Ako zvládať stretávanie exmanžela s dcérou a priateľkou?
Ahojte ženy, potrebujem poradiť ako zvládať takéto situácie.
Čaká nás rozvod, nežijeme spolu už rok, dcéra je maličká, muž s ňou doteraz stretávanie nič moc, všetku starostlivosť zabezpečujem iba ja, on ju nikdy ani neprebalil, pokiaľ majú stretávací deň s ex tak sa o dcéru stará svokra.
Posledné stretnutia s dcérou muž úplne odignoroval, teraz naposledy ju teda zobral von a dozvedela som sa, že bol s nejakou ženou, predpokladám, že sú spolu max mesiac.
Dobre, ja asi aj žiarlim aj keď by som s ním už nikdy byť nechcela (alkohol, nevera, manipulácia, vyhrážanie). Ale príde mi hrozné, že si z nášho dieťaťa robí rekvizitu, aký je on skvelý vzorný otecko, keď sa mu to hodí.
Rozumiem, že každý sa posunie ďalej a bude mať nový vzťah, ale toto je jeho už tretia frajerka od našeho rozchodu, každú aj tak podvádzal. Ja keby stretnem nového muža určite ho nepredstavujem dcére, kým si nie som istá, že je to stabilný vzťah a môžem tomu človeku veriť.
Cítim momentálne veľkú bezmocnosť z toho, že nemám dosah a kontrolu nad tým s kým vôbec dcéra je a ako sa jej muž venuje keď sú sami.
Ako ste riešili tieto situácie po rozchode?
@anonym_autor porad sa aj na UPSVaR.
@domkakvet Kvoli comu, kriste?? Zeny uz fakt prehanate...ved su rozvedeni a otec si moze dceru zobrat podla svojho uvazenia, ak to neohrozuje jej zdravie alebo moralnu integritu (ak by ju bral do strip clubu, verejneho domu a podivnych extremov). Autorka si tiez najde partnera a nikomu nemusi vysvetlovat ako spolu budu travit cas a kedy ho predstavi detom. Je to osobna zalezitost oboch rodicov.
@anonym_autor výživné sa platí aj keď je dieťa v striedavke
Dieťa musí mat u oboch rodičov približne rovnaké podmienky
@anonym_345dbe vyzivne sa neplati pri striedavke...
@anonym_918049 ale platí !!!!
@anonym_918049 Jasne, ze plati... nie je to pravidlo, ale niektori platia
@anonym_345dbe
@dadis a ake sa plati prosim vas vyzivne pri striedavej starostlivosti, poucte ma... ja mam dieta dva tyzdne ... a ked ho ma muz , posle mi vyzivne a svoje dva tyzdne plati tiez ano? tak to trochu ste mimo... sud takto rozhodne iba vynimocne a to v pripadoch , ak je extremy rozdiel medzi platmi.... inak v drvivej vacsine NIE... cize pisat , ze automaticky sa plati je trufale
@anonym_autor Úprimne?Tie ženy nevedia nič presne ako ty, ony s ním aspoň nemajú dieťa. Nehnevaj sa na tie ženy. Výber otca bol tvoj. Tento si môže podať žiadosť aj byť americkým prezidentom, nikdy sa ním však nestane. Presne to, čo hral na Teba, hraje na každú. Ale dieťa platí nie za tie ženy, ale preto, čo za otca si jej dala.
@anonym_88ecb9 nepaci sa mi ako sa hadze vina na zeny , pri tom "otec" ci "partner" je ten vadny kus. Ked si kupis poruchove auto tiez si na vine lebo si si vybrala?
@dadis myslím, že v našom prípade by tiež platil aj pri striedavke
@domkakvet Kvoli comu, kriste?? Zeny uz fakt prehanate...ved su rozvedeni a otec si moze dceru zobrat podla svojho uvazenia, ak to neohrozuje jej zdravie alebo moralnu integritu (ak by ju bral do strip clubu, verejneho domu a podivnych extremov). Autorka si tiez najde partnera a nikomu nemusi vysvetlovat ako spolu budu travit cas a kedy ho predstavi detom. Je to osobna zalezitost oboch rodicov.
