icon

Ako zabezpečiť stretnutie s otcom na úrade?

sashka22
Dnes o 04:55

Ahojte zienky, ako to je ked chcete zabezpecit stretnutie dietata s otcom na upsvare? Dieta ma rok a pol, otca videlo pri porode, vyzivne zaplati ale inak zaujem nejavi. V domacnosti toho cloveka nechcem, je trestany medzicasom. Po roku a pol suhlasil s navrhom terminu stretnutia i ked si myslim, ze ani nepride... chcem byt pod dohladom, je to pre nasu ochranu ak by naozaj prisiel. V pondelok sa idem informovat na urad ale mozno ste si tym uz niekrora prisla. Dieta mam zverene a stretavanie je podla dohody. Ten clovek ma poruchu osobnosti a cokolvek by som spravila, otoci proti mne, preto potrwbujem mat pri stretku adekvatny dohlad.

anonym_dbe822
Dnes o 06:08
@sashka22

Este raz opakujem i ked sa tak nikdy nestane. Mne striedavka nevadi, ak by bola odmala. Preroze to by znamenalo, ze par rokov jej on musi 'nieco davat'/starat sa rovnako ako ja, a nielen brat ak za nou pride ako za dospelou.

@sashka22 žiadne dieťa si len tak nevybuduje vzťah s niekým, kto sa zrazu objaví v dospelosti a oznámi, že je jej otec.

anonym_f00460
Dnes o 06:17
@sashka22

Este raz opakujem i ked sa tak nikdy nestane. Mne striedavka nevadi, ak by bola odmala. Preroze to by znamenalo, ze par rokov jej on musi 'nieco davat'/starat sa rovnako ako ja, a nielen brat ak za nou pride ako za dospelou.

@sashka22 toto sa nedá ani čítať takú traumu spôsobiť vlastnej dcére. Strašné . Podivn, trestanec, bez peňazí
Veľký predpoklad že bude dcére ubližovať len z princípu. S tým budeš akože ok,,? Ak sa Ti dcéra v puberte zabije lebo ju zničil vlastný otec alebo bude do konca života potrebovať psychiatrickú pomoc. Ak dieťa nechceš, ries to inak. Čo môžeš urobiť pre dcéru je vytvoriť jej bezpečné prostredie pre život. To je dôležité. Poraď sa so psychológom keď už nechceš vidieť veci inak. a ešte tak malé bezbranné dieťa ísť tomu vystaviť z pomyleneho princípu ktorý máš v hlave.

simsalabim
Dnes o 06:26
@sashka22

@ika02 nemam telku a ani cas na pozeranie filmov. Ale sama som zo skumavky, co mi rodiacia za zivota do oci nikdy nepovedali ale ten pocit, co som mala odmala,ze tam nepatrim, si pamatam až moc živo. Navyse som bola fakt decko ked som zacinala vnimat, ze nieco nie je ok, preto verim,ze to tie deti vnimaju

@sashka22 pocit, ze !tam nepatris", lebo si "zo skumavky"? Ved prave to je dokaz toho, ako ta velmi chceli... Rozmyslas trochu zvlastne, aj co sa dcery tyka, ale tak mas na to pravo.

doriiis
Dnes o 06:28
@citronove_koliesko

@doriiis to nema logiku, to vyzera ze aky isiel taku nasiel.

@citronove_koliesko ... Na celú túto ,,psychovojnu" doplati iba to dieťa.

alex49
Dnes o 06:32

Rozmýšľaš opačne ako iný ľudia. Nieže by si bola rada, že si sa zbavila debila s trestnými oznameniami na krku, ty mu chceš dať dcéru, ktorú skoro ani nevidel, aby si sa mohla vyspať?
Máš traumy z detstva, dcéra za to nemôže. Prečo si myslíš, že keď dcéra vyrastie, tak utečie za otcom? Snaž sa ju vychovať najlepšie ako vieš a nebude musieť utekať za cudzím chlapom.

sashka22
autor
Dnes o 06:37
@anonym_dbe822

@sashka22 žiadne dieťa si len tak nevybuduje vzťah s niekým, kto sa zrazu objaví v dospelosti a oznámi, že je jej otec.

