Unikátne dievčenské mená bez diakritiky
Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷
Lara, Tamia, Liana, Lea, Tea
Melania,Aneta,Nina,Ema,Rozalia( Rozárka)
Neter je Kamila,voláme ju Kamilka,alebo Kami. Široko ďaleko bola jediná,už sú v jej okolí ďalšie 4 😊
Ja mám Barbora. Na celej ZS bola len ona Barbora. Volali ju Baška, Borka alebo Barborka. My ju voláme Babu. Ale ona sa predstavuje ako Barbora. A na gympli ju všetci volajú Barborka. Tuším, že aj tam je sama s takým meno🙂
Mám dcéru Elizabeth Noemi. Z Elizabeth sa dá spraviť napr, Eli, Elka a Noemi neskracujeme, ja osobne som za aby sa mená neupravovali, čiže aj Elizabeth používam najčastejšie v plnej verzii
Viem čo myslíš, a hlavne nech sa nepovie tvrdo ak ti to napríklad vadí ...
Mám dcérku Nelu a tá keď sem tam pocuje meno vo svojom zakladnom tvare, zlosti sa... a to ma 5 rokov. Voláme ju Nelka, Neli, Nelinka vzdy Je to krásne meno ale nie keď tvrdo znie. ( Muž si ho vyrobil).
A páči sa mi Lucia, je to moje meno a mám tu prezývku v nicku v inej verzii,kde sa mi tiež veľmi zapáčila. A Lucka je veľmi krásne meno, volajú ma tak aj Luci.
,Dobre znejúce je aj ako Diana, Dianka.
Ja mám rada obmeny mena, je to veľmi pekne ak sa dá menu povedať podobne a nie nejako inak znejúce. Tak sa musíš podľa toho rozhodnúť,čo sa páči aj tebe.
Nie sú nikde malé Dominiky ani Veroniky. A nemusíš ani zdrobnovat🙂
Andrea - Andy, Aďka, Andrejka
Tatiana
Moja milovana dcera Ester,Esi,Esterka😘😘😘
Mojho mena bolo aj je málo 🤭
Moja je Linda
LINDUSKA
JA SOM GABIKA
Mne sa paci Melany a Zoja.
Leoni, Melinda, Melissa, Eliana, Loriana
Ja mam Ninu a Vivien zdrobneliny mame Ninka a Vivka
My máme Sabinu a voláme ju Sabi,keď chceme krátke.
Mimochodom, diakritika je aj bodka na i. Ja som ti pôvodne dala Ida. Potom som si to uvedomila. Takže Lea... a ďalej? Nela, Andrea ....🤔
Lucia - Lucka
Zoja
Terézia,, Barborka/Barbara, Veronika/Monika/Dominika, Sofia/Žofia, Vanesa
Zoja
Necitala som konentare, ale my mame adelu. Adel, adelka...nepoznam inu zatial
Beatrix-Trixi
Elena, Alica
Elodie a Melody (kebyvsom k nim mala priezvisko)
Margarita
Moja dcéra sa vola Lea. Vyberali sme krátke meno lebo máme dlhé priezvisko. A druha vec, ja som zasa nechcela meno aby znelo ,,drsne,,. Ako si napísala ty mená Zuzka, Janka, Barborka,... zdrobnenina znie pekne, ale nie každý oslovuje zdrobneninou. Väčšinou krstným menom Barbora, Jana, Ivana,...
Napríklad Lea, Mia, Sára, Nela,... to znie stále fajn a keď už zdrobnenina tak my našu voláme Leuška.

Máme aj dvojičky 🥰
Miriam a Tamara
Mimka a Tamka
Mimi a Tami