icon

Ako zvládnuť obavy z dieťaťa s neverníkom?

Včera o 09:44

Ahojte mala som 2 rocny vztah kde ma chlap podvadzal. Rozisli sme sa a ja som zistila ze som tehotna. Neviem si predstavit ze dieta mi ho bude pripominat cely zivot a ze mi bude casom hovorit ze s akou tetou tato bol..a ze sw budem musiet snim stretavat kvoli dietatu..ako.ste zvladli take.obavy ?

Strana
z2
anonym_c7106f
Včera o 09:50

@anonym_autor dieťatko bude tvoje. Si hrdá žena, silná žena, lebo každá sme taká, len to v sebe treba pozdvihnut- tu levicu v sebe.. úplne stačí, ak sa so situáciou vysporiadas sama so sebou a ver mi, keď ak sa otec stretne s tvojim dieťaťom, podľa tvojej reakcie bude ďalej "rast" aj tvoj život aj život tvojho bábätka. Áno, tvojho bábätka! Už skoro každá žena to máme v niečom ťažké, buď blbý partner, podvádzač, ochorenie, trápenia, financie, ale fakt odporucam-vysporiadat si situáciu v sebe, nájdi v sebe to sebavedomie

anonym_7710d0
Včera o 09:52

Bud ho neudas ako otca akebo to musíš zvládnuť. Dieťa za nic nemôže.

anonym_e20922
Včera o 09:56

@anonym_autor Dieťa ste splodili predpokladám, že v období, keď si ešte nevedela, že ťa podvádza partner.Tak, či tak,nebolo to pod nátlakom a tak nechápem, prečo by ťa mala prítomnosť dieťaťa iritovat.Moj manžel tiež mal milenku-y, ale na naše dieťa hľadím s láskou, veď je to aj kúsok zo mňa/áno,aj z neho, ale z obdobia, keď ma/nás mal rád.Mozem sa hnevať na seba, kvôli zlému výberu, môžem sa hnevať na neho, že nás vymenil za inú,ale na svoje dieťa prečo? Nepýtalo sa na svet...

anonym_02859c

@anonym_autor dieta za to nemoze ale ty ze si sa s takym tahala 2 roky.

anonym_ffde1d

Alebo on sam sa nebude chciet stretavat,posle ti vyzivne a pre neho to zhasne,chlapi to maju omnoho lahsie,jednoduchsie ako my zeny.

anonym_c75b4a

@anonym_autor Asi ma tu zlynčujú, ale...
A musí sa toto dieťa narodiť? Nie je okolo Teba žiadny muž vhodnejší ako darca genetickej informácie a aj ako partner?

ivik4
Včera o 10:00

Som jedina ktora napise komentar bez anonymity ? 😆
Neviem, ja by som si dieta pravdepodobne nenechala keby som ho naozaj velmi velmi nechcela hoc aj sama a z Teba to nie je citit ,navyse ked nad tym premyslas. To nie je rok, dva , tri.. to su dlhe roky núteneho kontaktu s nim v pripade ze si dieta nechas a zapises ho ako otca. Ale osobne si myslim ze ak si dieta nechas tak mozno ani nebude mat zaujem sa on velmi starat. Ale sa Ti cudujem ze si s takym vôbec bola

anonym_891fac
Včera o 10:02

Potrat..

anonym_cf6748
Včera o 10:26

A vies ze on bude mat zaujem o dieta? Ak dieta chces a aj keby on nie tak sa dokazes onho postarat tak si ho nechaj ak ho nechces alebo financne si dieta sama nemozes dovolit tak smer umele prerusenie. Nikde nie je napisame, ze po narodeni dietata on musi mat onho zaujem a ty sa zarucene s nim budes musiet stretavat. Je plno deti bez otca v RL.

anonym_c7d01f
Včera o 10:32

Môžeš zvážiť adopciu, je veľa neplodných párov ktorý sa o dieťa s láskou postarajú.

anonym_8ec0a1
Včera o 10:35

Ja som zistila az v 8 mesiaci
No nieje to super ale ani úplný koniec sveta
Tiež by som si predstavovala život inak,je to veľa práce na sebe samej😅

anonym_71bfa0
Včera o 10:36

@anonym_autor Je to ešte zrejme veľmi čerstvé - rozchod aj tehotenstvo, nechaj si to prejsť hlavou a rozhodni sa podľa seba, čo budeš cítiť, že je pre Teba najlepšie riešenie.
Mňa manžel podvádzal po 10tich rokoch manželstva, prišla som na to náhodou a on nemal ani gule priznať sa. Rozišli sme sa, keď naše dieťa malo 7 rokov a neskor aj rozviedli. Veľmi ťažké chvíle malo dieťa, keď sa mu zrazu otočil svet a istoty o 180 stupňov a dlho mi po večeroch plakavalo na kolenách a ja som viac ako byť pri ňom nemohla urobiť. Dnes má 11 r., netuší o žiadnej tretej osobe, ktorá bola, s otcom sa stretáva a ich vzťah sa časom zlepšil a ja som sa dávno posunula ďalej a exmanžela riešim len ako otca nášho dieťaťa, jeho súkromný život ma nezaujíma a dieťaťu o žiadnej prípadnej "ďalšej tete" nehovorí a stretáva sa s ním sám, rovnako aj dovolenky.