@anonym_dbe822 on to sposobit dokáže a prave ked bude dospievat a bude najcitlivejsia. V zivote by s nou nebol sam, dal by ju svojej mame, ktora uz 2 deti vychovala, nevidim dovod mat obavy, ze by jej cez vikend nedali najest 😀 ak by mali zacat stretnutia, tak nech je to pod dohladom, o to mi ide, aby to nebolo vytrhnutie zo dna na den.

sashka22
autor
Dnes o 06:41
@simsalabim

@sashka22 pocit, ze !tam nepatris", lebo si "zo skumavky"? Ved prave to je dokaz toho, ako ta velmi chceli... Rozmyslas trochu zvlastne, aj co sa dcery tyka, ale tak mas na to pravo.

Ak by ma velmi chceli, verim,ze by to detstvo vyzeralo inak 😅 skor sa volakedy len ocakavalo, ze manzelia musia mat deti.... to su presne tie traumy, ktore ma doviedli k tomu, ze taky clovek mal vobec prilezitost mi spravit dieta na prvu dobru...

citronove_koliesko
Dnes o 06:43
@doriiis

@citronove_koliesko ... Na celú túto ,,psychovojnu" doplati iba to dieťa.

@doriiis ved toto, nemoze za to ze vyfasovalo takych rodicov.

sashka22
autor
Dnes o 06:48
@citronove_koliesko

@doriiis ved toto, nemoze za to ze vyfasovalo takych rodicov.

@citronove_koliesko veru ona za to nemoze a ja som si ju zobrat nedala. Bud rada, ze taku skusenost si nezazila a prajem Ti aby taketo individua obchadzali Tvoje deti, ked si budu vyberat partnera.

svetlusska
Dnes o 06:55
@sashka22

@anonym_dbe822 mas osobnu skusenost, prosim? Necakam,ze by to bolo ako na klavir. On ma prachy len ked nejaku zenu okradne a byva niekolko hodin cesty od nas.

@sashka22 a ty chces aby tento človek figuroval v živote tvojej dcéry? Zlodej, grazel? Kopec žien by bolo v takejto situácii rado že sa toho haj...zla zbavilo a ty sa mu sama vrháš do náručia skrz svojho dieťaťa? O to ti ide? Aby ste sa dali zase dokopy? Spamätaj sa a ber od neho dcéru čo najďalej pokym jej neznici život. pokial by to nebolo nutné skrz nariadenia súdu nikdy by som takého človeka k mojmu dieťaťu nepustila.pozeraz príliš vela telenoviel.

sashka22
autor
Dnes o 07:02
@svetlusska

@sashka22 a ty chces aby tento človek figuroval v živote tvojej dcéry? Zlodej, grazel? Kopec žien by bolo v takejto situácii rado že sa toho haj...zla zbavilo a ty sa mu sama vrháš do náručia skrz svojho dieťaťa? O to ti ide? Aby ste sa dali zase dokopy? Spamätaj sa a ber od neho dcéru čo najďalej pokym jej neznici život. pokial by to nebolo nutné skrz nariadenia súdu nikdy by som takého človeka k mojmu dieťaťu nepustila.pozeraz príliš vela telenoviel.

