icon

Sú mená Arnold, Albert už staromódne?

ironfit
13. aug 2020

Ahojte, myslite ,ze su tieto chlapcenske mena dnes uz velmi staromodne? :D snad nie som jedina divna ,ktorej sa tieto "vykopavky" páčia 🙈😃

popoluskaxy
28. aug 2020

@ironfit Albert krásne, super vyber 😉

elementissa
5. sep 2020

Albert môže byť Bertík kým je malý a potom bude už iba Albert. S tebou mne baví svet si nepamätáte? Julo Satinsky bol dr. Albert a jeho malý syn sa volal Bertík.
Každopádne, Albert je asi viac používané v Čechách, za mňa fajn meno, Albi, Berty by sa mu dalo hovoriť kým je malý. Meno Albert sa v dnešnej dobe nespája nikomu s nejakým hlupákom. Najznámejší Albert je Einstein a toho za hlupáka dúfam nikto nemá (síce na Slovensku by som sa nečudovala). To isté platí pre mena Elon a Anthony (Tony)..
Arnold je tiež v pohode, to si človek hneď vybaví Schwarzenegera a to je veľmi fajn príklad pre dieťa...
Keď si tie mená človek aj úplne odosobní tak Albert a Arnold sú veľmi fajn, neoplieskane, netuctove mena, ktoré znejú super pre dospelého vážneho muža a v detstve sa dajú zjemnit (Arni, Albi, Berty)

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
komir63
4. okt 2020

Áno. Aj Adolf a Alfréd.

sweetyna
4. okt 2020

Nie su podla mna ze strasne hrozne, ale ako neviem, ci by som take dala svojim chlapcom. Su to podla mna dost take svojske mena

lucia147852
4. okt 2020

@mpg arni, berti

@ironfit Mne sa veľmi páči nebo Albert 😍

basska_b
18. apr 2021

@thoughtfulweirdo Znovu som si našla túto diskusiu, manžel mi odklepol Alberta, tak ja už na nič iné nemyslím 😀 ešte sa nám musí podariť 💪 držím vám palce, už to máte za pár a som zvedavá, aké krásne meno vyberiete a či bude chlapček a či dievčatko 😊

ukulela
18. apr 2021

@basska_b my mame alberta a čisty iqac 😇mudrlant

thoughtfulweirdo
18. apr 2021

@basska_b Supeeer, teším sa s tebou a držím palce, nech to je čo najskôr 😁 my stále nemáme mená vybraté a Alberta pravidelne navrhujem, ale manžel stále nepovolil a tvrdohlavo odmieta. Ale možno zo zúfalstva nakoniec bude súhlasiť 😅

huginko
18. apr 2021

@ironfit myslím, že sú fajn. Pokiaľ sa vám páčia, všetko je to otázka zvyku. Mne sa zdá veľmi trápne, keď niekto chce za každú cenu dat dieťaťu co najnezvycajnejsie meno... Toto sú také normálne pekne mena, len už dnes malo používané. Smelo do toho

karolinakr
18. apr 2021

@basska_b ked sa povie Albert predstavim si Satinskeho v S tebou mbe bavi svet

karolinakr
18. apr 2021

Nejde o to, že staromodne ale nezvyčajne.Naša cela familia do xy kolena ma netuctove mena, čiže by som ani obyčajne nedokazala dat

basska_b
18. apr 2021

@karolinakr Aaano, to tu uz niekto pisal :D sranda este, ze v Cesku je to supermarket. A cela muzova rodina je ceska :D ale neodradilo ma to...

basska_b
18. apr 2021

@thoughtfulweirdo To tusim @nadazdi pisala ze citujem "Marianna, to ma napadlo, ked som ju vrhla" :D a niekto pisal, ze ked muz videl, ake muky zena zazila, hned suhlasil s jej verziou mena. Tak ktovie, ako to dopadne este :D mate to napinave. Drzim palciska 🙂

maribell
18. apr 2021

Aj ja som chcela Alberta 😇.. Ale manžel chcel Artura, tak máme Artura 😇...Hľadali sme meno na A 😁 .. Arnolda som tiež zachytila ale mne sa ťažšie vyslovuje 🤷

thoughtfulweirdo
18. apr 2021

@basska_b Tentokrát nejde k pôrodu, takže ho moje muky neobmakcia, ale zas keďže tam nebude, môžem nadiktovať také meno, aké ja budem chcieť 🤭😂

