Vaiana v kalendári nie je: Tipy na mená?
Ahojte žienky, viete poradiť?
Vyberáme dievčenské meno. Hľadáme nejaké cudzie, ale podmienka, aby sa písalo rovnako ako vyslovuje.
Moje a synove vysnívané je Vaiana, no to v kalendári neexistuje a tak hľadáme niečo na ten spôsob. Priezvisko máme zahraničné, začína na V (má 7 písmen).
Ešte zvažujeme Viviana, no ak poznáte nejaké sem s ním 😊
Ja si myslím, že keď za komunistov nemali na matrike problém s menom Winnetou a Ribanna, tak v dnešnej dobe, keď sú nezvyčajné zahraničné mená v kurze, je Vaiana úplne v pohode.
Pise rovnako ako sa vyslovuje???? Neviem kde žiješ, ale vyslovovať I hneď za A mi nepríde príliš jednoduché. Zamysli sa a zopakuj si to meno viac krát po sebe. Zrejme z toho vyjde pri vyslovovaní Vajana. Btw, otecko nemá žiadny tip alebo ste ho prehlasovali vašimi snami?
@jj298 tak lebo sa jej páči Vaiana. Prečo dá niekto meno Paris, alebo Apple. Dora bola tiež vo viacerých rozprávkach. Alebo je aj kreslená postava a pritom je to normálne meno. Rovnako ako Jasmin. Na Slovensku je to divne, v zahraničí je to každému jedno. Okrem toho Vaiana je normálne meno v Polynézii rovnako ta Dora.
A v zahranici nemate dostatok mien v kalendari,ze musi byt nieco extra,co hladas navyse na slovenskom fore? 🤨
@aandrea9 otecko si vybral samozrejme tiež meno, viac menej sme rozhodli pre to, Vanesa. Ale tak toto sa nám páčilo, chceli sme zistiť či existuje aj inde ako v rozprávkovom svete 🙂
Akože nejdem strieľať keď také nebude, len ma to zaujímalo.
@sense som nositeľkou jedného z mena, takže preto hovorím, nie je mi to absolútne divné. Tak ako bol boom kvôli princeznej Diane že všetky dievčatá sa tam volali. A čo? Však to bola nejaká ikona, zvolili si to podľa nej.
A nemám nič proti Janke, Zuzke a podobných menách, ale skrátka sa mi to nehodí ani k priezvisku, ani také s mužom nechceme.
@iwesska jasné že je mnoho mien, ale je viacero vecí ktoré chceme pri mene dodržať 🙂 a hľadám na slovenskom fóre lebo sú tu maminy ktoré vedia poradiť.
V nemeckú je to mena na nejakéj 200-210 priečke, takže určite nie je len také ojedinele žeby bolo len v rozpravke. Ja mam Aylin a co zmením jej teraz meno lebo na slovensku je boom tureckých telenoviel od istého roku? A nie nemá to meno lebo bolo v nejakej telenovelen v slov. Televizii?
Valhala ? 🙈
Ja poznám Vejanu. A ak chcete na “V”, možno inšpirujem menej nezvyčajným menom…máme Violu. 😉 držím palce

Zapišu také meno na matrike?