icon

Súrodenci Juraj a Július

22. sep 2025

Ahojte, zaujíma ma nestranný názor.
Mám syna s menom Július po manželovom ockovi. Ja som však vždy túžila po synčekovi s menom Juraj. Môj sen sa splnil a momentálne čakáme druhého chlapčeka ktorému chcem dať to vytúžené meno. Doteraz mi to vôbec neprišlo divné, avšak minule niekto podotkol, že či to nie je smiešne, že jeden bude Julko a druhý Jurko.
Aký máte názor vy? Nechcem radiť s menami, nechcem od vás ani žiadne návrhy iných mien, chcem len váš pohľad. A ak náhodou máte v okolí súrodencov, čo sa tak volajú, ako to berú oni?

anavixy
22. sep 2025

Vzdy lepsie ako dat surodencom rovnake meno v muzskom aj zenskom tvare… Podla mna Julius a Juraj su v pohode, Juraj je pekne meno, skoda ho nedat len pre taku blbost.. 🙂

anonym_ff9253
22. sep 2025

@anonym_autor mne sa paci meno Juraj, tiež čakám chlapčeka a rozmýšľam nad týmto menom, aj Július je pekne, len to už mame v blízkej rodine takze skôr Juraj.. a kombinácia oboch sa mi paci tiež, Julko a Jurko ☺️

marhulka13
22. sep 2025

Inak ja svojmu synovi hovorím iba Juraj, takže mne by neprišli rovnaké tie mena. Taktiež dcéru volám iba Júlia, nijaké zdrobneniny ani skratky

salome123
22. sep 2025

@anonym_autor jeden Jurko a druhý Julko.... Bude sa to ľuďom miešať do hromady, keď budeš o nich hovoriť ☹ to je ako keby som dala jednej dcere meno Barbora a druhej Barbara :-/

anonym_5fc920
22. sep 2025

@anonym_autor Julko a Jurko je také zvláštne, skôr Julko a Vasilko alebo Julko a Imriško

jaja20
22. sep 2025

Poznám súrodencov, ktorí sa volajú Jarko a Jurko, a nikto sa nad tým nepozastavuje.

anonym_f80292
22. sep 2025

Ja osobne nie som fanúšik takto velmi podobných mien ako ste napísali. V inej diskusii sa tu paní pýtala, či je blaznive dať druhej dcére meno Eliana, keď už má doma Elišku a zišlo sa tam viacero negatívnych komentárov na túto kombináciu, čo ma však prekvapilo, že tu sú ohlasy skôr pozitívne pritom mi to príde ako podobný problém. Ja mám rada keď majú mena surodencov niečo podobné ako Eliana a Liliana no tam sa im dá hovoriť odlišne (Eli a Lili) v prípade Júliusa a Juraja som skôr proti tomuto nápadu a hladala by som iné meno. Určite sa vám pačia aj iné mená okrem Juraja, ktoré môžete použiť. A keby ste to meno velmi chceli využiť, tak ho môžete dať psovi alebo inému domácemu maznačikovi.

osky
22. sep 2025
@anonym_autor

@zuzanita1609 to meno im nevadí, skôr sa pozerali do budúcnosti, že je to vraj smiešne, že budú mať skoro rovnaké mená... Že s tým budú mať v budúcnosti problém 🙄

@anonym_autor urcite nebude problem
Ved Juraja mozete volat nuelen Jurko ale i Ďurko...
A Juliusa nielen Julko ale napr.Lulo

U nas napr.volame deti tak,ako su krstene,cize Julius
Juraj,mozno Jurajko

Mne sa vzdy pacila kombinacia Leonard a Teodor
Leo a Teo..🙂

Znamy maju dievcata Lea a Lejla..

rorino
24. sep 2025

@anonym_autor úplne v pohode,milé to je

blondie333
24. sep 2025

@anonym_autor môj muž je Juraj, má takú vtipnú spomienku z detstva 🙂 jedna teta sa ho pýta:
Teta: …a ty sa ako voláš môj zlatý?
J: ja som Julko
Teta: …jeej, Julko, to je krásne meno 🙂
J: (celý nahnevaný), ja nie som Julko, ja som JULKO!!! (Muž nevedel do 5r povedať písmenko R 🙂 a tak bol z Jurka Julko 🙂)) veľmi sa na to hneval…😀

