Vybrala som meno pre dieťa, ktoré je zhodné s menom partnerovej bývalej

29. okt 2021

Ahojte, čakáme dievčatko a už by bolo vhodne aby sme konečne vybrali meno. Kopu mien mi partner zamietol, ze sa mu proste nepáčia 🤷🏻‍♀️ Mne sa ale najviac páči jedno meno, ktoré ale on nechce lebo sa tak vola jeho bývala, nemám teda naliehať aby malo dieťa take meno ? Nevieme sa proste nijak dohodnúť, mne žiadne meno nejak nepadlo do oka, no práve pri tomto cítim že je to to správne..

mima172
29. okt 2021

Ahoj 🙂 Chápem tvojho partnera, tiež by som nebola v pohode keby má naše dieťa meno "po mojom" bývalom, či jeho bývalej. V tomto by som mu určite vyhovela 🙂 Konkrétne meno neporadím, nakoľko som toho názoru, že meno má "hrať" s priezviskom.

jess_y
29. okt 2021

Neviem ako iné ženy..ale ja by som asi určite nechcela mať dcéru, ktorá sa volá po jeho bývalej..
My sme sa tiež nevedeli zhodnúť na mene, lebo čo sa páčilo mne, jemu nie a naopak.. My sme spravili tak, že každý z nás napísal 10mien, ktoré sa mu páčia a ktoré sa bude zhodovať tak z toho vyberieme. Nezhodovalo sa ani jedno 😂 a nakoniec zahrala náhoda.. Kukala som oteckov a tam zrazu vykríkli Ema. Obaja sme sa kukli na seba a tak teda máme Emku 😀

mena1711
29. okt 2021

Moja dcéra je Bibiána.
Ale páči sa nám Bianka, Karinka, Johanka, 😉

dazdovka
29. okt 2021

Aké to je meno? Nedá sa dať iný variant toho mena?

dadulamamula
29. okt 2021

Ježiš to by sa ani mne nepáčilo 😂

maximilie
29. okt 2021

@mena1711 krásne

Tak dajte po babičke. Jednej, alebo druhej, alebo po tebe, alebo keď sa ocko vola Michal, tak Michaela. . .

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja20
29. okt 2021

Záleží na tom, aká to bola bývalá. Či len nejaká krátkodobá známosť alebo spolu žili dlho, prípadne boli aj zobratí...na to by som prihliadala.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lujza123
29. okt 2021

Ja si myslím ze o mene dieťaťa by mala rozhodovať v prvom rade jeho mama. Obzvlášť v prípade keď vyložene intuitívne cíti že k dieťatku by sa nejaké meno veľmi hodilo.

mpg
29. okt 2021

Je veľa pekných mien, to by som nedávala, aby mu to nepripomínalo minulosť.

lujza123
29. okt 2021

Ja keby som naozaj presvedčená že také meno chcem pre dcéru tak by som jej ho určite dala a začala na to chlapa pomaly pripravovať.

Co nemá rozchod s bývalou stále spracovaný? Keď všetko čo ju pripomína je fuj, hnus, ble.... Véd nech sa trochu nad to povznesie, bývalú nech necha minulosti. Pri dcére si rýchlo zvykne a to meno mu už nebude pripomínať bývalú ale dcérku.

Keď silou mocou chce iné tak mala môže mať dve mená, druhé nech vyberie on. A priezvisko bude mať jeho tak co viac by ešte chcel.
Bábätku by som začala hovoriť tím menom, ľuďom by som na otázku ako sa bude volať tak by som to meno povedala..

Ja som môjho tak okaslala, ešte na začiatku tehotenstva som sa s ním dohodla zé chalana vyberie on a dievča ja. Ja som totižto o jej mene a pohlaví bola presvedčená od 1 dňa. Našťastie s tým súhlasil, ale aj keby je proti nepomohol by si.... Dieťa som porodila ja, Sorry.

nykkushka
29. okt 2021

@lujza123 prepáč, nemôžem si pomôcť, ale tvoj názor mi príde neskutočne sebecký 😒🤦🏼‍♀️.
Je to vari len tvoje /jej dieťa? Otec nemá právo povedať, že také meno nechce? Keby to je naopak, že on chce dať meno ako bola jeho ex, tak by ho tu ženy rozniesli v zuboch...
Mne by sa to tiež nepáčilo a rešpektovala by som manžela, lebo je to NAŠE dieťa aj keď som ho nosila a porodila JA 😒🤦🏼‍♀️

miadi
29. okt 2021

No sak daj meno Po ex 😜Ta ked sa to dozvie si bude namyslat ze tvoj muz ju 😍nepoviem Keby sa mu len tak bez dovodu nepacilo meno.. ale tak normalne nechce volat svoju dceru menom ktore vyslovil par x pri sexe co je na tom tazke pochopif?

