Súrodenci Juraj a Július
Ahojte, zaujíma ma nestranný názor.
Mám syna s menom Július po manželovom ockovi. Ja som však vždy túžila po synčekovi s menom Juraj. Môj sen sa splnil a momentálne čakáme druhého chlapčeka ktorému chcem dať to vytúžené meno. Doteraz mi to vôbec neprišlo divné, avšak minule niekto podotkol, že či to nie je smiešne, že jeden bude Julko a druhý Jurko.
Aký máte názor vy? Nechcem radiť s menami, nechcem od vás ani žiadne návrhy iných mien, chcem len váš pohľad. A ak náhodou máte v okolí súrodencov, čo sa tak volajú, ako to berú oni?
Juraj je krásne meno. To už matky rodiace hodiny pomaly,už nemôžu vybrať ani meno? 🙄
Juraj je krásne meno. To už matky rodiace hodiny pomaly,už nemôžu vybrať ani meno? 🙄
@zuzanita1609 to meno im nevadí, skôr sa pozerali do budúcnosti, že je to vraj smiešne, že budú mať skoro rovnaké mená... Že s tým budú mať v budúcnosti problém 🙄
@zuzanita1609 to meno im nevadí, skôr sa pozerali do budúcnosti, že je to vraj smiešne, že budú mať skoro rovnaké mená... Že s tým budú mať v budúcnosti problém 🙄
@anonym_autor jeden Julo, druhý Juraj,aj tak ho budú volať Ďuri,ako volajú tvojho prvorodeného?
ved ale v buducnosti nebudu na sebe nalepeni, kazdy bude chodit do inej triedy v skole, kazdy bude mat inu pracu, inych kamosov...
Urob tak ako Ti srdce vraví 😉
Kto vie ako ich nakoniec budete volať. U nás v rodine je viac Jurajov, - Jedného volajú Juraj, druhého Juro, len manželka ho volá Jurko.
A tiež Júliusa volajú aj Juso.
Keď obaja povyrastú možno získajú aj nejaké prezývky 🙂
@anonym_autor dedko bol juraj, jeho brat julius. nikomu to nikdy neprislo zvlastne. uplne v poriadku to je. juraj je krasne meno.
Naucte chlapcov hned od mala sa predstavovat v základnom tvare, ktory je vlastne uplne rozdielny Julius - Juraj a k ziadnemu omylu nedojde, ani kym nebudu vediet vyslovit "r" 😀
@anonym_autor Veď tie mena su uplne odlisne (ak sa nebavime o zdrobneniny)
@anonym_autor ale Juraj a Julius nie su rovnake mena ani nahodou🫢
Zaklad mena nie je rovnaky ani podobny.
Prezyvku resp volat ich mozu ajtak ze to nebude mat nic spolocne s menom.
Myslim, ze uplne v pohode. Pekne mena.
no tak ich budeš volať Július a Juraj, netreba všetkým menám hneď skratky robiť. Ja som to skracovanie mien a robenie z mien krátke tvary nikdy nejako nepochopila.
Podla mna ak by ste ich volali zakladnym tvarom, tak oki, ale ak Jurko a Julko, Juro a Julo, jednak by sa to plietlo, jednak kym by sa to deti naucili vyslovit, obidve mena by zneli podobne alebo rovnako
alebo ak voláte staršieho Julo, Julko, tak mladšieho môžete volať Juraj. Nie je to dlhé meno ako Július
Môj syn má spolužiakov v škôlke bratov s týmito menami. Z jeho rozprávania sa nikdy nedá rozlíšiť či rozpráva a Julkovi alebo o Jurkovi.
@anonym_autor Juraj je krásne meno 🙂
@anonym_autor vôbec to nie je smiešne, sú to pekné mená. To ti povedal dospelý človek?
Potom sa tu ženy zavzdušňujú, aké sú deti kruté - no od koho to asi majú?
no tak ich budeš volať Július a Juraj, netreba všetkým menám hneď skratky robiť. Ja som to skracovanie mien a robenie z mien krátke tvary nikdy nejako nepochopila.