anonym_d2fcfb
24. sep 2025
@miskakyblik

@anonym_autor ako mama Mišky a Miška ti poviem, vyser sa na každý iný názor než je tvoj a manželov. Je to úplne jedno ľudia si nájdu toľko veci čo je divných na druhých že týmto sa zaoberať naozaj nemôžeš. Keby to boli iné mená, zneli by divné s priezviskom.alebo by na je boli prezývky divné...alebo by sa zle vyslovovali/zdrobnovali/kričali...bla bla...mne tiež všetci mudrovali že prečo chcem po Miskovi dcéru Misku...no a ? Aj ja som Michaela...a som úžasná , moje meno je úžasné tak prečo nie ? 😁Samozrejme to je nadsazka..oficiálne všetkým čo sa pocuduju vždy poviem že nie sme kreatívni na mená tak sme si to zjednodušili....a je to... Nikoho do toho nič , aké dáš ty meno deťom, ver mi, keď nedáš také aké chcete vy, nájde sa iný mudrlant čo ti ofrfle niečo iné a ty si budeš búchať hlavu že si neurobila po svojom lebo aj tak si niečo našli...podľa mňa je Jurko a julko mega pekne ... Stále je to tvoja voľba, tvoje deti , ostatní nech si urobia vlastne a pomenujú ich PO svojom ❤️

@osky moja kolegyňa má deti Leo, Teo a Lea (Leuško, Teuško a Leuška), @miskakyblik a kámoška zas Olivera a Olíviu. Mne svokra nútila meno Šimon, lebo ona chcela Šimona. Nechápem potom, prečo dala svojim dvom synom mená Milan a Maroš 🤷🏻‍♀️ našťastie sa mi narodila dcéra a tak som sa s ňou nemusela naťahovať, pretože ja som Šimona nechcela.

@anonym_autor meno vyberajte spolu s manželom a čo si myslia ostatní, to filtrujte.

arasidka123
24. sep 2025

@anonym_autor to mate v pohode...ja poznám bratov Júliusa a Juliana

anonym_9ef4fd
24. sep 2025
@blondie333

@anonym_autor môj muž je Juraj, má takú vtipnú spomienku z detstva 🙂 jedna teta sa ho pýta:
Teta: …a ty sa ako voláš môj zlatý?
J: ja som Julko
Teta: …jeej, Julko, to je krásne meno 🙂
J: (celý nahnevaný), ja nie som Julko, ja som JULKO!!! (Muž nevedel do 5r povedať písmenko R 🙂 a tak bol z Jurka Julko 🙂)) veľmi sa na to hneval…😀

@blondie333 presne takto isto sa rozculil aj moj syn😄tiez pani nevedela pochopit, ze je Julko(Jurko), aj ked jej to tolkokrat povedal. Tak som ho naucila fintu(kym sa to R nauci), aby sa predstavoval Juraj🙂

blackcat8885
25. sep 2025

Je to milé 🙂

senta_sofia
25. sep 2025

@anonym_autor uplne v pohode, su to dve odlisne mena

anonym_cb4f56
25. sep 2025
@anonym_f80292

Ja osobne nie som fanúšik takto velmi podobných mien ako ste napísali. V inej diskusii sa tu paní pýtala, či je blaznive dať druhej dcére meno Eliana, keď už má doma Elišku a zišlo sa tam viacero negatívnych komentárov na túto kombináciu, čo ma však prekvapilo, že tu sú ohlasy skôr pozitívne pritom mi to príde ako podobný problém. Ja mám rada keď majú mena surodencov niečo podobné ako Eliana a Liliana no tam sa im dá hovoriť odlišne (Eli a Lili) v prípade Júliusa a Juraja som skôr proti tomuto nápadu a hladala by som iné meno. Určite sa vám pačia aj iné mená okrem Juraja, ktoré môžete použiť. A keby ste to meno velmi chceli využiť, tak ho môžete dať psovi alebo inému domácemu maznačikovi.

@anonym_f80292 vysnivane meno pre chlapčeka dat psovi 🤣🤣🤣 dnes uz som citala vsetko.
A okrem ineho "Nechcem radiť s menami, nechcem od vás ani žiadne návrhy iných mien,..." treba citat do konca a s porozumenim.

anonym_542f30
25. sep 2025

@anonym_autor Vieš, čo by na to povedal môj manžel? Že tí dotyční asi nemajú čo robiť :D

basska_b
25. sep 2025
@anonym_9ef4fd

@blondie333 presne takto isto sa rozculil aj moj syn😄tiez pani nevedela pochopit, ze je Julko(Jurko), aj ked jej to tolkokrat povedal. Tak som ho naucila fintu(kym sa to R nauci), aby sa predstavoval Juraj🙂

