icon

Ako rodičia vnímajú striedavú starostlivosť?

delufo
Dnes o 10:12

Tento príspevok pisem len striedavkacom, teda rodicom so striedavou starostlivostou a chcel by som fakt poprosiť ostatnych aby tuto temu radsej ignorovali alebo sa aspon zbytocne nezapajali do diskusie, vsak inych tem kde mozu pomoct a byt uzitocni je tu vela.
O co teda ide. Chcel by som zistit ako to mate vy u vas. Ako vnimate a precitujete tie odchody deti k druhemu rodicovi? Citite stratu, zial, neprijemne pocity alebo skor prilezitost si po narocnom tyzdni ked bolo vsetko len na vas, konecne trochu aj oddychnut a mat cas na seba? Ste so striedanim spokojni, zvykli ste si na to a uz to vnimate pozitivne alebo naopak keby to zaviselo len od vas a pozerali by ste sa na to len z vasej strany (bez ohladu na potreby deti a druheho rodica), co teda nerobite, ale ak by, tak by ste boli radsej ak by deti boli len u vas?

Strana
z2
anonym_d7bf1e
Dnes o 15:08

@delufo Ja som sa obetovala a ostala vo vzťahu, ktorí nefunguje akp má kvôli deťom. Žijeme normálne, nehľadáme zámerne situácie na konflikty.,naučili sme sa tak žiť. Pretože ja by som to nikdy nezvládla a deťom neurobila, aby ras museli pendlovať a rozhodovať sa medzi mnou a mužom ak by k tomu prislo. Ešte pár máličko rokov kým budú plnoletý .A my sme si zvykli žiť takto .

barka1
Dnes o 15:15
@anonym_f3f2e1

@barka1 vy musíte mať teda super vzťah. Ze tomu druhému nevadí, že sa zbalim a odídem preč. Ano, deti sú na prvom mieste, ale toto je chore. Ale keď to mate takto obaja, tam v podstate si vyplníte čas, keď sa nevenujete deťom. Takí lepsi kamoši s výhodami. Ešte napíš, že ani nebyvate spolu.

@anonym_f3f2e1 samozrejme, že nebývame. Zatial to nie je možné. On má malý domeček a v nom 3 puberťákov. Je na nich sám.
Ty musíš byť buď velmi mladá alebo máš velmi úzké obmedzene vnímanie sveta a vztahov. Tie maju predsa vela podob. A ak moj vztah nepasuje do nejakej tvojej škatulky, tak to nie je moj problém. Ano, sme skveli kamoši, milenci a partneri. Len nebývame spolu. Hodnota našho vztahu pre nás oboch je niekde úplne inde.

Bola som raz na takom rande, kde sa pan chcel do roka zostahovat, aj s detmi. Ze nechce vztah pre zábavu. A ja vlastne taky vztah chcem. Chcem sa bavit a užívat si život.

anonym_37b423
Dnes o 15:23

@delufo ahoj
striedavku po týždni máme s bývalým štvrtý rok,deti - syn 12, dcérka 9 si zvykli, začiatky boli samozrejme všelijaké,no snažila som sa im vytvoriť nový pekný domov aj ja keďže dom patrí iba ex,a našťastie, áno to musím napísať, že NAŠŤASTIE máme s ich tatom veľmi dobrý vzťah,priam kamarátsky, bývame neďaleko od seba, vieme sa dohodnúť na všetkom,deti chodia k tomu druhému rodičovi kedykoľvek počas toho týždňa keď sú u jedného, výnimočne aj prespať cez víkend,ale to skôr syn odo mňa k otcovi a máme potom s dcérkou "babský večer" 😊 chvalabohu sa môj ex vie postarať o všetko čo sa detí týka, občas mu treba pripomenúť niečo,ale tak chlap 😁 veľa sa aj naučil ako sme sa rozišli,to ho chválim, zatiaľ on partnerku nemá,ja áno,dva roky,deti si zvykli aj naňho a aby som teda zodpovedala aj otázku toho chýbania detí,tak keď som ešte bola sama, hrôza,ako píšeš - prázdno,ticho, smútok,plakala som vždy až keď odišli, nechcela som ich tiež rozosmútiť,teraz je to trochu lepšie,beriem to tak, že ich tato ich ľúbi takisto ako ja, potrebuje ich a oni jeho rovnako ako mňa,je skvelý otec a nedokázala by som ho akoby "obrať" o ten čas s deťmi,v podstate od začiatku nesúhlasil s tým,aby boli len u mňa a u neho len víkendy,tak som pristúpila na striedavku. Neznášam názory aj z môjho okolia, že deti majú byť len pri mame, (samozrejme pokiaľ ich otec netýra alebo im inak neubližuje), a koniec koncov,ja si napríklad plánujem rôzne aktivity na ten týždeň keď sú u tatina - kávičky s kamoškami, kozmetiku, kaderníčku, rekreačne šport,a určite aj oddych, pretože sa dosť v práci namakám a keď sú deti u mňa, málokedy sa mi podarí oddychovať.
Tak ti prajem,aby si si našiel niečo, čo ti zmysluplne vyplní čas keď nie si s deťmi,aby si tie pocity časom nevnímal negatívne, veľa síl a vedz, že v tom nie si sám,aj na mojom ex vidím vždy keď si beriem deti, že je taký posmutnelý,ale zvláda to super 😉
PS: Oveľa lepšie pre deti je, keď majú dva pokojné, útulné domovy so spokojnými rodičmi,ako jeden plný hádok,stresu a nervóznych rodičov, ktorí si ani na meno nevedia prísť.