karolinakr
18. apr 2021

@basska_b Satinsky spravil tomu menu najlepšiu reklamu - ked ta jeho manželka padla do skladu uhlia a v ušiach mam ten výkrik - Alberte !! 🤣🤣

janezz
18. apr 2021

My budeme mať Alberta, dcéra vymyslela a mne aj mužovi sa veľmi páči. Len okolie nie je nejako stotožnené, ale majú smolu 😊 ja už som tak zžitá s tým menom, že si iné už neviem predstaviť 🥰

basska_b
18. apr 2021

@thoughtfulweirdo Jasné, nadiktuj 👍 Hej hej, len on to bude na matrike potom schvaľovať (aj keby si šla na matriku ty, budú chcieť jeho súhlas, tuším nie písomný, ale aspoň ústny) - kamarátka mala byť veronika a muž prišiel z matriky s rodným listom Anna... nakoniec ju volajú Anika. Tak sa sem tam niekto pýta, či jej meno je maďarské Anikó 😁
@janezz
Ja som sa tiež s tým mega zžila, len teda zostáva to zbožné prianie, musí sa nám ten chlapec podariť. Dve dievčatá už máme 😁

nadazdi
19. apr 2021

@basska_b no veď tak aj bolo a keďže sme nevedeli že Mariana je v kalendári s dvoma n, tak má len jedno 😂😂😂 bola to proste neplánovaná akcia

janezz
19. apr 2021

@basska_b náš je už na ceste 🥰

basska_b
19. apr 2021

@janezz Super, tak nech sa všetko podari 😊👍
@nadazdi Nevadí, o to originálnejsia 👍

elenita
19. apr 2021

@basska_b
@thoughtfulweirdo no baby, ja koncim 23.tt a tiez este nemame meno vybrate 🙈 A ani sa nevieme dohodnut...a este aj moji pubisi by samozrejme chceli vyberat 🤷‍♀️😁 Ale Albert sa mi velmi paci...este aj Tadeas a Viliam 😇 Ale my sa dozvieme, co to bude, az po porode 😊 A na dievcenskom mene sa tiez nevieme zhodnut 🙈🤣🤣

basska_b
19. apr 2021

@elenita Tak uvidíte, u nás to bol tiež dlhý proces, nevedeli sme sa dohodnúť 😀 je to dosť ťažké vybrať, že? Toľko kritérií človek zvažuje

thoughtfulweirdo
19. apr 2021

@elenita Ja končím 39tt a nemáme meno 😂😂 a takisto ani pohlavie, takže potrebujeme mená dve a jedno väčší problém než druhé 😅 moje topy mi manžel zrušil, ja jemu tie jeho a zo zvyšku nevieme vybrať finálnu verziu 🤷 takže držím palce, nech na to prídete rýchlejšie než my 😁

thoughtfulweirdo
19. apr 2021

@basska_b To bol samozrejme žart, nenadiktovala by som meno, s ktorým vyslovene nesúhlasí 😄 akurát je problém nájsť meno, s ktorým by sme súhlasili obaja 😄

elenita
19. apr 2021

@thoughtfulweirdo obavam sa, ze my budeme na tom presne tak isto 🙈🤪 tiez si navzajom rusime svoje vysnivane mena....pritom vo vsetkych oblastiach zivota sa nadherne zhodneme, alebo sa prisposobime, ale toto...🙊🤣

beata_ra
19. apr 2021

Mena nie su ani skaree ani staromodne, je to proste vsetko vkuse a je niekedy fakt tazke, aby sa rodicia v pohode na nejakom zhodli 🙂

elenita
19. apr 2021

@basska_b ako sa hovori, az pri vybere mena si clovek uvedomi, kolkych ludi neznasa alebo su mu nesympaticki 🙈 Aj po rodicoch sme zvazovali...manzelova maminka bola Emilia a vnucatka sa uz bohuzial nedozila...ale zasa, vola sa tak aj jeho starsia sestra. A moj ocino cely zivot sniva o synovi, co bude niest jeho meno. A ma len 2 dcery a zatial ziadna mu to nesplnila ani pri vnucatku. Je Jozef 🙈 A ja sa nijak neviem na 100 percent stotoznit so ziadnym menom.

lylyjana
19. apr 2021

@ironfit zaujimave mena. A co, ze nie su aktualne v trende, o to lepsie! Hned si ho zapamataju a nebude jeden z 10 Samkov, Marcov, Danielov v triede