icon

Vplyv nezvyčajného mena na dieťa

kukuricka008
14. feb 2019

Ahojte,
chcela by som sa spytat mamiciek deti s nezvycajnymi menami (najma zo slovenskeho kalendara), ktore uz trocha odrastli chodia do skolky ci do skoly. Mavaju s menom problem, nesmeju sa im ine deti? Ako su spokojne s menom samotne deti? A dali by ste rodicia toto meno znovu alebo by ste vybrali radsej nieco klasickejsie? Dakujem za odpovede 🙂

sintra
14. feb 2019

@maminuska cize napriklad kludne aj do 40tky 😁

mircalla
14. feb 2019

@maminuska Otazka vkusu, nie som fanusik Sofii. Damianov a podobne, ale pre mna su vsetky mena, co si spomenula priam priserne.

sisaka
14. feb 2019

@domak2 deti volali Noah - Noha asi preto lebo velmi iniciativni rodicia vybrali anglicke meno ale vyslovovali ho aj s H na konci 😂 ....
Ked uz niekto da zahranicne meno asi by nebolo odveci si zisitit ako sa vyslovuje. Ja som pocula na Slovensku ako Nathan vyslovovali rodicia so slovenskou vyslovnostou, citaj ako vidis a znelo to otrasne a este mamicka nanho kricala: Nathanko pod sem 😅 Zivo si viem predstavit nejaku babku, ktora sa snazi vyslovit anglicke th

lubik87
14. feb 2019

@drakvak ja poznám len dve olivie jedna je kamošku a alebo skôr známej dcéra ale bola ju Lili tak som nevedela a druhá jednej maminke som posúvala veci po mojej a pozerám na cumliku Olívia 😊o 2mesiace mladšia tak už máme aj kamošku 😄bolo to naše vysnene meno prvý bol chalan tak čakalo 5rokov v zásobe 🤗

oslo1
14. feb 2019

Ako som uz spominala, mame Vratka. V zalohe sme Mali este Bystrika. Muz mi tu este ospevoval Svätozara, ze budeme ho volat Sväto. Meno pekne, ale ja som chcela meno, ktore je samo o sebe pekne a netreba ho komolit na prezyvku.
Mne sa este pacilo Balthazar a Alfons.
Tak mame Vratka, je Len jeden v celom okoli, v rodine a dokonca aj muzovej dedine 🙂

baklik
15. feb 2019

@danielak84 Emerencia? Pohybovala som sa v komunite starsich ludu ale take meno som v zivote nepocula a teraz uz vobec

danielak84
15. feb 2019

@baklik ano,je to nezvycajne meno ale mne sa paci.Take neobvykle a vznesene.Volali ju Emery.

domak2
15. feb 2019

@sisaka to je tiez pravda, pripadne ucitelka. Lebo "no a?" vie povedat aj 3 rocne si myslim 😅 Teraz to tu skusam hovorit s h 😁

0izidora0
15. feb 2019

Naše meno sa tu ešte nespomenulo ,ani ho neprezradím🙂 nikoho som ešte nepoznala s takým menom ,ani v škôlke ho nik nemá 🙂

baklik
15. feb 2019

@danielak84 ja som len reagovala na to, ze kedysi bolo bezne... no neviem kde. ci v slachtickych kruhoch?? 😉

letfenixa
15. feb 2019

Deti to neriešia vôbec. Riešia to len dospelí.

eridani
15. feb 2019

@baklik Emerencia bolo kedysi bezne meno, moja prateticka sa tiez tak volala. Aj slachticne ho nosili, ale aj bezne dedinske dievcata. Myslim, ze viac bolo rozsirene na juhu Slovenska. Volali ich Emery, Emerka alebo aj Emuša.
@danielak84 Mne sa velmi paci, presne take vznesene mi pride.

maminuska
15. feb 2019

@mircalla pre mňa nie. Spájajú sa s ľuďmi ktorých mám rada , Fedor je dokonca môj syn a som rada že som mu také meno dala a ani dnes by som nevolila inak. Pŕave naopak , rodiť dnes znova dávam mená výnimočne zo slovenského kalendára alebo českého kalendára.

maminuska
15. feb 2019

@0izidora0 je v kalendári?

0izidora0
15. feb 2019

@maminuska Ano 🙂

namornicka
15. feb 2019

@baklik mojej babky susedka bola Emerencia. Ako deťom nám to meno prišlo veľmi vtipné.

