Výber mena pre dievčatko - Stela, Elisa, Amália, Nina
Ahojte dievčatá. Mam dilemu s muzom vyberáme z týchto mien Stela, Elisa, Amália a Nina. Aké je podľa vás najlepšie aj co sa prezyvok týka aj do budúcna pre dospelú zenu?
Ďakujem
@anonym_autor Stela
@anonym_autor Amálka sa mi veľmi páči, ale predpokladám že na základnej škole to bude "Análka". Stela ani Elisa sa mi osobne nepáčia (ale však vyberáte si meno vy a nie ja). Z tohto celého je výherca Nina - páči sa mi aj ako malá Ninka, aj dospelá Nina.
@anonym_autor okrem Amálie môže byť.....
Nina
Ani jedno
Ja mam na Ninu priam alergiu, ale to som ja. Z tychto by som dala Amáliu
Stela alebo Amália
Mňa z tohto zaujala Elisa,
ale záleží aj na tom, ktoré sa najviac hodí k priezvisku
stela - znamená hviezda. dala by som toto… ale zas amália, mohla by som ju volať mia 😏
Mne sa osobne páči Nina, ale Nina je teraz každá, takže do toho by som asi neišla. Stela by som asi nedala, lebo počula som od známej, že jej hovorili Stela-tela. Amália a Elisa sa mi páčia a hlavne nie sú, že každá sa tak volá
Stela
Amália mi pride ako pre malé dievčatko (viem, že mená nemajú vek, ale spaja sa mi to s detmi) asi to bude tou rozpravkou vila Amálka. No vždy keď stretnem niekoho staršieho s tymto menom, tak sa mi to v hlave spojí a neviem ako ju mam volať, lebo Amália aj Amálka mi teda znejú detsky a Ami je už take osobné, že tak by som povedala niekomu s kym si tykám. Mne sa ovela viac páči Amélia.
Najviac sa mi páči Elisa, ale u nej je problem, že polovica ludi si mysli, že sa to má čítať ,,Eliza” a druha polovica ,,Elisa”.
Nina a Stela sú taka stredná cesta, nie su zlé, ale ja by som si ich nevybrala, no ak sa vám pačia, tak toto je bezpečná cesta.
ak z týchto čo si napísala tak Stela.
Autorka - mna by naozaj uprimne zaujimalo ako ti tato diskusia pomohla. Zmenilo sa nieco ked si si precitala paci/nepaci/paci/nepaci ?
Nerypem ale naozaj ma to zaujima ze aky efekt taketo nieco ma . Ak vobec
Tak po poriadku - Stela - prezývky Steli, Stelka, Stel?
Elisa - Eli, Elis, Eliska, Lis
Amália - Ami, Amálka, prípadne Mia aj keď to mi až tak k Amálii nejde, to už potom dať meno Mia
Nina- tam nevymyslíš veľa, max Ninka
Osobne by som z týchto nedala ani jedno, ale ja som známa tým, že mám rada naše slovenské mená a páči sa mi aj dedenie mena po generáciách, ale ak by som sa musela rozhodnúť len z týchto, tak by som asi dala Ninu.
@anonym_autor mne sa z týchto najviac páči určite Stela. Alebo keby bola v hre namiesto Amálie Amélia, tak tú by som dala na prvé miesto - zvažovala som ju aj pre moju dcéru. Ostatnými dvomi tiež nič nepokazíš.
Ahoj, za mňa Stela a Elisa.
Ja mám Stelu , takže voľba jasná . A hlavne aj dcéra je spokojná so svojim menom .
@anonym_autor Amálka sa mi veľmi páči, ale predpokladám že na základnej škole to bude "Análka". Stela ani Elisa sa mi osobne nepáčia (ale však vyberáte si meno vy a nie ja). Z tohto celého je výherca Nina - páči sa mi aj ako malá Ninka, aj dospelá Nina.
@sajmi toto vážne dokáže napísať dospelí človek ??
@anonym_autor všetky sú pekné, vybrala by som Amáliu, alebo Elisu.
ani jedno
@sajmi toto vážne dokáže napísať dospelí človek ??
@anonym_autor všetky sú pekné, vybrala by som Amáliu, alebo Elisu.
@anonym_1e7095 no tak predsa vidíte že áno 😉 chcela vedieť aj názor na prezývky, tak som jej jeden povedala. Sama som bola dieťa a presne viem aké prezývky mali deti s menom Alan, Denis, Alica,...
@anonym_1e7095 no tak predsa vidíte že áno 😉 chcela vedieť aj názor na prezývky, tak som jej jeden povedala. Sama som bola dieťa a presne viem aké prezývky mali deti s menom Alan, Denis, Alica,...
@sajmi je rozdiel medzi prezývkou a nadávkou, ako dospelá by si to mala vedieť.
@anonym_autor ja mám Stellu s dvoma l. Meno som mala vybraté kvôli významu, hviezda, nakoľko je to dúhové bábätko....voláme ju Stellka, Stelli, Stella ...mne osobne sa veľmi páči.
Stella, Elisa, alebo Nina.
Najviac sa mi páči Nina ak chcete bežnejšie meno alebo Amália ak chcete "netradičné" (menej časté) k slovenskému priezvisku. Ak bude mať zahraničné priezvisko tak Stela. Elisa k slovenskému bude znieť divne - Elisa Nováková, to už potom radšej Eliška. Ale Elisa sa mne osobne nepáči ako celok, viac sa mi páči Ella a to si viem predstaviť k slovenskému aj zahraničnému priezvisku.

Stela a Nina sú pekné