icon

Unikátne dievčenské mená bez diakritiky

3. máj 2025

Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷

blumchen2
5. máj 2025
@barka1

Zuzana, Helena, Magdalena, Iveta, Ivana, Renata, Ivica, Milada, Jana, Martina, Adriana, Marcela, Ida, Eva, Petra, Miriam, Veronika...dievcata do 15 rokov tieto mena velmi nemaju, hoci ich matky ich maju bezne.
Ale tie su všetko v kalendari. Asi hladas nieco extra.

A hlavne - meno vyberaj ako pre dospelu ženu. Pretoze ona ho bude nosit vacsinu života. Dievcatko vyrastie velmi rychlo, miminko este rychlejšie. A Zdrobneninu vymyslíš z každého mena. Alebo prezyvku.

@barka1 Super! je tam moje meno, aj meno mojich dcér. 🙂

vieronika14
5. máj 2025

Melisa

valeriakadarova
5. máj 2025

My máme Dominiku a prezývky má rôzne Domi, Domini, Domči a v škôlke je Dominička😀

pstrap
5. máj 2025
@motherofflower

Kvetoslava, jednoduchá zdrobnenina Kvetka. Menovkyňa žiadna široko- ďaleko.

@motherofflower Ja som mala spolužiačku Kvetku na ZŠ daaavno. Úplne normálne sa nám to zdalo, aj keď odvtedy veruže inú Kvetku som už nepoznala. Za mňa pekné meno. 🌸

sono2
5. máj 2025

Žiaľ Slováci proste meno dokomolia, keby bolo akékoľvek.

diaszoky
5. máj 2025

My Mame Barbaru Elizabet a nema ju nik

beata_k
5. máj 2025

Lenka ( bez diakritiky a rovno zdrobnenina)

sterbulka
5. máj 2025

my mame Violu Elenu a volame ju violka,violečka,viuška,via,lola,eli,vili, ešte kadejako ináč.ani som neverila kolko prezyvok a zdrobnenin nas napadne.a meno je velmi ojedinele,neotrepane,slovenske.nikto zo sirokeho okolia nepozna ziadnu Violku.proste naša kvetinka fialôčka❤️

venusa85
5. máj 2025

Ja mam Dorotu-Dorka, Dori, Dorotka

janka_21
5. máj 2025

Ja mám doma Stellu. Voláme ju Stellka, Stellinka 💜

mirro
5. máj 2025
@venusa85

Ja mam Dorotu-Dorka, Dori, Dorotka

@venusa85 aj ja, a nikdy som neoľutovala výber mena. Celý čas (a to je už dcéra dospelá) sa stretávam len s pozitívnym názorom, že aké krásne meno 💗

breeen
5. máj 2025

Mila Izabela Bella Barbora

breeen
5. máj 2025

Za mna ešte krásne meno Agata Agnes alebo Romie

zuzitko74
5. máj 2025
@heni79

Mimochodom, diakritika je aj bodka na i. Ja som ti pôvodne dala Ida. Potom som si to uvedomila. Takže Lea... a ďalej? Nela, Andrea ....🤔

tiana080
5. máj 2025

Greta (moje top), Helena, Hana, Zoja, Mina. Tieto sa páčia mne 🙂

vista4
5. máj 2025

Yvona, Zara, Nina, Lea, Wanda, Hanah

denda007
5. máj 2025

My máme Tamaru. Voláme ju ju Tamarka ,Tami Tamuša a keď ma nasere volám ju Helga😂

dasa234
5. máj 2025

Frederika

adrianajozko
5. máj 2025

Jasmin

juliac
5. máj 2025

Dcera sa vola Andrea (Aďka, Adi, Aja, Ajuška, Andrejka ...). V nasom vybere bola este Kamila, Romana a Zuzana.

motherofflower
5. máj 2025
@pstrap

@motherofflower Ja som mala spolužiačku Kvetku na ZŠ daaavno. Úplne normálne sa nám to zdalo, aj keď odvtedy veruže inú Kvetku som už nepoznala. Za mňa pekné meno. 🌸

@pstrap 🙂 Ja mám jednu 13- ročnú doma. Je taká drobná a veľmi veľa ľudí ju volá Kvetinka.

batola1
5. máj 2025

Bianka-bibi

prasiatko30
5. máj 2025

Paloma, elena, laura, viktoria, tania, Tatiana, Valentina, Regina, Lydia, patricia, paula, alicia, martina, sonia, Sofia, fabiola, adela, federika, Irene, ana, Dolores, Nieves, Sol, Mar, Cecilia, Celia

jasmine2
5. máj 2025

Anna

jasmine2
5. máj 2025

Z cudzokrajných Madlene, Gloria, Clementine, Cecil, Ayda,Aurora...

wieruska1
6. máj 2025

Tieto zdrobneniny, to je kapitola sama o sebe. Potom sa predstavuju dospeli ludia a to je sama Janka, Hanka, Zuzka,… minule mi skoro zabehlo ked sa mi predstavila Helenka. A ja ze tesi ma Viera. Och takze Vierka? Nie, takze Viera! Mam snad 6 a sme kamaratky? Podotykam ze to bolo obchodne rokovanie.

A pripomenulo mi to taku usmevnu prijodu mojich deti. Hadka mojej 9 rocnej dcery a 4 rocneho syna.
Dorota, Dorota, Dorota
Nevolaj ma Dorota lebo ja ta budem volat Gregor!
No a? Ved tak sa volam, a totalne nechapavo odisiel.

anettt183
6. máj 2025

My sme chceli Alicu ale nakoniec máme len chalanov

zutosa
6. máj 2025

My máme Sandru, ale Sandrička jej povie niekto len výnimočne, od malička ju voláme Sany.. So svojím menom je veľmi spokojná

17alexis
6. máj 2025

My budeme mat asi Malvínu. Volat ju budeme Malvi, Malka, Malvinka.

malalala14
6. máj 2025
@sisisi1236

@malalala14 krasne ❤️ Mame doma jednu 😊

@sisisi1236 vážne? A ako ľudia reagujú na jej meno? Ako ju voláte? 🙂