0izidora0
15. feb 2019

@maminuska Fedor je krásne meno mne sa páči. Ja keby mám dievčatko ešte páči sa mi Alžbetka kde by som trvala ,aby ju predomnou každý takto oslovoval, žiadne Betka atď alebo Amalia . Amaliu nepoznám žiadnu pritom tiež krásne meno.

mircalla
15. feb 2019

@maminuska V poriadku. Mne sa tie mena absolutne nenacia. Ani jedno. Pisem svoj nazor, pre su mena ako Malvina, Brigita, Vratko a podobne ozaj nepekne....Nepomozem si. A verim tomu, ze s nimi deti mozu mat casom problem

lienockamalicka
15. feb 2019

My mame trojicky. Mena sme vyberali s muzom, ktory je cudzinec, podla kvetov a aby boli lahko vyslovitelne aj v nasej aj v ich krajine, nakolko zijeme na striedacku v oboch krajinach. Mame Jasminu, Margaretu a Daliu. Jasmina a Margareta su uz aj u nas dost rozsirene, Dalia nie, ale zatial sa meno kazdemu pacilo 🙂
Deti vedia byt krute a podla mna vedia na kazde meno vymysliet vtipnu skomoleninu, ci prezyvku. Netrapila by som sa tym. Niektore mena su vzacnejsie, nez tie ine. No stale sa tie mena menia a za chvilku mozu byt v mode ine.

midka
15. feb 2019

@domak2 🙂 ano,, aj nam maly tvrdil, ze maju v triede larviku a leoparda,,,, hlavne ten leopard,, ho deti volali skoro az do skoly.... 🙂

maminuska
15. feb 2019

@mircalla ja si zo nemyslím a každý deň sa o tom presviedčam. Brigita bola moja babka , Justína tiež a na moje potešenie som tie mena zaznamenala aj u malých deti , Brigita ma moja dcera v škole priamo v triede a nikto jej meno nerieši volajú ju Brigita , Vincent u chlapcov nie je nič nezvyčajne...ak śu to pre niekoho mena mrzke a ak je debil a bude druhého zosmiešňovať no tak to akurát tak svedči k jeho inteligencii. Mna sa napríklad v minulosti dvíhalo pri dvoch menách a to Kevin a Sebastián .

zitaje
15. feb 2019

@midka moja dcéra mala v škôlke "Slničku". Dcéra dlho riešila, či je jej meno Slno či Slnko... bola samozrejme Sonička, ale dcéra si nechcela dať vysvetliť.
Tie skomoleniny inak vobec nemusia byť zlomyselné. Druhá dcéra dlho volala známu Krála (Klára), proste jej to inak nešlo. Neriešila by som...

zitaje
15. feb 2019

@maminuska veru, ja mám doma Vinca, je to skvelé meno, vhodné u nás aj v zahraničí, pre dieťa aj pre dospelého... má 5,5r a doteraz s ním nemal najmenší problém.

mircalla
15. feb 2019

@maminuska Vincent je v pohode, Jasne, ze zosmiesnovat je hlupe. Ja ti jednoducho pisem ako to je...ano, pri urcitych menach sa deti mozu posmievat...Tak to bohuzial je

zitaje
15. feb 2019

@mircalla napr. Zuza-koza, Alica-palica, hlúpy Jano? To nesúvisí s menom 😉

0izidora0
15. feb 2019

@maminuska Justinu som poznala iba jednu. Iné meno si ani neviem pri nej predstaviť. Volala som ju pani Justinka ,žena ako med.

mircalla
15. feb 2019

@zitaje Absolutne si ma nepochopila, nevadi, bezne....Pointa bola, ze deti maju tendenciu sa posmievat niekomu s menom napriklad Pravoslav kvoli menu ako takemu. Meno Jan je uplne bezne. Nikde nepisem, ze to je ok, je to otras, ale tak to funguje....
Plus som si dovolila vyjadrit nazor, ze tie mena sa mi nepacia. To neznamena, ze je ok sa niekomu posmievat za meno. Dufam, ze si uz pochopila

letfenixa
15. feb 2019

@mircalla Učím 15 rokov na ZŠ a za celú dobu som nezažila, aby sa deti posmievali kvôli menu ako takému.

maminuska
15. feb 2019

@zitaje Michal Čo kozu pichal .... úplne bežne meno a bolo predmetom posmechu 15 ročných pubišov.
@mircalla ale veď to je v poriadku že sa ti tie mena nepáčia, nie sme jednoliati . Mne tiež nepáčia všetky . V rodine máme 30 ročného Alfonza, voláme ho Fonzo.

maminuska
15. feb 2019

A nikdy som od neho nepočula sťažnosť že take meno a že sa mu vysmievajú alebo že bys tým mal problém. A teraz bežne už je Cyril, Florián a ja keď som rodila tak vo vedľajšej izbe bol Cyprian.