Výber mena pre dievčatko - Eliška, Elisa alebo Ela
Ahojte, potrebujem názor niekoho nezainteresovaného. Veľmi sa mi páčia mena pre dievčatko ktoré môžem skrátiť na oslovenie Eli. Do úvahy prichádza Eliška, ale vždy mi pri tom mene napadne len malé roztomilé dievcatko. Pri dospelej mam s tým menom asi trosku problém. Potom Elisa, ale tam sa zase bojím ci si ju nebudú zamieňať s Eliškou. A nakoniec ešte Ela, ale to neviem ci neznie skor ako prezývka pre zvyšné. Ako to vnímate vy? Ešte niesom uplne rozhodnutá len zvažujem.
tak mne sa nepaci ani jedno, takze ti neporadim. ale ako najmensie zlo z tychto troch mi pride asi Ela.
Vsetky tri su pouzitelne, ta Eliska asi najmenej, lebo presne je to vlastne zdrobnenina mena... taka pubertiacka "Eliska", pojde ti to zle cez pery, ked ta bude vytacat 😂 Kamaratka teraz porodila malu Elzu, take krasne dievcatko, takze ja som zaujata, paci sa mi to 😅
@anonym_autor mne sa osobne páči meno Eliška, ale aj Elisa. Eliška sa hodí aj pre dospelé ženy podľa mňa. Napríklad naša teta je stále Majka aj v 50tke. Mne sa na Eliške páči aj to, že sa asi nedá povedať jej meno “škaredo”. Ale teda aj Elisa je krásne meno. Hlavne nepočúvaj, keď ti tu niekto napíše “hrozné”. Veď predsa každému sa páči niečo iné a nemusí to hneď znamenať hrozné meno😊.
znama ma Ellie
mne sa paci elisa 🙂
Eliška je krásne meno
všetky o ničom.
švagriná má Elu. Volá ju Elena. nepochopila som doteraz.
Eliška
@deti95060810 tak to je pre mna takisto dost nepochopitelne 😂 mala jej dat meno Elene a hotovo.
@anonym_autor Mne sa paci Elisa. Susedia maju Elizabeth a volaju ju Eli.
Mne sa paci iba Eliška, a to veľmi. Ela mne vždy príde ako taká pejorativna varianta iného mena, napr Elišky, Eleonóry....
My máme peduatricku pred dôchodkom s menom Eliška, takže ja to viem spájať aj s dospelou osobou. Avšak hmm, skôr si viem predstaviť s menom Eliška takú pôvabnú, milú ženu, štíhlu resp normálnej postavy.... Nejako sa mi to nehodí k 130kg-ovej zene s prísnymi, hranatými rysami ktorá ešte aj nadáva.
tiež padali podobné úvahy a máme v rodine Elenku
Žiadne z týchto, radšej napr. Elvira a Edita
@anonym_autor ja mám Eleónoru a volám ju Ela, Elka.
Jezis len Eliška nie 🫣 to je meno ako za trest …brrr Ella -Ela je pekne meno😊
Ja mam Elu a pre mna je to najkrajsie meno 😊
tieto mena su teraz velmi pouzivane, podla mna je pekne bud Eliska alebo Elisa. Ela by som nedavala, to mi pride take tvrde
Ahoj, Eliška je podla mna pekne meno, ale v našom okolo ich je pomerne veľa… Elisa teraz začína byt moderne podobne ako Elie ale tie sa mne osobne nepáčia. Nakoniec sa dostávam k Ele. My máme doma 5 mesačnú Elinku a meno jej krasne sedí. Takže za mňa Ela. ☺️
Je nepochopím tieto otázky.ako jedna Matka nevie dať meno svojmu dieťaťu,že sa musí pýtať cudzích ľudí.to fakt ste také nemožné?
Eliska nieeee, ja si vzdy predstavim "líšku"🦊
Elia sa vám nepáči? Z týchto mien asi Elisa, ale to je uz každá druhá, ak vám to nevadi 🙂
Záleží aj aké priezvisko máte. Hodí sa každé z tých mien k priezvisku?
..my máme v okolí dievčatko menom Elia, voláme ju aj Eli. hodí sa ako dieťatku, tak aj pre dospelú ženu, navyše je medzinárodné. inak sa mi najviac páči Elisa
Mne sa Eliška nepáči, nikdy sa mi to meno nepáčilo, ale mám pocit, že dnes dáva každá tretia. Príde mi to ako české meno. Najviac sa mi páči Elisa, alebo ešte Elizabeth - tá sa tiež dá skrátiť. Ale neznie veľmi slovensky, takže už podľa toho, čo sa vám páči 🙂 A Ela vnímam neutrálne, ale skôr by som ho nevybrala 🙂
s eliškou mám rovnaké asociácie, aj keď dospelú elišku poznám, meno ako také sa mi páči, ale aj tak ... ja som za elu ...
ela, elena, helena. nech je to jednoduche, medzinarodne, nebudu sa jej pytat, ako sa to pise...
Eliska 👍

Za mňa hrozné