icon

Sofia alebo Sára

11. feb 2022

Ahojte, uz dlsie uvazujem nad jednym z tychto mien pre nasu dcerku ale neviem sa rozhodnut 🙂 Obe sa nam hodia k priezvisku, takisto sa obe pacia aj mne aj manzelovi..len sa akosi nevieme nejako rozhodnut 🙂
Viem ze tychto mien je v tejto dobe uz dost..ale nam sa pacia a ziadne iné nas velmi neoslovilo.
A nebudem predsa davat dietatu ine meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich v skôlke s rovnakym menom nebolo 5.

nikayla
11. feb 2022

Ja som tiež zvažovala Sáru. Nakoniec máme Ester. Sara je krajšie ako Sofia, na to meno mám už doslova alergiu 🤷

akrobrab
11. feb 2022

Za mna osobne Sara, ale preto, ze sa mi nepacia zdrobneliny mien a pri Sofii je vacsia sanca, ze to bude Sofinka ako pri Sare Sarka/Sarinka. Aspon ja mam taky pocit.

polodrahokam
11. feb 2022

Mne sa páči Sofia.

petkasaurus
11. feb 2022

My dame Sofiu, ak sa potvrdi dievca 🙂 inak ja nepoznam nikoho s takym menom.. Sara sa mi nepaci.

tara42
11. feb 2022

Hovorí sa, ze Sofii je veľa ale mne sa tiež to meno paci, dala by som Sofiu. Ale aj Sara je pekne. Btw poznám 2 Sofie a Sáru 1. Za to Olivie poznám minimálne 3.

iwesska
11. feb 2022

A teraz sa podla coho rozhodnes? 50 zien napise Sara, 51 Sofia,tak bude Sofia,lebo zeny z kona tak rozhodli?😁 Daj Zofiu a mas vyriesene😂

autor
11. feb 2022

@iwesska nie aj tak sa rozhodnem podla seba ;) lebo jedno z tych dvoch mi je predsa blizsie

moni73
11. feb 2022

@diamond007 ake zvlastne vnimanie. Vyberala som makke mena (teda aspon podla mna) : Soňa, Zoja, Vlaďa, Naďa

5katarina7
11. feb 2022

Mne sa páči viac Sára. 🙂

riamia91
11. feb 2022

Sára.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
7lenka11
11. feb 2022

obe sú veľmi frekventované mená, ale osobne by som dala meno Sára.. kolegynina mama je učiteľka v škôlke a má tam 5 Sofií, v septembri pribudne ďalšia :D to isté platí o mene Ema.. akože ani Sár nie je málo, no Sofia je dlhodobo jedno z najpoužívanejších mien..

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
drimonna
11. feb 2022

Mám pocit, že v poslednej dobe nepočujem iné mená, ako Sofia,Sara,Ema,Natália,Nela,Viktória,... 😫 No, ale ak by som si mala vybrať, tak Sara.♥️

autor
11. feb 2022

@7lenka11 to ze su frekventovane mi vôbec nevadi ;)

autor
11. feb 2022

@drimonna a kedysi sa davali mena ako Jana, Zuzana, Maria, Jozef, Peter...a mozem pokracovat😂 ina doba, iné mena

autor
11. feb 2022

inak ja mam tiez meno ktore sa teraz uz moc nedáva...a ked som chodila na Zš nas bolo v tej dobe v triede tiez asi 5 ks 😂

luckamjar
11. feb 2022

Ja učím v škôlke a už by to fakt chcelo pauzu od Sofie 🙈 takze za mna radšej Sara 😊👍

petkasaurus
11. feb 2022

Pre mna za mna, ked by bolo Sofii v triede aj 10, mne sa osobne to meno paci dlho.. Nie kazdy chce Zuzu alebo Anču.

autor
11. feb 2022

@petkasaurus presne..mam rovnaky názor😂

7lenka11
11. feb 2022

tak potom sa rozhodnite podľa seba.. mne osobne by vadilo, ak by sa na pieskovisku hralo ďalších 5-6 dievčatok s rovnakým menom, proste nepáči sa mi tento trend jedného mena, ale je to každého vkus a preferencia..

domculik
11. feb 2022

Ja som za Saru. 🤩

sonia1712
11. feb 2022

@diamond007 ja som tiež Soňa, máme nádherné meno, keby som netrvala na tom aby sa moja dcérka volala inak ako ja, bola by Sonička🥰ale chcela som aby mala vlastné meno, tak sme s mužom vybrali Elenku a je to tá najkrajšia Elenka pod slnkom☺️

kristiii
11. feb 2022

Za mňa z týchto dvoch Sofia...aj prezývka Sofi je pekná. Sára je za mňa tvrdé a Sárka/Sárinka odveci.

diamond007
11. feb 2022

@sonia1712 máme rovnaký vkus tuším 🙂 ja som neskutočne chcela Elenku, muž ju nechcel kvôli susede nejakej asocialke😑 čo som sa snažila pochopiť, každý máme nejakych ľudí kt.meno by sme nedali... tak máme Slávku a Amálku a ak bude tretia raz tak Emília bude 🙂

cajomila
11. feb 2022

Za mňa Sára...je to naozaj krásne, jednoduché meno.
Bolo vo výbere pre naše dcéry, ale neprešlo cez manžela.

terry2003
11. feb 2022

Sára. Sofii je strašne veľa. A mne sa to meno viac páči.❤️

xsandrax
12. feb 2022

Určite radšej Sara ☺️ Sofia je už dlhodobo v top 10 mien u nás, už je to otrepané a v škôlke ich bude minimálne 5 🙄

squ1rrel
12. feb 2022

Moja kolegyna sa vola Zarah a paci sa mi viac ako Sara alebo Sarah.

lilke
12. feb 2022

Mne sa viac páči starozakonná verzia Sarah. A podľa dievčat, ktoré poznám 11-14 r (3 a 3) volím verziu tiež Sára, nie Sofia.