icon

Význam mena

7. júl 2023

Keď ste vyberali svojmu dieťatku meno, pozreli ste si najprv charakteristiku? Ja som chcela Agátu, nejak sa mi drží to meno že je to to správne pre naše dievčatko ktoré sa narodí v zime, ale dnes som pozrela charakteristiku a teda nič moc normálne som z toho bola taká, že či isto dať to meno🤦‍♀️

viestta
7. júl 2023

odkedy charakter a povahu cloveka urcuje meno?

tyrkysova_kobyla
7. júl 2023

Pozrela som si pre srandu 😃 ale kedze mam v okoli par kamaratov s tym menom a rozobrala som si, ako by to asi na nich malo sediet, tak som sa len pousmiala... 😃

galganka
7. júl 2023

Pozrela. Po tom, čo sme mená vybrali. Takže máme tuším Antilopu, Bojovníka a Život, ak si to dobre pamätám. Nejako to mnou nehlo žiadnym smerom, posledné mi akurát pomohlo pri výbere tetovania. 🤷‍♀️

marianarem
7. júl 2023

Tomuto ja vibec neverim, napr. poznam kopec Petrov a kazdy je iny. Alebo taky Marian Kocner a moj otec Marian su uplne ina planeta 🙂 My sme vyberali meno podla vyznanu.

galganka
7. júl 2023

...som zo zvedavosti mrkla tú Agátu. Dobrá, láskavá. Ten blábol o starej dievke by som ignorovala. 🤣

bejbypd
7. júl 2023

Nie nikdy som na to pri detoch nepozerala..kazdy ma svoj osud vobec nie urceny menom

nenisom
7. júl 2023

Pozerala som 🙂

vkatush
7. júl 2023

Mali sme pôvodne iné, no keď som v 6. mesiaci skončila v nemocnici so skoro potrat/pôrodom, tak som si pozerala rozšírený kalendár a padlo mi jedno do oka a hneď sa mi zapáčilo. Pozrela som si význam, je to "boží dar". A nakoniec sa nám ten darček narodil na Vianoce v riadnom termíne. Takže nebolo to vyslovene kvôli významu, ale sedel nám do bodky 😁

lelelienka
7. júl 2023

Nie, neverim takym hlupostiam. Mame vybrate meno co sa nam najviac pacilo.

nenisom
7. júl 2023

Teraz som si pozerala charakteristiku mena Agáta a nepríde mi tam nič také zlé :
Pôvod tohto mena je z gréckeho Agathós, čo znamená dobrý, láskavý.
Dobrosrdečnosť. To je to správne slovo, ktoré vystihuje povahovú črtu tejto ženy. Svojou láskavosťou a ochotou pomáhať si veľmi ľahko získava priateľov.

Akurát,že potom tam je,že sa z nej môže stať stará dievka,ale to môže aj z Katy,Zuzany či Moniky 😂 sama poznám viacero Agát a nemajú tento problem 🙂 ak sa ti páči to meno,tak urcite choď dotoho 🤞

gondyo
7. júl 2023

My sme skúmali,syn má netradičné staronemecké meno,tak nás to zaujímalo

danica2711
7. júl 2023

že sa vôbec zaoberáš takými blbosťami

debora1411
7. júl 2023

Ja som pozerala aj z numerologického hľadiska a potom v knihe meno je tvoj osud a vplyv mena na život tá je aj online. Mňa napríklad celkom zaujíma význam alebo pôvod mena.

beata_k
7. júl 2023

Pozriet som si zo zvedavosti pozrela, ale nebolo to nijak rozhodujuce.

basska_b
7. júl 2023

Ja som si pozrela. Trochu to pre mna rozhodujuce bolo. Mame Jasnú, Vznešenú a Urodzeného 😃

rorino
9. júl 2023

@viestta ovolyvnuje

viestta
9. júl 2023

@rorino iste, asi tak ako znamenia

cajomila
9. júl 2023

@basska_b Aj my máme 😉.
A inak keď teraz tak nad tým rozmýšľam veru ona naozaj taká je, my si z nej doma robíme srandu, že je "hrabjěnka"...

rorino
9. júl 2023

@viestta 😂

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená