Unikátne dievčenské mená bez diakritiky
Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷
Melisa
My máme Dominiku a prezývky má rôzne Domi, Domini, Domči a v škôlke je Dominička😀
Kvetoslava, jednoduchá zdrobnenina Kvetka. Menovkyňa žiadna široko- ďaleko.
@motherofflower Ja som mala spolužiačku Kvetku na ZŠ daaavno. Úplne normálne sa nám to zdalo, aj keď odvtedy veruže inú Kvetku som už nepoznala. Za mňa pekné meno. 🌸
Žiaľ Slováci proste meno dokomolia, keby bolo akékoľvek.
My Mame Barbaru Elizabet a nema ju nik
Lenka ( bez diakritiky a rovno zdrobnenina)
my mame Violu Elenu a volame ju violka,violečka,viuška,via,lola,eli,vili, ešte kadejako ináč.ani som neverila kolko prezyvok a zdrobnenin nas napadne.a meno je velmi ojedinele,neotrepane,slovenske.nikto zo sirokeho okolia nepozna ziadnu Violku.proste naša kvetinka fialôčka❤️
Ja mam Dorotu-Dorka, Dori, Dorotka
Ja mám doma Stellu. Voláme ju Stellka, Stellinka 💜
Mila Izabela Bella Barbora
Za mna ešte krásne meno Agata Agnes alebo Romie
Mimochodom, diakritika je aj bodka na i. Ja som ti pôvodne dala Ida. Potom som si to uvedomila. Takže Lea... a ďalej? Nela, Andrea ....🤔
@heni79 Bodka na i nie je diakritika.
https://www.zones.sk/studentske-prace/gramatika...
Greta (moje top), Helena, Hana, Zoja, Mina. Tieto sa páčia mne 🙂
Yvona, Zara, Nina, Lea, Wanda, Hanah
My máme Tamaru. Voláme ju ju Tamarka ,Tami Tamuša a keď ma nasere volám ju Helga😂
Frederika
Jasmin
Dcera sa vola Andrea (Aďka, Adi, Aja, Ajuška, Andrejka ...). V nasom vybere bola este Kamila, Romana a Zuzana.
@motherofflower Ja som mala spolužiačku Kvetku na ZŠ daaavno. Úplne normálne sa nám to zdalo, aj keď odvtedy veruže inú Kvetku som už nepoznala. Za mňa pekné meno. 🌸
@pstrap 🙂 Ja mám jednu 13- ročnú doma. Je taká drobná a veľmi veľa ľudí ju volá Kvetinka.
Bianka-bibi
Paloma, elena, laura, viktoria, tania, Tatiana, Valentina, Regina, Lydia, patricia, paula, alicia, martina, sonia, Sofia, fabiola, adela, federika, Irene, ana, Dolores, Nieves, Sol, Mar, Cecilia, Celia
Anna
Z cudzokrajných Madlene, Gloria, Clementine, Cecil, Ayda,Aurora...
Tieto zdrobneniny, to je kapitola sama o sebe. Potom sa predstavuju dospeli ludia a to je sama Janka, Hanka, Zuzka,… minule mi skoro zabehlo ked sa mi predstavila Helenka. A ja ze tesi ma Viera. Och takze Vierka? Nie, takze Viera! Mam snad 6 a sme kamaratky? Podotykam ze to bolo obchodne rokovanie.
A pripomenulo mi to taku usmevnu prijodu mojich deti. Hadka mojej 9 rocnej dcery a 4 rocneho syna.
Dorota, Dorota, Dorota
Nevolaj ma Dorota lebo ja ta budem volat Gregor!
No a? Ved tak sa volam, a totalne nechapavo odisiel.
My sme chceli Alicu ale nakoniec máme len chalanov
My máme Sandru, ale Sandrička jej povie niekto len výnimočne, od malička ju voláme Sany.. So svojím menom je veľmi spokojná
My budeme mat asi Malvínu. Volat ju budeme Malvi, Malka, Malvinka.
@malalala14 krasne ❤️ Mame doma jednu 😊
@sisisi1236 vážne? A ako ľudia reagujú na jej meno? Ako ju voláte? 🙂

Zuzana, Helena, Magdalena, Iveta, Ivana, Renata, Ivica, Milada, Jana, Martina, Adriana, Marcela, Ida, Eva, Petra, Miriam, Veronika...dievcata do 15 rokov tieto mena velmi nemaju, hoci ich matky ich maju bezne.
Ale tie su všetko v kalendari. Asi hladas nieco extra.
A hlavne - meno vyberaj ako pre dospelu ženu. Pretoze ona ho bude nosit vacsinu života. Dievcatko vyrastie velmi rychlo, miminko este rychlejšie. A Zdrobneninu vymyslíš z každého mena. Alebo prezyvku.
@barka1 Super! je tam moje meno, aj meno mojich dcér. 🙂