icon

Tobias alebo Tobiáš

20. dec 2021

Ahojte.
Hned na uvod vas poprosim, nepiste mi, ze ani jedno 😃 chcem sa spytat, co je vam prirodzenejsie vyslovit, ak by sa tak volal vas syn, synovec, spoluziak vasho dietata v skolke....😃
"Ide vam na jazyk" skor meno Tobias alebo Tobiáš?

Strana
z2
drimonna
21. dec 2021

Tobiáš... Keď niekto napíše Tobias, tak si rovno pomyslím, že niekto zabudol dať na A dĺžeň a na S mäkčeň...🤷🏽‍♀️

dadamihi
21. dec 2021

Náš syn sa volá Tobiáš. Preferujem slovensky. Som Slovenka. Lebo nám krásny slovenský jazyk čochvíľa vymizne.

danieli
21. dec 2021

Obe su pekne, my mame Tobiasa, poznam v jeho vekovej kategorii viac chalanov s menom Tobias, ale ani jedneho Tobiáša, myslim, ze tak ci tak skratkou bude Tobi a nejaku spotvoreninu tohto mena ani nepoznam, nas je Tobi odmala a pre vacsinu, je s tym spokojny, nam to vyhovuje tiez a pokial ho oslovime Tobiasinko tak vie, ze treba zotriet schody😂

leonie35
21. dec 2021

Ahoj, za mna Tobias s makcenom 🙂 (nemam slov.klavesnicu) Poznam chlapceka s takym menom

tajab
21. dec 2021

My máme synčeka s menom Tobiáš♥️. Tobias sa mi nepáčilo, znie mi to tvrdo. Chceli sme, aby to bolo pekné slovenské meno. Hovoríme mu Tobinko, Tobiško. On (2,5r) si hovorí Tobi.

karolinakr
26. dec 2021

Tobias je krajšie, Tobiáš je slovenskejšie a vyslovuje sa lepšie

marilora
26. dec 2021

Tobias . Len prosim ta ho nevolajte Tobiasko lebo to je strasne. Tobias alebo Tobi ok , ale Tobiasik alebo Tobiasko je hrúza

stanulienkat
26. dec 2021

Tobiaš. Mne tie mena so s pripadaju ako z osady. Thobias, Mathias, Marcus, Marco....

barbora237
26. dec 2021

My mame Tobiáša a je to krasne meno. 🍀🍀🍀👌👌👌❤❤❤

daniela2202
28. dec 2021

Každý to aj tak skráti na Tobi

autor
28. dec 2021

Dakujem velmi pekne, zatial vyhrava Tobiáš ❤

nikiki29
28. dec 2021

Za mňa Tobiáš

sardinka32
28. dec 2021

ja mám syna Tobiáša...mne to príde prirodzenejšie, také slovenské s tým mäkčenom a nelutujem doteraz svoj výber

annie6
28. dec 2021

Tobias 😀 aj my mame jedneho

mima172
28. dec 2021

Jednoznačne Tobiáš 🙂 To mi príde ako originál a Tobias len ako nepodarená verzia Tobiáša (nechcem sa nikoho dotknúť, no tak to na mňa pôsobí) 🙂

ukulela
28. dec 2021

Mam mladeho kolegu Tobiáša. Paci sa mi to viac. Znami maju Mathiasa, bratranca Thobiasa a kamoska ma Nikolasa a pre mna je to vsetko jedno, furt si tie mena mylim.

autor
2. jan 2022

Dakujem vsetkym 😊

Strana
z2