@0silvia0 presne som chcela napísať, že tak nech ich volajú menami,nie skratkami. A tak si na to zvyknú aj v škôlke a aj v rodine a žiadny problém nebude.
V akej budúcnosti? Do triedy spolu chodiť nikdy nebudú, predpokladám, že aj prácu budú mať inú a možno budú bývať aj v iných mestách. Jediný "problém" by bol keby používali rovnakú prezývku alebo len iniciály.
Kludne daj meno Juraj, deti vyrastu a od ca 6 rokov sa meno Julius a Juraj nemyli. Nie su dvojicky, aby to bol problem v detskom veku. Doma to je vyhoda .. zavolas jedneho a pridu obidvaja … no alebo ani jeden.
@anonym_autor ak nebudu bediet vyslovot r bude to zaujimave.. ale ak to chces tak daj
V pohode daj meno Juraj. Jedine ked budu mali a zrovna nebudu vediet povedat "r" tak sa to moze mylit. Respektive vy ako rodicia ak "rackujete", tak by som to nevybrala lebo obe mena budete vyslovovat takmer rovnako.
@0silvia0 presne som chcela napísať, že tak nech ich volajú menami,nie skratkami. A tak si na to zvyknú aj v škôlke a aj v rodine a žiadny problém nebude.
My sme boli Zuzana ako prvorodená a mladší bráškovia Peter a Pavol(ten najmladší sa vedel opraviť aj keď bol krpatý) že on nie je Pavel,ale Pavol (po tatkovi). Aj na prvom občianskom mal s tým problém. Že je Pavol,,nie Pavel a to bol krpec 😁. Každý ho volá Pali,Pajo, ale tiež nemal rád,keď si mylili to jedno písmeno.
Ja mam syna Juraja a druhu mam dcéru a ta je Júlia
Vobec by som to neriesila. Aj ja som inak chcela mat Jurka, ale prislo dievcatko (a prvy chlapec "musel" byt po manzelovi 😃)
Na komentare sa vybodni ak sa Tebe a manzelovi paci... ludia si vzdy nieco najdu aj keby hocjake meno das. Ved si vsimni aj tu, temy na fore. Niekto sa opyta na meno a dostanes take mnozstvo uplne roznorodych reakcii, ze az.
U nás v rodine Juraja voláme Ďuro, Ďuri a Júliusa Ďusi, Ďuso. Sú dvojičky.
@anonym_autor uplne v pohode, navyse nemusis skracovat na Jurko, mozes napr na Jurajko a za mňa je aj Ďurko/Ďuri fajn 🙂
@anonym_autor mame dve deti s menami, ktore zneju podobne. A vobec to nie je problem, praveze sa to presadilo v rodine a znie to pekne. Julius a Juraj su krasne mena. My sme mena deti dopredu ani neprezradili. Presne preto, aby som si usetrila primitivne rady a tupe komentare.
@anonym_autor ako mama Mišky a Miška ti poviem, vyser sa na každý iný názor než je tvoj a manželov. Je to úplne jedno ľudia si nájdu toľko veci čo je divných na druhých že týmto sa zaoberať naozaj nemôžeš. Keby to boli iné mená, zneli by divné s priezviskom.alebo by na je boli prezývky divné...alebo by sa zle vyslovovali/zdrobnovali/kričali...bla bla...mne tiež všetci mudrovali že prečo chcem po Miskovi dcéru Misku...no a ? Aj ja som Michaela...a som úžasná , moje meno je úžasné tak prečo nie ? 😁Samozrejme to je nadsazka..oficiálne všetkým čo sa pocuduju vždy poviem že nie sme kreatívni na mená tak sme si to zjednodušili....a je to... Nikoho do toho nič , aké dáš ty meno deťom, ver mi, keď nedáš také aké chcete vy, nájde sa iný mudrlant čo ti ofrfle niečo iné a ty si budeš búchať hlavu že si neurobila po svojom lebo aj tak si niečo našli...podľa mňa je Jurko a julko mega pekne ... Stále je to tvoja voľba, tvoje deti , ostatní nech si urobia vlastne a pomenujú ich PO svojom ❤️

pripada mi to uplne v pohode. len kym sa maly nauci r, tak to bude zniet rovnako.