Sofia alebo Sára
Ahojte, uz dlsie uvazujem nad jednym z tychto mien pre nasu dcerku ale neviem sa rozhodnut 🙂 Obe sa nam hodia k priezvisku, takisto sa obe pacia aj mne aj manzelovi..len sa akosi nevieme nejako rozhodnut 🙂
Viem ze tychto mien je v tejto dobe uz dost..ale nam sa pacia a ziadne iné nas velmi neoslovilo.
A nebudem predsa davat dietatu ine meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich v skôlke s rovnakym menom nebolo 5.
Za mna osobne Sara, ale preto, ze sa mi nepacia zdrobneliny mien a pri Sofii je vacsia sanca, ze to bude Sofinka ako pri Sare Sarka/Sarinka. Aspon ja mam taky pocit.
Mne sa páči Sofia.
My dame Sofiu, ak sa potvrdi dievca 🙂 inak ja nepoznam nikoho s takym menom.. Sara sa mi nepaci.
Hovorí sa, ze Sofii je veľa ale mne sa tiež to meno paci, dala by som Sofiu. Ale aj Sara je pekne. Btw poznám 2 Sofie a Sáru 1. Za to Olivie poznám minimálne 3.
A teraz sa podla coho rozhodnes? 50 zien napise Sara, 51 Sofia,tak bude Sofia,lebo zeny z kona tak rozhodli?😁 Daj Zofiu a mas vyriesene😂
@iwesska nie aj tak sa rozhodnem podla seba ;) lebo jedno z tych dvoch mi je predsa blizsie
@diamond007 ake zvlastne vnimanie. Vyberala som makke mena (teda aspon podla mna) : Soňa, Zoja, Vlaďa, Naďa
Mne sa páči viac Sára. 🙂
Sára.
obe sú veľmi frekventované mená, ale osobne by som dala meno Sára.. kolegynina mama je učiteľka v škôlke a má tam 5 Sofií, v septembri pribudne ďalšia :D to isté platí o mene Ema.. akože ani Sár nie je málo, no Sofia je dlhodobo jedno z najpoužívanejších mien..
Mám pocit, že v poslednej dobe nepočujem iné mená, ako Sofia,Sara,Ema,Natália,Nela,Viktória,... 😫 No, ale ak by som si mala vybrať, tak Sara.♥️
@7lenka11 to ze su frekventovane mi vôbec nevadi ;)
@drimonna a kedysi sa davali mena ako Jana, Zuzana, Maria, Jozef, Peter...a mozem pokracovat😂 ina doba, iné mena
inak ja mam tiez meno ktore sa teraz uz moc nedáva...a ked som chodila na Zš nas bolo v tej dobe v triede tiez asi 5 ks 😂
Ja učím v škôlke a už by to fakt chcelo pauzu od Sofie 🙈 takze za mna radšej Sara 😊👍
Pre mna za mna, ked by bolo Sofii v triede aj 10, mne sa osobne to meno paci dlho.. Nie kazdy chce Zuzu alebo Anču.
@petkasaurus presne..mam rovnaky názor😂
tak potom sa rozhodnite podľa seba.. mne osobne by vadilo, ak by sa na pieskovisku hralo ďalších 5-6 dievčatok s rovnakým menom, proste nepáči sa mi tento trend jedného mena, ale je to každého vkus a preferencia..
Ja som za Saru. 🤩
@diamond007 ja som tiež Soňa, máme nádherné meno, keby som netrvala na tom aby sa moja dcérka volala inak ako ja, bola by Sonička🥰ale chcela som aby mala vlastné meno, tak sme s mužom vybrali Elenku a je to tá najkrajšia Elenka pod slnkom☺️
Za mňa z týchto dvoch Sofia...aj prezývka Sofi je pekná. Sára je za mňa tvrdé a Sárka/Sárinka odveci.
@sonia1712 máme rovnaký vkus tuším 🙂 ja som neskutočne chcela Elenku, muž ju nechcel kvôli susede nejakej asocialke😑 čo som sa snažila pochopiť, každý máme nejakych ľudí kt.meno by sme nedali... tak máme Slávku a Amálku a ak bude tretia raz tak Emília bude 🙂
Za mňa Sára...je to naozaj krásne, jednoduché meno.
Bolo vo výbere pre naše dcéry, ale neprešlo cez manžela.
Sára. Sofii je strašne veľa. A mne sa to meno viac páči.❤️
Určite radšej Sara ☺️ Sofia je už dlhodobo v top 10 mien u nás, už je to otrepané a v škôlke ich bude minimálne 5 🙄
Moja kolegyna sa vola Zarah a paci sa mi viac ako Sara alebo Sarah.
Mne sa viac páči starozakonná verzia Sarah. A podľa dievčat, ktoré poznám 11-14 r (3 a 3) volím verziu tiež Sára, nie Sofia.

Ja som tiež zvažovala Sáru. Nakoniec máme Ester. Sara je krajšie ako Sofia, na to meno mám už doslova alergiu 🤷