anonym_f3f2e1
Dnes o 15:47
@barka1

@anonym_f3f2e1 samozrejme, že nebývame. Zatial to nie je možné. On má malý domeček a v nom 3 puberťákov. Je na nich sám.
Ty musíš byť buď velmi mladá alebo máš velmi úzké obmedzene vnímanie sveta a vztahov. Tie maju predsa vela podob. A ak moj vztah nepasuje do nejakej tvojej škatulky, tak to nie je moj problém. Ano, sme skveli kamoši, milenci a partneri. Len nebývame spolu. Hodnota našho vztahu pre nás oboch je niekde úplne inde.

Bola som raz na takom rande, kde sa pan chcel do roka zostahovat, aj s detmi. Ze nechce vztah pre zábavu. A ja vlastne taky vztah chcem. Chcem sa bavit a užívat si život.

@barka1 vsak ako som napisala, kamoši s výhodami. A nie, nemám žiadne obmedzené videnie vzťahov, ale to, ze sa s niekym vidím 1x do týždňa ja "vztahom" teda rozhodne nenazyvam. Toto chápem ešte u nejakej 50+? (Teraz sa tu vsetky do mňa pustia 😁), ktorá naozaj potrebuje iba zábavu a de facto vyplnenie času. Ale nie u mladej ženy.

barka1
Dnes o 16:23
@anonym_f3f2e1

@barka1 vsak ako som napisala, kamoši s výhodami. A nie, nemám žiadne obmedzené videnie vzťahov, ale to, ze sa s niekym vidím 1x do týždňa ja "vztahom" teda rozhodne nenazyvam. Toto chápem ešte u nejakej 50+? (Teraz sa tu vsetky do mňa pustia 😁), ktorá naozaj potrebuje iba zábavu a de facto vyplnenie času. Ale nie u mladej ženy.

@anonym_f3f2e1 no vidíš, ja mám 45. Už dávno nie som mladá. A mám vzťah, ktory mi vyhovuje. Alebo si myslíš, že varianta, ked pride do rodiny bývat k trom pubertalnym detom cudzia žena, alebo dokonca spolu s nou jej dve deti, je lepší a viac "vztahom" len preto, ze su spolu dvaja castejsie? Ano, keby som mala neobmedzene financie, tak by som postavila obrovský dom, v ktorom by sme mali všetci dost priestoru a žili by sme šťastne až do smrti. Bohuzial, musím hrat s kartami, ake mám.

Mala som manželstvo, kde som bola s chlapom každý den. A vztahom ani partnerstvom som to roky nemohla nazývat. Boli sme si cudzi, vzdialeni. To, ze s terajsim nebývam (pretoze to okolnosti nedovolují, nie preto, ze by sme nechceli), neznamená, že nás vztah je menej kvalitny. A ty si to nazyvaj, ako chceš. Ty moj život nežiješ. Takže nejake odsudzovanie a hodnotenie nie je vobec na mieste.
A tato diskusia má byť o skusenostiach s funkcnou striedavkou. Ktoru ja mám.

barborab1411
Dnes o 17:39
@anonym_f3f2e1

@zuzubb007 je len veľmi malo chlapov, ktorí sa o dieta dokážu naozaj plnohodnotne postarat. Najmä o to malé. Uz chcem vidiet ako sá s ním všetko učí a priprapravuje. Možno 1 z 1000? A zase si nemusíme klamat, striedavka je pre chlapa atraktívna najmä kvôli tomu ze nemusí platiť vyzivne (ano, kamoš to presne takto ma, inak sa o deti (väčšie uz) absolútne nezaujíma keď sú u neho. Objedná pizzu a potom ich vyženie ku kamarátom na prespavacku a v nedeľu potom vyzdvihne a odovzdá matke, ze nech sa učia s nou). A pokiaľ sú tam ešte aj partneri tak hlavne to menšie dieta je z toho ale ze uplne zmagorene.
@barka1 toto je cista psychiatria, prepáč. Ak by toto mal robiť môj partner, nie som s nim. Ak by si mala ďalšie deti, o tie by sa kto staral, keďže ty si "prec"? Nehovoriac o tom, ze si v podstate stále s ex.

@anonym_f3f2e1 a teraz sa skuste vyjadrit k teme .....

barborab1411
Dnes o 17:42
@anonym_d7bf1e

@delufo Ja som sa obetovala a ostala vo vzťahu, ktorí nefunguje akp má kvôli deťom. Žijeme normálne, nehľadáme zámerne situácie na konflikty.,naučili sme sa tak žiť. Pretože ja by som to nikdy nezvládla a deťom neurobila, aby ras museli pendlovať a rozhodovať sa medzi mnou a mužom ak by k tomu prislo. Ešte pár máličko rokov kým budú plnoletý .A my sme si zvykli žiť takto .

@anonym_d7bf1e cize nechas deti vyrastat v domascnosti kde si rodicia navzajom naprikald neprejavuju naklonnost...kvoli detom ostat spolu je najvacsia hlupost aka existuje...deti su dostatocne mudre aby zistili ze medzi vami veci nie su v poriakdu myslis ze budu stastne?podla mna chyba

Strana
z2