@svetlusska v zivote nikdy by som s takym clovekom viac nebola, Tvoj úsudok nie je spravny. Z rodneho listu sa mavnutim palicky vymazat neda, vzdy bude nejak figurovat v jej zivote, a uz ked, tak nech ho nema zidealizovaneho.

anonym_4f9050
Dnes o 07:04

Chuda dieta. Otec kriminalnik a mama drama queen ktora si domysla scenare toho co sa stane o 15 rokov. Ty neries kuratelu ale psychologa pre seba, tym dcere viac pomozes.

citronove_koliesko
Dnes o 07:04
@sashka22

@svetlusska v zivote nikdy by som s takym clovekom viac nebola, Tvoj úsudok nie je spravny. Z rodneho listu sa mavnutim palicky vymazat neda, vzdy bude nejak figurovat v jej zivote, a uz ked, tak nech ho nema zidealizovaneho.

@sashka22 cize ty dalej retazis chyby a ocakavas ze vysledok bude taky ako keby si ich nerobila? Chuda dieta ze musi byt sucastou tvojho planu.

Ak uz tak velmi chces dobro pre svoje dieta, fohodnibsi stretavanie s jeho mamou. Teraz citam ze je to asi vcelku zodpovedna osoba ktora by mohla v zivote tvojej dcery byt. Naco nahanas kriiminalnika psychopata bex zaujmu ked noze mat dieta plnohodnotnu babkunz otcovej strany? Ci len "telenovelu" chces zazit ako ty budes na neho tlacit a on bude odmietat?

svetlusska
Dnes o 07:06
@sashka22

@sashka22 tak naco nasilu chces stretnutie?? Chod k psychologické nech ta vysetri a da dole ružové okuliare.chuda tvoje dieťa ked takto prapodivne rozmýšľas

slavomira236
Dnes o 07:13
@sashka22

@doriiis Tvoj nazor Ti neberiem.

@sashka22 bratrancova byvala zena si takto po rozvode vybavila ze bratranec sa stretava s chlapcom takto a trva to uz dlho. Ona to ma normalne sudne

sashka22
autor
Dnes o 07:14

Vyjadrujte si svoj nazor, ja vam ho neberiem ani jednej. Ale realne jedna/dve mi tu odpovedali k veci. Chapem,ze ste zeny, a mate sa potrebu vyjadrovat ku kazdemu slovu ale vy sem dieta strazit nepridete, ked potrebujem pracovat, ani ho netisite, ked mu idu zuby. Namiesto toho silou mocou branite v stykoch lebo ste hrdinky s kopu rodiny za chrbtom,ktora vam pomoze alebo sedite doma na rodicaku... a potom za tych 15 rokov ste prekvapene, ked sa dieta prestahuje k tatkovi. Radsej budem ocakavat najhorsie, napriklad tu striedavu, a pripravim sa vopred, aby som sa na sude neohanala screenmi konverzacii, nech mam riadny zaznam od soc.pracovnika aj v pripade,ze by neprisiel ako o 15 rokov plakat, ze dcera kradne peniaze pre chudacika tatka... take veci treba riesit vopred, potom uz bude neskoro! Majte pekny zivot s idealnym partnerom.

sashka22
autor
Dnes o 07:20
@citronove_koliesko

@sashka22 cize ty dalej retazis chyby a ocakavas ze vysledok bude taky ako keby si ich nerobila? Chuda dieta ze musi byt sucastou tvojho planu.

Ak uz tak velmi chces dobro pre svoje dieta, fohodnibsi stretavanie s jeho mamou. Teraz citam ze je to asi vcelku zodpovedna osoba ktora by mohla v zivote tvojej dcery byt. Naco nahanas kriiminalnika psychopata bex zaujmu ked noze mat dieta plnohodnotnu babkunz otcovej strany? Ci len "telenovelu" chces zazit ako ty budes na neho tlacit a on bude odmietat?