@anonym_9ef4fd Na mna vybehlo take dievcatko na pieskovisku, ze je ELA a nie EVA 😄

sidicek
25. sep 2025

No v dnešnej dobe kedy polovica deti ak nie viac ma logo problémy, budete mat casto 2 Julkov.Ja by som Juraja volala Duri tak sa to viac odlíši.Ako dospelí uz nebude problém, bude Juraj .

lucy_ms
25. sep 2025

Ja mám Radku a Ladku. Dlho boli Vatka a Vatka, vždy povedali buď ja Vatka, alebo Vatka moja sestra. Prípadne sa predstavili celým menom a to už naozaj každý vedel, ako sa volajú. Občas im aj my doma prehodíme meno, Radke poviem Ladka a Ladke Radka. Nejako to neriešia. A ani medzi kamarátmi nemajú problém.

caramellka
25. sep 2025

@anonym_autor Absolútne nič zlé na tom nevidím. Pekné mená. Ako tu bolo už spomínané, tiež poznám bratov Tea a Lea a aj sestričky Emu a Elu a žiadny problém...

sova7
25. sep 2025

Prečo riesis názor iných ľudí? Na ten sa mozes vieš čo. Mali sme v rodine dvojičky Jozef a Július. Nepoviem ti ako ich volali 😏a nikto to neriešil. Vybrala si super meno mne sa tá kombinácia veľmi páči. A dnes sú deti zvyknuté na také vselijake mená tieto sú úplne v pohode. Zbytocne s ľuďmi svoje veci neries. Kopa ľudí ti povie svoj názor ktorý ani nemusia mysliet vážne len im robí dobre ťa zneistiť. Mená detí sú vec tvoja a manžela. Každý kto má sa ich dozvie v správnom čase

sova7
25. sep 2025
@salome123

@anonym_autor jeden Jurko a druhý Julko.... Bude sa to ľuďom miešať do hromady, keď budeš o nich hovoriť ☹ to je ako keby som dala jednej dcere meno Barbora a druhej Barbara :-/

@salome123 na ľudí by som sa vy.... A sú to dve odlišné mena aj významom

bzusines
25. sep 2025

@anonym_autor vymysleli ste krasne mena pre synov 🫶

spolumatka
25. sep 2025
@olimuc

Kludne daj meno Juraj, deti vyrastu a od ca 6 rokov sa meno Julius a Juraj nemyli. Nie su dvojicky, aby to bol problem v detskom veku. Doma to je vyhoda .. zavolas jedneho a pridu obidvaja … no alebo ani jeden.

@olimuc doplním ,že toto funguje aj s inými menami 😃😃😃😃😃😃

antenka9
25. sep 2025

Ja mam Miška a Riška 🙂 Obcas sa aj po rokoch pomylim 🙂 No nemenila by som za nic…

anonym_ed1439
25. sep 2025

Ja som chcela k Šimonovi Timona, Šimi a Timi 😁 neprešlo 😅 muž teda v rámci kompromisu navrhol Timoteja, ale toho máme v rodine, tak ani ten nie je. Píšem v rámci toho, že sa to tiež rýmuje a ak by sme už toho Timoteja nemali, tak by som ho dala 🙂 mojich krpcov bavia odlišné veci, majú odlišné krúžky, ani v škôlke sa nestretajú, sú v iných budovách. V škole budú tiež od seba, stretnú sa max v jedálni, na akcii alebo v družine aj to predpokladám, že budú prioritne so svojimi kamošmi. Rodina si zvykne a hlavne, obe mená sú pekné, hodia sa k sebe (čo nie je dôležité) a podľa mňa je to milé.

nikuus12
25. sep 2025

@anonym_autor krasne mena ste vybrali, kazde meno je krasne, ked sa pekne povie, a co ked su podobne, my mame Katarinku a Karolinku, volame ich aj ako maju v RL Katarina Karolina, uplne v pohode to rozlisuju a ked jej niekto povie Katka, tak hned ich aj sama (3r) opravi: ja som Katarinka! Kazdy sa nauci, vy ste rodicia, urobte si podla seba a chce to vytrvalost, ale Slovaci su pohodlni a radi si skracuju a zjednodusuju veci a hlavne do vsetkeho radi kecaju. Treba ignorovat.

talia16
Autor odpoveď zmazal
eeffka
25. sep 2025

Az budu dospeli v Ke to budu Ďusi a Ďuri