18. feb 2022

@erikahun Veru, my máme dceru Zoru...tiež viem, že to bolo obľúbené meno pre psa.
Ale nám sa jednoducho veľmi páčilo.

calin
18. feb 2022

Skus si tie mena pisat na papier - a tvoj vnútorný pocit rozhodne. Mne sa páčia -obe. Neter dostala troska pozmenené po babke Žofia- Sofia. Podľa môjho názoru znie veľmi vznešené. Sara je tiez krasne meno..ale keby som si mala vybrať- tak Sofiu ♡

lala123
18. feb 2022

Rozhodni sa keď sa prvý krat pozrieš na malú , čo ta prvé napadne...Nechaj sa viest svojou intuíciou. Podľa mna už v názve témy je jasne, ktoré meno preferujem viac ale možno sa mýlim.

lala123
18. feb 2022

Malo byt preferujes nie preferujem

autor
18. feb 2022

@lala123 zamyslela som sa...a ano je to tak ..meno Sofia je mi blizsie ❤

sonka333
18. feb 2022

Ja mám dcéru Sofiu 😍a na poslednú chvíľu som jej toto meno vybrala...hned po pôrode

pragmaticka
18. feb 2022

Dcéra má v triede 3 Sofie a 2 Sary. 2.C a v triede ich je len 18! 😂v ďalších triedach jej ročníka ich je tiež niekolko,par už poznám z počutia z družiny atd.

eriksonka1234
18. feb 2022

Za mňa Sofia je nádherné. Aj moja dcéra mala byť Sofia, dlho som to ľutovala, ale narodila sa deň pred jej meninami, tak sme nakoniec ťahali z klobúka 🤷‍♀️meno

cajomila
19. feb 2022

@pragmaticka To je podľa mňa, podľa kraju.
U nás v škôlke mala dcéra 2 x Janko, teraz v škole to je 3x David.
Kamoška má v triede 3 x Šimon.

lala123
19. feb 2022

Tak potom nie je o čom😉riad sa svojimi pocitmi a nie názorom inych

cajomila
19. feb 2022

A ešte 2x Tomáš, 2x Simona, 2x Michaela

mooonika1975
19. feb 2022

sofia jednoznačne, sáááára nééééé
ak môžem, čo dieťa v škôlke Sára, to problémové , neviem či meno dáva taký náboj, ale áno . Sofie boli nežné a pritom priebojné.

jarmilka86
19. feb 2022

Ťažké sa je rozhodnúť,,ja som tak dlho rozmýšľam či Riško alebo Miško cely život som tvrdila že ak raz budem mat syna bude sa volať Richard ešte aj k priezvisku sa dokonale hodí a keď som čakala malého tak sa mi snívalo že som mala Riska a to bábätko bola strašne škaredé a odvtedy bol Miško a je krásny 😂 mne sa páči viac Sára v tvojom prípade,, to že je to obľúbené meno teraz by mi bolo tiež fuk, ja mám doma Emu a na tanečnej sú z 10 dievcatiek 3 Emky,, voľakedy boli všade Mirky a Martiny,,,

autor
20. feb 2022

@jarmilka86 ved presne toto...kedysi same Janky,Katky, Martinky,Zuzanky...a teraz to je to iste len mena su ine "modernejsie"😂😂

lili1803
6. sep 2024

@jaja20 a Sofia je Sofa anglicky gauč😁😁to má byť lepšie 😂

jaja20
6. sep 2024

@lili1803 Píšeme o mene Sofia,nie Sofa. Keď si sa až teraz po 2 a 1/2 roku zapojila do tejto už prastarej diskusie.

Strana
z3