Tradičné meno Mária
Ahojte🙂
Máte niekto dcérku s menom Mária? Alebo nejaké iné tradičné meno ako napríklad Magdaléna, Agáta, Hana…atď
? Môj manžel nesúhlasí ani s jedným mojim návrhom, vraj je to meno vhodné len pre 80ročné babičky. Už pri prvom navrhoval tie super moderné mená (Matteo, Noel, Theo, Marcus). Dohodli sme sa nakoniec na Filipovi.
Ako sa volajú vaše dievčatá, ak ste šli skôr po tradičnej linke?
@anonym_autor my mame Moniku
@anonym_autor my mame Moniku
@anonym_bd8999 aj to je pekne, skusim navrhnut.
Hortenzia, Eugenia? To su ine extremy😅😅
Suseda- mlada maninka- maju Hanu. Sestra aj kolegyna maju Mariu. A syn ma v triede Katku, Zuzku- znie to tak pekne.
Marianna alebo Marina … ani dochodcovske ani ultramoderne…
My máme Dianku. Páči sa mi meno Helena, ale otec dieťaťa bol proti, vraj také mená sa dávali v 50. rokoch a skôr sa hodí pre nejakú dôchodkyňu ako pre dievčatko 🤦
Suseda- mlada maninka- maju Hanu. Sestra aj kolegyna maju Mariu. A syn ma v triede Katku, Zuzku- znie to tak pekne.
@zuzinka888 Zuzka sa mi paci, ale manzel nechce a Katarinu tiez nie, lebo by sa volala po mne.
Miriam, Diana?
Mne sa teda viac páčia mená, ktoré sa páčia tvojmu manželovi. Zo starých mien sa mi páči iba Marína, Lívia, Emília, Viola, Rozália, Melánia. Ostatnými opovrhujem. Amy mi pride o dosť lepšie ako Alžbeta 🙈
@anonym_autor Mária, Marína, Marianna sú krásne nadčasové mená.
My máme v každej generácii Júliu, alebo Julianu.
Páčia sa mi Adéla, Melánia, Helena, Izabela, Valentína... veľmi sa mi páči meno Anabela.
Ja by som v tvojom pripade obetovala "M" a ponukla muzovi moderne meno Aria.
Ja by som sa Maria volat nechcela. Resp.ak ano,jedine vo verzii Maja, Mary, ale nie ako Panenka Maria, nebodaj Maruska🙈 Magdalenu mam kolegynu a volame ju Megi,co sa mi celkom paci.
Maria a Marie su teraz dost popularne v At a samozrejme aj ine tradicne mena, ako Jozefina, Franziska, Ferdinand, Antonio atd..
@zuzinka888 Zuzka sa mi paci, ale manzel nechce a Katarinu tiez nie, lebo by sa volala po mne.
@anonym_autor
My máme Lucku.Ešte som zvažovala Denisku a Moniku.
Mária je krásne meno a ma najkrajšiu skratku - Ria 🙃
@anonym_autor Terezia ;)
Mne sa páči Mária, Majka
Všetky mená co si vymenovala sú veľmi pekné. A aj keď sú tradičné, sú nadčasové. Vždy budú pekne znieť. Kdežto taká Jessica, alebo Vanessa ako 70-ročná babka to mi príde trošku zvláštne.😀
Ja by som v tvojom pripade obetovala "M" a ponukla muzovi moderne meno Aria.
@anonym_658943 to sa nehodi k priezvisku, ani sa mi to nepaci. Nechcem tieto moderne mena muz zas tie starodavne, takze nejaky stred😅.
Mária je meno, ktoré nikdy nezostarne!

Mená, ktoré si vypísala sa mi nepáčia .... Sú časté až na tú Agátu. Mohla by si skúsiť popremýšľať nad inými menami, ako sú Eugenia, Ruzena, Hortenzia, Olympia, Mariana .... Prelustruj kalendár.
@anonym_1dcbe6 hortenzia a eugenia su mena fakt ako za trest. To uz radsej “dochodcovske” Maria (za mna na nom inak nic dochodcovske nie je, nadcasove, medzinarodne)