icon

Výber mena pre dievčatko - Eliška, Elisa alebo Ela

18. sep 2025

Ahojte, potrebujem názor niekoho nezainteresovaného. Veľmi sa mi páčia mena pre dievčatko ktoré môžem skrátiť na oslovenie Eli. Do úvahy prichádza Eliška, ale vždy mi pri tom mene napadne len malé roztomilé dievcatko. Pri dospelej mam s tým menom asi trosku problém. Potom Elisa, ale tam sa zase bojím ci si ju nebudú zamieňať s Eliškou. A nakoniec ešte Ela, ale to neviem ci neznie skor ako prezývka pre zvyšné. Ako to vnímate vy? Ešte niesom uplne rozhodnutá len zvažujem.

Strana
z2
r_d
18. sep 2025

My máme Elu a Eliasa.

petronelag
18. sep 2025

Eliška je pekné meno, aj ich je dosť veľa a veľa sa používa v čechách.

ava11
18. sep 2025

Kamoška má Elianu. To je úplne skvelé meno pre dieťa aj pre dospelú. Ela, Elka, Eli, Elianka

yvanielka
18. sep 2025

@anonym_autor Ela alebo ešte Elena, tu tiež môžeš volať Eli, Eliana je tiež pekné meno, je aj normálne v slovenskom kalendári. A taká Amélia tam stále oficiálne nie je

rorino
18. sep 2025

@anonym_autor Odpovedala si si správne na všetky verzie,takže je jedno ktorú z toho vyberies

anonym_c505f6
18. sep 2025

Dala by som Elia. To nemáš vo výbere, ale mne sa páči len táto verzia mena so skratkou Eli.

talia16
19. sep 2025

Mne sa páči Eliana

anonym_30cebd
19. sep 2025

Eliška je aktuálne veľmi populárne meno, podľa mňa pekné, ak sa ti páči, kľudne daj. Ak ju chceš volať Eli, tak ešte môžeš vybrať meno Elena alebo Eliana. Všetky sa sa hodia aj pre dieťa aj potom pre dospelú ženu.

samo789
19. sep 2025

ak chces na dieta volat a ma sa otocit polka skoly, tak dal Eliska.

tim23
19. sep 2025
@samo789

@samo789 veď a čo? Keď sa jej páči nech dá a nech sa v triede volajú aj všetky Eliška. To dieťa nebude chodiť celý život do školy a 99% spolužiakov už nikdy nestretne. Ale meno Eliška sa ňou bude niesť celý život a nikto nebude riešiť koľko Elišiek pozná. Ja poznám 6tich Petrov. A čo teraz. Eliška je krásne meno

samo789
Autor odpoveď zmazal
samo789
19. sep 2025
@tim23

@samo789 veď a čo? Keď sa jej páči nech dá a nech sa v triede volajú aj všetky Eliška. To dieťa nebude chodiť celý život do školy a 99% spolužiakov už nikdy nestretne. Ale meno Eliška sa ňou bude niesť celý život a nikto nebude riešiť koľko Elišiek pozná. Ja poznám 6tich Petrov. A čo teraz. Eliška je krásne meno

@tim23 jaasi 30 🙂 nakolko pracujem v tej oblasti 🙂

petronelag
19. sep 2025
@samo789

@samo789 Susedom išla teraz do škôlky Eliška a že v triede ešte jedna.

ghoul_
25. sep 2025

@anonym_autor Eliška

eviulenka
26. sep 2025

My mame Elišku, sme spokojni. Volame ju jej menom, alebo Eli, Ela, syn ju vola Eli Beli.
Poznam 2 dospele Elišky a vobec nemam pocit, ze by mi to niekedy neslo cez zuby. Prave naopak, meno sa neda sprznit ako Anca, a ja mam asociaciu s Eliskou Premyslovnou, takze aj pre dospelu zenu mi to prislo vhodne. Ja som meno vyberala prave s ohladom na to, ze sa mi pacilo na dospelych Eliskach.
Meno nabera na popularite, to je pravda, ale nepride mi, ze by to naberalo level Sofie alebo Viktorie a podobne. Na zaklade toho by som sa velmi neriadila, syn je Matus, co je asi 8me v poradi popularity a Matusa pozname dokopy okrem neho vo velmi sirokom okoli mozno dvoch, Jakuba a Adama, co su najcastejsie davane mena prakticky ani nepoznam. Zila som v Cechach, kde je cislo dlhodobo jednotka, a Elisku som prakticky ani nepoznala, aj ked je meno velmi popularne. V populacii sa to fakt rozptyli. A ak sa nahodou v triede stretnu, tak mi to ziadny problem nepride, bolo uplne normalne, ked v triede boli 2 Katky a 3 Jany.
Kolegyna ma Ellu, kolega Elenku, je to fakt na tebe, co sa ti paci.

leidin
5. okt 2025

Mne sa celkom páči Elisa, to mi znie tak normálne. A keď z toho bude skratka, tak sa to ani moc nezmení, že Eli. A môže sa to čítať akoby nemecky, Eliza, to je podľa mňa pekné. A ani so s to neni zlé podľa mňa.

michellemary
13. okt 2025

Eliška je úplne v poriadku aj pre dospelú ženu, veď si spomeňte napr. na herečku Elišku Balzerovú, resp. mamičku speváka Richarda Mullera... a ak nie Eliška, tak Elisa je tiež pekné. 🙂

jamidea
13. okt 2025

@anonym_autor spoluziacka syna je Eliza. To sa mi paci. Kolegyna ma Elisku. To je take moc makke 🙂

simona92101
24. okt 2025

@anonym_autor a co tak Elisabeth?u dcerky v skolke je tolko Elisiek,Ella,Ela,Elisa ze tam uz je problem vymysliet skratku.

lenka_matko
24. okt 2025

@anonym_autor my máme doma Elisska iba jedna staršia suseda jej hovorila Eliška. oslovujú ju Eliska, Elissa, Elis a Eli.

Strana
z2