Zvažujete dať meno Peach k zahraničnému priezvisku?
Dali by ste meno Peach? Mam “zahranicne” priezvisko žiadna Kovacova. Dakujem
Pochopenie? Skús sa zamyslieť nad tým že nielen ty ju budeš oslovovať menom. Čo myslíš ako ju oslovia ostatní? A celý život pocuvať, pič pička a ovocie. Kto toto urobí svojmu dueťatu?
Toto meno ti na matrike ani neprejde, vymysli pre svoje dieťa krajšie meno 🙈
Ak budete žiť na SK, tak jej z toho vznikne hanlivá zdrobnenia/prezývka. V zahraničí to bude OK, hoci aj pre native je to trochu srandovné. Aj z Apple Gwyneth Paltrow si robili srandu za výber mena.
Ak žijete a budete žiť na Slovensku, tak určite nie - kvôli dieťaťu (podobnosť s vulgarizmom, výstrednosť, preklad...). Ak žijete v zahraničí a to meno sa ti páči, tak kľudne do toho 🙂
prečo chce niekto ublížiť vlastnému dieťaťu?
Ja si myslím, že na Slovensku ho ani nezapíšu. Teda dúfam. Je jedno, že v zahraničí existuje, ale musí byt splnená aj druhá požiadavka - nesmie byt hanlivé. A obavám sa, že z toho je hanlivé asi každý skloňovaný tvar… (aj keď predpokladám, že ide o nesklonné podstatne meno)- no po zdomacnení… ale k veci, nie , nikdy by som to svojmu slovenskému dieťaťu neurobila.
Ake pochopenie, preboha, si na Slovensku, nechces dietatu od mala nicit ego. Deti si velmi rychlo najdu sposob ako ju budu volat a kazdemu je jasne ako
Tak v zahranici je to bezne. Vo francuzsku je velmi oblubene meno Cecile - a hovoria im Sesil. U nas by dievcatku hovorili Cecilka. Kym vo FR je to oblubene meno a znie velmi dobre, tak u nas je to meno ktore sa davalo konikom a je tam subtilne znenie slova cecek.
Hej , kludne aj banany v cokolade
@kittykat22 My máme Stellu a že vraj to je meno pre psa na SK. 🙄
a kdes planujete zit? lebo ono super ze ty mas zahranicne priezvisko ale je dost mozne ze Peach bude mat zahranicne priezvisko len do 25 a potom sa za Kováča či Záhradníka nejakého vydá.
A tedá všetci asi vieme ako by ju volali v čase pubertálneho veku na slovensku a Píč to teda nebude. 😉
@galinotchka to je velmi popularne meno. Mame v triede a volaju ju Stelinka alebo Stelca. O tom psovi pocujem 1x. Podla mna je to krasne meno pre dievcatko 🙂 Vybrali ste velmi pekne moderne meno.
@lubkovaandrejka a kľudne aj Honor 354,ľudia už nevedia čo so sebou😂😉🤦
@galinotchka Stela je krásne meno,znamená hviezda,a je celá mien,ktoré dávajú aj psom,Lili,Rony,Aron a celá inych
@galinotchka
@kittykat22
Vela zalezi od kontextu. U mna by Stella nepresla, je to meno piva. Rovnako ako Cristal (Kristel). Preto velmi zalezi, kde zijete, v akom prostredi sa pohybujete.
Na Peach ja osobne nevidim nic zle, lebo nemam tu asociaciu, ale tak na slovensku take meno bude za trest.
Potrebuješ pochopenie pre svoj nezmysel?Ale veď nik ti nebráni,aby si jej to dala Len si sa v diskusnom fóre pýtala na názor .A potom o pár rokov ak MK bude ešte existovať,tu pribudne príspevok,"Nenávidí má vlastná mama,keď mi vybrala takéto meno"?Nech sa už rozhodneš akokoľvek,hlavne nech je malinká zdravá a šťastná.
@veselo_neveselo vidis, ako vobec nepijem vobec ma tato asociacia nenapadla. Mat doma stellu tak by som hned vedela v ktorych domacnostiach sa toci pivo 😅
Kludne ho daj, len sa odstahujte do peache od SK-CZ aj s vasim zahranicnym priezviskom... nech nema decko hanbu kym si meno nebude moct same zmenit.
No ak nechceš aby ti dieťa volali pič* tak by som zvolila niečo iné 🤣
Nie nedala a ani by som to môjmu dieťaťu nespravila.
Radšej vymyslí iné meno. Či už žijete tu na SR alebo v zahraničí.
No nenájdeš pochopenie....lebo máme radi svoje deti. Nikto by nedal vlastnému dieťaťu meno, ktoré navádza vulgárne mu nadávať. Úplne jednoduché na pochopenie. Také srandičky napr. " Ide peach a....". alebo zdrobnenina Peachka. To akože okoliu budeš nadávať, že nehovorte jej tak? A mala sa bude pýtať, mamka prečo nemôžu ? Veď mne sa Peachka veľmi paci....
Prešlo by to na matrike len v prípade neznalosti angličtiny úradníčky.
@galinotchka pekne meno. Aj moja bývalá kolegyňa má meno Stella aj dverí a spolužiačka. To je blbosť že psie meno. Toľko je na Slovensku psov ..ani nevieme ich mená, by sme sa čudovali akymi všetkými menami ich volajú.
Idealne sa prestahovat na balkan a volat na dceru pod sem ty peachka moja... myslim, ze deti by to brali v pohode, ale dospelym by to dvihalo kutiky...
Ženy vám hrabe alebo čo?
Preco jej to chces urobit? Je jedno ake mas priezvisko ak planujete zit na svk. Ved ty si zmen meno na peach a funguj na slovensku. Preboha uz fakt radsej hocijake slovenské meno aj ked sa mi vacsina nepaci.
V zahranici ano na slovensku nie. Za mna pekne meno, ale musis sa riadit aj tym kde zijes, a ani v slovencine podobne znejuce pic* a vieme ake su deti zle a ze v skole to bude mat tazke a urcite aj v dospelosti ked si budu ludia tukat na celo ze to co je za meno.
Takze neviem nechcela by som zbytocne trapit svoje dieta
Ak zijes v zahranici nech sa paci... Ak zijes na slovensku alebo v cesku tak ak chces mat dceru pič, piči, pičku a chces aby ju deti sikanovali tak tiez nech sa paci 🤷🏻♀️je to na tebe
Naozaj hrozné voľačo také meno kks☹️
Ved ked sa ti paci tak daj.. dieťa nadobudnutím 18 rokov prvé co urobi pojde si ho zmeniť. To ti garantujem

dúfam, že sa v rodine nájde nejaký dobrák, ktorý tú chuderu malú čo najskôr naučí odpoveď na otázku "Ty si fakt Píč(a)?" - nieeee, to moja matka