@citronove_koliesko netlacim na neho, raz za 2-3 mesiace ho necham, aby navrhol termin stretnutia. Za rok a pol sa vyjadril len raz a navrhol den, samozrejme v ten den napisal, ze nepride. Teraz navrhol druhykrat termin, tak urobim vsetko preto, aby v ten den bolo stretnutie mozne. Jeho mama je herecka, ktora do oci povie, ze Ta lubi a potom rok a pol sa na malu ani nespyta 😀 ved po niekom musi byt.... ale neviem si predstavit ani, ze by dietatu ublizovali. Pokial on ma niekoho vedla seba, prisposobuje tomu svoju osobnost, cize pri mame by bol milujuci otec 😀 a pred kuratelou bude mat oci sklopene. Zazila som ho na sude.

cacianka
Dnes o 07:22
@sashka22

@anonym_dbe822 mas osobnu skusenost, prosim? Necakam,ze by to bolo ako na klavir. On ma prachy len ked nejaku zenu okradne a byva niekolko hodin cesty od nas.

@sashka22 a takéhoto otca chceš pre svoje dieťa ? To je úplne najhorší nápad, núkať biootcovi dieťa, " aby sa spoznali" a potom ho vzdalovat ?!!
Áno je to môj názor, že plánuješ debilitu, ale urob si ako chceš. Lenže práve takýmto počinom poseries tomu dieťaťu život viac, ako keby ho nepoznalo vôbec .
Veď mu vieš vysvetliť aký je to charakter, primerane veku, takže obavy že decko ujde k tatikovi sa naplnia skôr vtedy keď si bude pamätať útržky typu tatik bol super a potom ich rozdelis.
Len narobia dieťaťu v hlave chaos a sebe prívodís bordel

svetlusska
Dnes o 07:27
@sashka22

Vyjadrujte si svoj nazor, ja vam ho neberiem ani jednej. Ale realne jedna/dve mi tu odpovedali k veci. Chapem,ze ste zeny, a mate sa potrebu vyjadrovat ku kazdemu slovu ale vy sem dieta strazit nepridete, ked potrebujem pracovat, ani ho netisite, ked mu idu zuby. Namiesto toho silou mocou branite v stykoch lebo ste hrdinky s kopu rodiny za chrbtom,ktora vam pomoze alebo sedite doma na rodicaku... a potom za tych 15 rokov ste prekvapene, ked sa dieta prestahuje k tatkovi. Radsej budem ocakavat najhorsie, napriklad tu striedavu, a pripravim sa vopred, aby som sa na sude neohanala screenmi konverzacii, nech mam riadny zaznam od soc.pracovnika aj v pripade,ze by neprisiel ako o 15 rokov plakat, ze dcera kradne peniaze pre chudacika tatka... take veci treba riesit vopred, potom uz bude neskoro! Majte pekny zivot s idealnym partnerom.

@sashka22 očividne máš nejaký problém v hlave lebo toto normálne rozmyslajuci človek, ktorý chce chrániť svoje dieťa neurobi.normalne som si pozrela dátum tvojej registracie ci nie si troll ktorý sa chce iba dobre baviť ale nie... takže zrejme bud na niečom ficis ked si tak ružovo nezmyselne predstavuješ budúcnosť alebo si fakt myslíš ze to v realite takto funguje.

anonym_cf32d4
Dnes o 07:28

Noo známa riešila stretávanie deti s otcom po rozvode. Na kuratele jej povedali že ak budú stretnutia tam, kurátorka nechá deti s otcom samé. Že nebude tam. Čiže nespoliehala by som sa že budeš mať nejakého svedka. Môžeš skôr žiadať asistované stretnutia ktoré sa uskutočňujú v cdr, nie na upsvare

anonym_cf32d4
Dnes o 07:29

A prečo chces aby ti s dieťaťom pomáhala jeho mama. Veď ty máš ako čítam svojich rodičov. Nech ti oni pomôžu

bielasovicka
Dnes o 07:47
@sashka22

@sashka22 vieš čo, podľa tohto co tu opisujes stále dookola, (a je to nepochopiteľné,) si myslím, že sa tej malej chceš normálne zbaviť. Nič iné mi z toho nevychádza.
A už ďalej ani čítať nebudem, lebo som z teba vytocena.