@dadis nemala som na mysli to, ze strieda partnerky, ale to, ze autorka spomenula, ze ide o manipulatora, ci to je iba jej pocit, alebo je to tak naozaj neviem, ale vtedy by to bolo vhodne.
@anonym_918049 ale platí !!!!
@anonym_345dbe a kto platí komu? Muž žene, a naopak, žena mužovi?
@anonym_345dbe
@dadis a ake sa plati prosim vas vyzivne pri striedavej starostlivosti, poucte ma... ja mam dieta dva tyzdne ... a ked ho ma muz , posle mi vyzivne a svoje dva tyzdne plati tiez ano? tak to trochu ste mimo... sud takto rozhodne iba vynimocne a to v pripadoch , ak je extremy rozdiel medzi platmi.... inak v drvivej vacsine NIE... cize pisat , ze automaticky sa plati je trufale
@anonym_918049 Vyzivne sa urcuje, ak je nepomer prijmov medzi rodicmi. Moja kamoska ma tyzden/tyzden dceru a dostava 700 eur vyzivne.
@anonym_345dbe a kto platí komu? Muž žene, a naopak, žena mužovi?
@anonym_8e3d48 dieťa má mat u oboch rodičov približne rovnaké podmienky.
Ak matka zarobí napr 1300 a otec 2700 tak skús pouvažovať kto komu
@anonym_8e3d48 dieťa má mat u oboch rodičov približne rovnaké podmienky.
Ak matka zarobí napr 1300 a otec 2700 tak skús pouvažovať kto komu
@anonym_345dbe to je jej problém ze len toľko zarába. Prečo by nato mal doplatiť muž?
@anonym_345dbe to je jej problém ze len toľko zarába. Prečo by nato mal doplatiť muž?
@anonym_8e3d48 No veru, nie je to mozno spravodlive, ale je to tak... dieta ma zdielat zivotnu uroven svojich rodicov.. v streidavej nemoze tyzden jest suche rozky a tyzden steaky... 🤷♀️
@anonym_8e3d48 skús sa zamyslieť. Úplne vážne.
@anonym_8e3d48 Ja som zena a mam 2x taky plat ako moj ex. Ak by boli deti v striedavej, vyzivne by som platila ja... nastastie striedavu sud zamietol (asi videli, ze v tom je zistny dovod mojho byvaleho a nie skutocny zaujem o deti). Nie je to spravodlive voci tym, co maju vyssi prijem.
@anonym_918049 Vyzivne sa urcuje, ak je nepomer prijmov medzi rodicmi. Moja kamoska ma tyzden/tyzden dceru a dostava 700 eur vyzivne.
@dadis na jedno dieta? na slovensku? jej manzel zaraba 3 tis v cistom? tak to sa potom dobre vydala... a na ako stare dieta? lebo neviem si predstavit ake dieta stoji 1400€ mesacne s ohladom na jeho opodstatnene potreby
@dadis na jedno dieta? na slovensku? jej manzel zaraba 3 tis v cistom? tak to sa potom dobre vydala... a na ako stare dieta? lebo neviem si predstavit ake dieta stoji 1400€ mesacne s ohladom na jeho opodstatnene potreby
@anonym_918049 Ja netusim kolko zaraba jej ex, nepoznam ho osobne, viem len, ze ma managersku poziciu v banke. A ano na Slovensku. Kamoska pracuje, priemerny plat ma na Bratislavu (v korporate) Dieta je zdrave. Nejde o opodstatnene vydavky, ale o rozdiel v prijmoch oboch domacnosti, v ktorych dieta zije.
@anonym_autor ja by som mu dala striedavku, nestíhal by frajerky😂 a chcela by som vediet, ako produktívne trávi každodenný čas s dcérou, kde boli, čo ju naučil atd😂

@mondolina ale Ty sa ho fakt istym sposobom zastavas...🫣
@anonym_270da5
ale nie, tiež som si prešla rozvodom, takže viem aké to je. ale nikdy som nepovedala, že náš syn je len MÔJ syn.
držím palce.