macekovam
30. okt 2021

Myslím ze by bolo rozumne meno zmeniť.

markaterka
30. okt 2021

Tiež by som také meno nedala. Ani ja by som nedala synovi meno po ex. S rozchodmi som už dávno vysporiadaná, ale meno po nich by som nechcela.

zuzki1
30. okt 2021

Mne by to meno nevadilo po mojom ex, ale po priatelovej by mi vadilo 😂 ale napr meno po mojom ex ma aj môj bratranec v rodine aj nás kamarát a nespája sa mi len s ex.
Ale ak by manžel nesúhlasil , hľadali by sme inú alternatívu . Ved je to dieťa oboch 😉a neriskovala aby som že bude mat voči dieťaťu negatívnu emóciu skrz meno …

lujza123
30. okt 2021

@nykkushka áno je to sebecké, dieťa je aj otcove, môže si povedať svoj názor ale rozhodnúť by mala matka dieťaťa.
Možno toto bude znieť ako ezotericky blabol ale som presvedčena že meno si svojím spôsobom vyberá dieťa samo, veľakrat sa stalo ze mamička mala nejaké davno vybrane meno pre dieťa a zrazu keď bola tehotná ju proste napadne niečo úplne iné a ma silný pocit ze nejako to tomu dieťaťu bude sedieť. Ze pri každom tehotenstve ženu napadaju iné mená, také ktoré sa hodia k tomu dieťatku co caka. Som presvedčená že určite povahy si priťahujú svoje mena, ja osobne nachádzam v niektorých povahovych vlastnostiach podobnosť, napríklad Matejovia, Matúšovia bývajú citlivý, Romanovia výrazný, Zuzany občas trochu svojské atď...

Netreba podceňovať ženskú intuíciu, keď sa budúca mamička nevie rozhodnúť a chce meno vybrať spolu s otcom dieťaťa je to v poriadku, keď je ale silno presvedčená o nejakom mene, cíti že to je to prave pre jej dieťa mala by mu ho dat, aj keď okolie nesúhlasí .
Otec je dôležitý, ale určite nemá také duchovné spojenie s dieťaťom ako jeho matka v ktorej tele práve rastie. Proste nemá. Chlapi sú racionálni, oni vyberajú meno spôsobom pači/nepáči.

A všimla som si ešte jednu vec, často som rozmýšľala prečo niektorí ľudia nemajú radi svoje meno tak som sa ich vypytovala, skúmala a všetci mali spoločnú vec. Meno im nevyberala ich mama. Buďto boli rodicia presvedčený ze to bude iné pohlavie, alebo si niečo presadil otec ci rodina a mama sa podvolila aj keď nesúhlasila. Dokonca mam kamošku ktorá si dala v dospelosti úradne zmeniť meno a keď tento zámer a nové meno oznámila svojej mame ta ostala v úplnom šoku. Bolo to totižto meno ktoré sa jej cele tehotenstvo páčilo, ale nemohla jej ho dat pretože v tej dobe matriky nezapisovali cudzokrajne mena. Nikdy to ale dcére nespomenula.

nykkushka
30. okt 2021

@lujza123 prepáč, ale na toto ti neviem a asi ani nechcem odpovedať. Nechcem sa zbytočne hádať. Ja som rada, že meno pre nášho syna vyberal manžel je krásne a mňa by take nikdy nenapadlo.

dori92
30. okt 2021

@lujza123 inak na tomto niečo môže byť, ja som mala spočiatku vybraté meno eliska, stále sa mi páčilo ale bolo to také... Neviem to opísať... Neúplné.. Potom asi v 5 mesiaci sme sa so sestrou radili o menách, ona bola tehu tiež, a vravím jej ze a co keby si dala meno Tamarka? - doteraz si pamätám ten pocit keď som to vyslovila 😃 hned som išla za mužom že naša bude Tamara. A on hneď nie, že to je ako z hororu (Samara - horror kruh) ale nakoniec sa mu zapáčilo a ja som si iné už nevedela predstaviť. Teraz keď si pomyslím že toto moje deculo nepodarené by malo mať meno eliska ako princezná.... No vôbec. Tamarka jej sedí ako rit na serbel 😂😊