anonym_960c0a
Dnes o 07:47
@sashka22

@citronove_koliesko netlacim na neho, raz za 2-3 mesiace ho necham, aby navrhol termin stretnutia. Za rok a pol sa vyjadril len raz a navrhol den, samozrejme v ten den napisal, ze nepride. Teraz navrhol druhykrat termin, tak urobim vsetko preto, aby v ten den bolo stretnutie mozne. Jeho mama je herecka, ktora do oci povie, ze Ta lubi a potom rok a pol sa na malu ani nespyta 😀 ved po niekom musi byt.... ale neviem si predstavit ani, ze by dietatu ublizovali. Pokial on ma niekoho vedla seba, prisposobuje tomu svoju osobnost, cize pri mame by bol milujuci otec 😀 a pred kuratelou bude mat oci sklopene. Zazila som ho na sude.

@sashka22 Ja tvoj postoj uplne chapem. Viem, co to je celit niekomu podobnemu - tiez otcovi mojich deti. Nejde ho vymazat z ich zivota, aj ked vies, ze nie je dobry clovek. Tiez som napriek tymto skutocnostiam vzdy podporovala kontakt deti s nim - aby ho spoznali, aj dobre aj zle stranky, aby mi neublizoval cez ne (ak by vedel, ze mi zalezi na tom, aby bol s detmi co najmenej - just by sa snazil mi spravit napriek a deti by k sebe stale volal, chcel by striedavku a tak). Takze ja mu ho veziem aj cez pol republiky na otocku, stale sa pytam, kedy deti k nemu pojdu.. a on? Cim dalej chce byt s detmi menej a deti menej s nim. Poznaju ho, vedia aky je, sem-tam si napisu, sem-tam sa stretnu, ich vztah je vlazny. A tomu sa v duchu tesim, nechcem, aby si prisvojili jeho toxicke spravanie a vzorce. Verim, ze to robim dobre.

anonym_2af4c1
Dnes o 07:56

Ako čítam, zjavne svoj život nezvládaš. Máš traumu z detstva, ktorú ale vonkoncom nespôsobila skúmavka, ale zlé vzťahy v rodine a výchova.
Tvrdíš, že tvoj zámer je ochrániť dcéru v budúcnosti. Ale vyznieva to, že vlastne potrebuješ pomôcť zbaviť sa dcéry, lebo to nezvládaš - chceš sa vyspať a ísť na dovolenku! A vlastne nestíhaš robiť.
Pritom hovoríš, že toto nie je jediné dieťa ktoré máš?!
Tvojim úvahám naozaj chýba logika.
Otec nejaví záujem o dieťa, chceš ho donútiť, aby záujem javil a potom ich chceš odlúčiť. Ale chceš aby to vyzeralo, že vlastne to odlúčenie urobil on! Lebo si myslíš, že ho poznáš natoľko, že ho takto zmanipuluješ. Tento plán vôbec nemusí dopadnúť tak ako si myslíš!
Tak ale v konečnom dôsledku načo to robiť. Veď on je odlúčený už teraz a nejaví záujem! Máš čo si chcela!
Chceš to urobiť len preto, aby jeho mama "herečka" sa postarala o tvoje dieťa, kým ty sa budeš venovať niečomu pre teba dôležitejšiemu než je tvoje dieťa!
Stále to vyzerá, že nezvládaš svoju situáciu a toto všetko nesplní dlhodobo tvoju potrebu odlúčenia od dieťaťa!
Možno by si lepšie urobila, keby si našla nejakú neziskovú organizáciu ktorá pomáha matkám s deťmi. Pomohli Ti postrážiť dieťa, či nájsť opatrovateľku. Mávajú i psychologičku, ktorá by Ti pomohla si v hlave upratať. Že manipulovať manipulátora nie je dobrý nápad. A to podstatné je, výchova dieťaťa je na tebe. Ak ju chceš uchrániť pred manipulovaním, nauč ju rozpoznať manipulovanie. Nie hoď ho manipulátorovi do náručia a dúfaj, že samé dieťa asi zistí, že je to manipulovanie!?

