Vplyv nezvyčajného mena na dieťa
Ahojte,
chcela by som sa spytat mamiciek deti s nezvycajnymi menami (najma zo slovenskeho kalendara), ktore uz trocha odrastli chodia do skolky ci do skoly. Mavaju s menom problem, nesmeju sa im ine deti? Ako su spokojne s menom samotne deti? A dali by ste rodicia toto meno znovu alebo by ste vybrali radsej nieco klasickejsie? Dakujem za odpovede 🙂
@domak2 deti volali Noah - Noha asi preto lebo velmi iniciativni rodicia vybrali anglicke meno ale vyslovovali ho aj s H na konci 😂 ....
Ked uz niekto da zahranicne meno asi by nebolo odveci si zisitit ako sa vyslovuje. Ja som pocula na Slovensku ako Nathan vyslovovali rodicia so slovenskou vyslovnostou, citaj ako vidis a znelo to otrasne a este mamicka nanho kricala: Nathanko pod sem 😅 Zivo si viem predstavit nejaku babku, ktora sa snazi vyslovit anglicke th
@drakvak ja poznám len dve olivie jedna je kamošku a alebo skôr známej dcéra ale bola ju Lili tak som nevedela a druhá jednej maminke som posúvala veci po mojej a pozerám na cumliku Olívia 😊o 2mesiace mladšia tak už máme aj kamošku 😄bolo to naše vysnene meno prvý bol chalan tak čakalo 5rokov v zásobe 🤗
Ako som uz spominala, mame Vratka. V zalohe sme Mali este Bystrika. Muz mi tu este ospevoval Svätozara, ze budeme ho volat Sväto. Meno pekne, ale ja som chcela meno, ktore je samo o sebe pekne a netreba ho komolit na prezyvku.
Mne sa este pacilo Balthazar a Alfons.
Tak mame Vratka, je Len jeden v celom okoli, v rodine a dokonca aj muzovej dedine 🙂
@danielak84 Emerencia? Pohybovala som sa v komunite starsich ludu ale take meno som v zivote nepocula a teraz uz vobec
@baklik ano,je to nezvycajne meno ale mne sa paci.Take neobvykle a vznesene.Volali ju Emery.
Naše meno sa tu ešte nespomenulo ,ani ho neprezradím🙂 nikoho som ešte nepoznala s takým menom ,ani v škôlke ho nik nemá 🙂
@danielak84 ja som len reagovala na to, ze kedysi bolo bezne... no neviem kde. ci v slachtickych kruhoch?? 😉
Deti to neriešia vôbec. Riešia to len dospelí.
@baklik Emerencia bolo kedysi bezne meno, moja prateticka sa tiez tak volala. Aj slachticne ho nosili, ale aj bezne dedinske dievcata. Myslim, ze viac bolo rozsirene na juhu Slovenska. Volali ich Emery, Emerka alebo aj Emuša.
@danielak84 Mne sa velmi paci, presne take vznesene mi pride.
@baklik mojej babky susedka bola Emerencia. Ako deťom nám to meno prišlo veľmi vtipné.
My mame trojicky. Mena sme vyberali s muzom, ktory je cudzinec, podla kvetov a aby boli lahko vyslovitelne aj v nasej aj v ich krajine, nakolko zijeme na striedacku v oboch krajinach. Mame Jasminu, Margaretu a Daliu. Jasmina a Margareta su uz aj u nas dost rozsirene, Dalia nie, ale zatial sa meno kazdemu pacilo 🙂
Deti vedia byt krute a podla mna vedia na kazde meno vymysliet vtipnu skomoleninu, ci prezyvku. Netrapila by som sa tym. Niektore mena su vzacnejsie, nez tie ine. No stale sa tie mena menia a za chvilku mozu byt v mode ine.
@mircalla ja si zo nemyslím a každý deň sa o tom presviedčam. Brigita bola moja babka , Justína tiež a na moje potešenie som tie mena zaznamenala aj u malých deti , Brigita ma moja dcera v škole priamo v triede a nikto jej meno nerieši volajú ju Brigita , Vincent u chlapcov nie je nič nezvyčajne...ak śu to pre niekoho mena mrzke a ak je debil a bude druhého zosmiešňovať no tak to akurát tak svedči k jeho inteligencii. Mna sa napríklad v minulosti dvíhalo pri dvoch menách a to Kevin a Sebastián .
@midka moja dcéra mala v škôlke "Slničku". Dcéra dlho riešila, či je jej meno Slno či Slnko... bola samozrejme Sonička, ale dcéra si nechcela dať vysvetliť.
Tie skomoleniny inak vobec nemusia byť zlomyselné. Druhá dcéra dlho volala známu Krála (Klára), proste jej to inak nešlo. Neriešila by som...
@zitaje Absolutne si ma nepochopila, nevadi, bezne....Pointa bola, ze deti maju tendenciu sa posmievat niekomu s menom napriklad Pravoslav kvoli menu ako takemu. Meno Jan je uplne bezne. Nikde nepisem, ze to je ok, je to otras, ale tak to funguje....
Plus som si dovolila vyjadrit nazor, ze tie mena sa mi nepacia. To neznamena, ze je ok sa niekomu posmievat za meno. Dufam, ze si uz pochopila
A nikdy som od neho nepočula sťažnosť že take meno a že sa mu vysmievajú alebo že bys tým mal problém. A teraz bežne už je Cyril, Florián a ja keď som rodila tak vo vedľajšej izbe bol Cyprian.

@maminuska cize napriklad kludne aj do 40tky 😁