icon

Výčitky nad menom dcéry: Som z toho zúfalá, čo robiť?

29. dec 2024

Ahojte,
Lutujem meno, ktore sme dali dcere. Bude mat uz 2 roky a ja s tym menom nie som stale stotoznena. Je toto normalne? Pripadam si byt uplne vadna.. Neviem co mam s tym teraz robit. Ale viem isto, ze keby som ho na urade zmenila, tak ma okolie oznaci za blazna. Ked sme vyberali meno, vela mi do toho hovoril muz a taktiez som uz nemohla vybrat meno ktore som mala od detstva oblubene, lebo uz mame v rodine osobu s takym menom aj priezviskom. Asi "pomohli" aj hormony a celkovo bolo pre mna velmi tazke vybrat meno, lebo viem ake to je dolezite. Sama mam strasne meno ktore nemusim. Taktiez sme vyskrtli mena ludi, ktorych nemame radi. Takze sme dospeli k menu Emilia.. A ja mam hrozny pocit, ze som tym dcere znicila zivot. Ze sa jej budu smiat a nadavat (ako je cokolada..). Ze mi to bude vycitat a bude si pripadat zle, ze ma take staromodne meno.
Ako mam teraz k tomu pristupit? Da sa nejako zmenit ten vnutorny pocit, ze som vybrala zle?

Strana
z7
mironka
8. jan 2025

Začnite ju volať Emily...je to dnes veľmi moderné... A práve tie ,, staromódne,, mená dnes pôsobia moderne..paradoxne...pretože Vaša rodina vníma Emiliu ako Milku a predstavi si staršiu pani. Čo dnes už veľmi neplatí.

zuzanellav
8. jan 2025

Môjmu manželovi sa páči meno Emília ale mne nie, ale keďže som si o tom mene zisťovala viac aby som ho celkom nezahodila. Tak od tohto mena je odvodené meno Amélia a rovnako oslavuje meniny na Emíliu. Viem, že to meno inak znie ale je to len pre teba na zamyslenie. Existuje veľa ľudí ktorí sa volajú inak a inak ich aj volajú. Napr. Mária a Mery.

Strana
z7