mamaaja82
Dnes o 08:02

Vyliec najskor seba a neublizuj svojej dcere,ma rok a pol.Ty si ta ktora jej svojich pristupom sposobi traumy a odide od teba hned ako bude moct.Ano,kuratela ti sprostredkuje stretnutie s dohladom ked poziadas.

anonym_051f37
Dnes o 08:07

je mi ľúto detí ktoré majú takýchto rodičov.....

mogaa
Dnes o 08:09
@sashka22

Ja som navrhla a preco? Nech vam odpoviem obom...lebo chcem aby ho dcera vnimala aj ked len v pozadi. Nech jej nedrbne v puberte a neujde za clovekom ktoreho nepozna. Nech nema pocit, ze sa 'musi hladat', neviem ako inak by som to opisala...

@sashka22 prepáč,ale si uvedom že tvoje dieťa má rok a pol...si myslíš že tvoje dieťa si to bude pamätať? vôbec nechápen, prečo avizuješ stretnutie...dieťa máš zverené do svojej starostlivosti , styk s otcom je podľa dohody, , takže ty mu ju musíš dávať ak prejaví záujem, ale ak nie - tak ho nedonútiš stretávať sa s ním....

ivik4
Dnes o 08:23

Wau
Takze ty chces schvalne stretko so psychopatom s kt. Si si spravila dieta ( na sex bol asi dobry ) aby mu nahodou raz nepreplo ze si ju bude chciet narokovat, pritom mu ju ides pchat rovno pod nos aby sa mu to mozno zapacilo a naozaj to urobil 😃. Kazdopadne sa bojis byt s nim sama nech sa Vam nic nestane, ale decko same by si v pohodicke psychosovi na krk hodila ( nevadi ze jej samej by mohol ublizit, to sa uz nebojis ) , vsak by si sa ty aspon vyspala. Paradna mamicka 😃😃
Strasne mi je luto toho dietata

januska12323
Dnes o 09:48

Nemáš nejakú diagnózu? Lebo vôbec nerozumiem o čo ti ide. Na dieťa platí, chvalabohu nemá väčší záujem, ktorý máš dokazaný aj v sms a ty nutne potrebuješ aby to decko vedelo ako vyzerá? Keď bude väčšia jednoducho jej vysvetlíš, že si jej vybrala debila za otca, ten nemá záujem a ak mu ju nebudeš podstrkovať ani si ju ďalej nebude všímať. Keby náhodou začal mať záujem budeš jej pomáhať pochopiť o čo mu ide.

anonym_800e6c
Dnes o 10:54
@sashka22

Ja som navrhla a preco? Nech vam odpoviem obom...lebo chcem aby ho dcera vnimala aj ked len v pozadi. Nech jej nedrbne v puberte a neujde za clovekom ktoreho nepozna. Nech nema pocit, ze sa 'musi hladat', neviem ako inak by som to opisala...

@sashka22 prepáč, ale ani nie 2 ročné dieťa vystavovať takému stretavaniu. Čo keď mu naozaj prepne a bude si nárokovať na viac ako len hodinu pod dohľadom? Čo keď bude chcieť o chvíľu na víkend bez teba? Je to ešte malé dieťa, ktoré nevníma, čo sa deje, nechýba mu otec, ani ďalší cudzí človek v živote. Ja som otca nepoznala a nedbrblo mi, ani som sa nepotrebovala hľadať. Sestra sa rozviedla a má peklo aj 13 rokov po rozvode, skrz svojho bývalého, ktorý sa spamätal po pár rokoch od rozvodu, že má dieťa a chce byť jeho otcom. To dievča je zmätené a nevie kde má utekať. Či od vynervovanej matky, či od otca, ktorý je ten najlepší na svete a všetci naokolo mu chcú zle.