icon

Sú podľa vás mená Matyáš a Tobiáš otrepané?

23. sep 2022
bbebe
23. sep 2022

ano

selu11
23. sep 2022

Matyáš som ja ešte ani nepočula, Tobiáš aj áno.

valeria_h
23. sep 2022

A záleží na tom? Daj meno aké chceš, aké sa Ti páči a nerieš 😁

krkavcia_mater
23. sep 2022

Nie je to jedno? Taký Matej a Matúš sú v každej triede.. Detto Samuel.. Daj meno ake sa ti paci, nie ake je in.
Ja mam Tadeáša 🙂

stellarstar
23. sep 2022

Keď tak Mathias a Tobias

jarmila2010
23. sep 2022

ja som hlavne riesila,aby som sa s menami nasich deti stotoznila...a osobne nepoznam nikoho s tymito menami...a pacia sa mi 🙂

bibina32
23. sep 2022

Nie, nepoznám nikoho s takýmito menami.

diana999
23. sep 2022

Áno

babulkomale
23. sep 2022

Otrepane, tvrde a neprijemne.

leniel
23. sep 2022

máme Tobiáška. Nám sa to meno veľmi páči, nepoznáme nikoho v okolí, kto by sa tak volal (skôr Tobiasov je dosť, ale my sme chceli pekne po slovensky). Je to starohebrejské meno, dokonca je kniha Tobiáš v starom zákone, je medzinárodné, neskomoliteľné, ak to tak cítiš, daj. Aj Matyáš je krásne meno, ale skôr v ČR (u nás je to Matúš)

sardinka32
23. sep 2022

Ak je meno "otrepane", tak asi sa ludom paci. Teraz moze byt "otrepane" a za pár rokov uz zase nie a budú "otrepané" iné mená. Osobne nechápem túto obsesiu riešiť, či sa niekomu inému páci meno, ktoré chcem ja pre svoje dieťa? Obe sú to pekné mená a ak sa Ti pácia (mne sa páčia veľmi), daj ich. Vzdy bude niekto frfľať a myslieť si, že mená jeho detí sú krajšie.

basska_b
23. sep 2022

Matyáš v Česku fiči, ale tam je v TOP10 aj Ján... Matúš podla mna sa da, neni az taky casty v mojom okoli... ale Matthias a Tobias, to je pre mna konec 🙉 na plavani boli dvaja bratia Marcus a Nikolaus... uz som aj LUCASka na ihrisku videla

jaskolka
24. sep 2022

Matyaš je bežné české meno, Tobiaš sa často používa na Slovensku. Mne osobne sa ani jedno zvlášť nepáči, Tobiaš je fakt už otrepane, a Matyaš, znie veľmi tvrdo.

feketka
24. sep 2022

moj brat ma synov a volaju sa Matias a Tobias :D ale bez makcenov. S nimi sa mi to nepaci, ale bez nich to znie moderne a sviezo 🙂

iwesska
24. sep 2022

Matyáš nie je u nas take zauzivane,kludne by som dala. Poznam Matiasa a tych je dost.

bibiqa
24. sep 2022

Ja som synovi dala meno Matiáš je to podľa mňa krásne a nevšedné meno používané skôr v Čr

jasminkaj
24. sep 2022

@feketka vidíš a mne zas naopak Matias a Tobias otrasné, ale Matyáš a Tobiáš podľa mňa krásne mená 🙂 Takže je to indi-vindi 🙂

tykat
24. sep 2022

Tych -ášov uz je tolko ze mi splyvaju

feketka
24. sep 2022

@jasminkaj vsak jasne, kazdemu podla vlastneho gusta 🙂

reni1512
26. sep 2022

Tadeas sa ti nepaci?

wwpela
4. okt 2022

Tobiáš je môj brat a je to krajšie podľa mňa než Tobias a Matyáš by bola moja sestra kebyže je chlapec za mňa pekne originálne ale nie až príliš mena