Význam mena
Keď ste vyberali svojmu dieťatku meno, pozreli ste si najprv charakteristiku? Ja som chcela Agátu, nejak sa mi drží to meno že je to to správne pre naše dievčatko ktoré sa narodí v zime, ale dnes som pozrela charakteristiku a teda nič moc normálne som z toho bola taká, že či isto dať to meno🤦♀️
Pozrela som si pre srandu 😃 ale kedze mam v okoli par kamaratov s tym menom a rozobrala som si, ako by to asi na nich malo sediet, tak som sa len pousmiala... 😃
Pozrela. Po tom, čo sme mená vybrali. Takže máme tuším Antilopu, Bojovníka a Život, ak si to dobre pamätám. Nejako to mnou nehlo žiadnym smerom, posledné mi akurát pomohlo pri výbere tetovania. 🤷♀️
Tomuto ja vibec neverim, napr. poznam kopec Petrov a kazdy je iny. Alebo taky Marian Kocner a moj otec Marian su uplne ina planeta 🙂 My sme vyberali meno podla vyznanu.
...som zo zvedavosti mrkla tú Agátu. Dobrá, láskavá. Ten blábol o starej dievke by som ignorovala. 🤣
Nie nikdy som na to pri detoch nepozerala..kazdy ma svoj osud vobec nie urceny menom
Pozerala som 🙂
Mali sme pôvodne iné, no keď som v 6. mesiaci skončila v nemocnici so skoro potrat/pôrodom, tak som si pozerala rozšírený kalendár a padlo mi jedno do oka a hneď sa mi zapáčilo. Pozrela som si význam, je to "boží dar". A nakoniec sa nám ten darček narodil na Vianoce v riadnom termíne. Takže nebolo to vyslovene kvôli významu, ale sedel nám do bodky 😁
Nie, neverim takym hlupostiam. Mame vybrate meno co sa nam najviac pacilo.
Teraz som si pozerala charakteristiku mena Agáta a nepríde mi tam nič také zlé :
Pôvod tohto mena je z gréckeho Agathós, čo znamená dobrý, láskavý.
Dobrosrdečnosť. To je to správne slovo, ktoré vystihuje povahovú črtu tejto ženy. Svojou láskavosťou a ochotou pomáhať si veľmi ľahko získava priateľov.
Akurát,že potom tam je,že sa z nej môže stať stará dievka,ale to môže aj z Katy,Zuzany či Moniky 😂 sama poznám viacero Agát a nemajú tento problem 🙂 ak sa ti páči to meno,tak urcite choď dotoho 🤞
My sme skúmali,syn má netradičné staronemecké meno,tak nás to zaujímalo
že sa vôbec zaoberáš takými blbosťami
Ja som pozerala aj z numerologického hľadiska a potom v knihe meno je tvoj osud a vplyv mena na život tá je aj online. Mňa napríklad celkom zaujíma význam alebo pôvod mena.
Pozriet som si zo zvedavosti pozrela, ale nebolo to nijak rozhodujuce.
Ja som si pozrela. Trochu to pre mna rozhodujuce bolo. Mame Jasnú, Vznešenú a Urodzeného 😃

odkedy charakter a povahu cloveka urcuje meno?