2691
Včera o 10:42
@anonym_c75b4a

@anonym_autor Asi ma tu zlynčujú, ale...
A musí sa toto dieťa narodiť? Nie je okolo Teba žiadny muž vhodnejší ako darca genetickej informácie a aj ako partner?

@anonym_c75b4a potrat? nikdy! Dieťa je z vašej lásky, aj keď sa partner zachoval ako srab.
Není to predmet, ktorý môžeš vyhodiť, kedy sa ti zachce.

anonym_894799
Včera o 10:48

@anonym_autor ako dieťa z takéhoto vzťahu ti môžem napísať, otec o mňa ani len nezakopol(starí rodičia detto) ako bol rok dlhý, ani platiť sa mu nechcelo.

anonym_4d434a
Včera o 11:00

@anonym_autor mna podvádzal manžel keď som bola tehotná s dcérou, pamätám si ten xicht keď prišiel od milenky a mne praskla plodová voda a za 3 hodiny sa narodila dcéra. Každé jedny jej narodeniny mi pripomínali tu bolesť, prestala som revat, keď mala dcéra 13rokov

anonym_d2ae26
Včera o 11:23

@anonym_autor žena sama s dieťaťom. To si ani vo sne nedokážeš predstaviť, čo ťa čaká, čo budeš všetko musieť sama zvládnuť. Keď o teba len nebude mať záujemca bude cvakať bude ten lepší prípad, horšie bude, keď mu budeš musieť dieťa dávať na týždeň, alebo dva a on ju/ho bude " zdieľať so svojou partnerkou. To dieťa bude mať ťažké detstvo ako štart do života. Išla by som na potrat, a to ti hovorím ako dieťa čo vyrastalo samo s matkou a aj žena, čo sa stará o dieťa sama. Bohužiaľ, kto neprežil na vlastnej koži nemôže objektívne posúdiť, ja áno.

cyberk
Včera o 11:25

Ziadna normalna si dieta s niekym, kto ho ani nechcel, nenecha. Jedine taka, ktora nechce trpiet sama a tak “dopraje” tento osud aj dietatu, este ked mu da jeho priezvisko, aby uplne nevyzerala ako ku… matka roka fakt.

malapepka
Včera o 11:51

Dam ti priklad a potom otazku.
Zena a muz su manzelia/partneri. Splodia 1,2, 3 deti. Dokonca sa deti podobaju fyzicky na otca. Obcas zivot poriadne zasranduje. Po case sa zena dozvie, ze ju muz podvadzal, opakovane, dlhodobo. Hneva sa na neho, je zradena, znicena.
Teraz ta otazka - co s tymi detmi? Zostat s nimi, aj ked pohlad na ne ho pripomina, deti opakuju otcove sposoby, alebo nechat deti muzovi? Alebo ich zabit, nech maju vsetci pokoj? (Tu poslednu vetu ber s rezervou, ale o tom je potrat.)
Nie, nie je to ina situacia, z mojho pohladu je to to iste.

biba_18
Včera o 12:20
@malapepka

Dam ti priklad a potom otazku.
Zena a muz su manzelia/partneri. Splodia 1,2, 3 deti. Dokonca sa deti podobaju fyzicky na otca. Obcas zivot poriadne zasranduje. Po case sa zena dozvie, ze ju muz podvadzal, opakovane, dlhodobo. Hneva sa na neho, je zradena, znicena.
Teraz ta otazka - co s tymi detmi? Zostat s nimi, aj ked pohlad na ne ho pripomina, deti opakuju otcove sposoby, alebo nechat deti muzovi? Alebo ich zabit, nech maju vsetci pokoj? (Tu poslednu vetu ber s rezervou, ale o tom je potrat.)
Nie, nie je to ina situacia, z mojho pohladu je to to iste.

tiež to tak vidím ako @malapepka - dieťa by som si nechala…
otázka je či by som o tom povedala exovi. ja asi áno 😒 aj keď viem že ak to žena nepovie že je to pre ňu ľahšie.. ale neviem či to je správne…
toto je podľa mňa vačšia dilema ako to či si dieťa nechať…

anonym_c03532
Včera o 12:23

Dieťa si nechaj, neuvádzaj otcovstvo .. časom to prebolí..

anonym_c7d01f
Včera o 12:40
@anonym_c03532

Dieťa si nechaj, neuvádzaj otcovstvo .. časom to prebolí..

@anonym_c03532 ak otec bude mať niekedy záujem o dieťa, keď už bude vypiplané a "parťák" môže sa kedykoľvek prihlásiť za otca, urobia sa testy DNA a stane sa otcom aj v rodnom liste
jedine dieťa za ten čas prišlo o výživné na ktoré malo nárok

doux
Včera o 14:14

@anonym_autor zváž všetky za a proti. nepíšeš vek, svoju finančnú situáciu, či máš rodinu, ktorá by ťa prípadne podporila (či už finančne alebo tým, že ti pomôžu občas s dieťaťom), či máš prácu, ktorú môžeš robiť napríklad aj z domu (ak už nemáš rodinu a známych), lebo to dieťa bude choré s najväčšou pravdepodobnosťou párkrát v roku, čiže stále nejaká OČR či "paragraf". ďalej zváž, či naozaj pohľad na dieťa by ti spôsoboval až také "muky", ako si teraz myslíš? ak všetko zvážiš a rozhodneš sa nechať si dieťa, v dobrom ti radím: otcovi o tom ani nehovor. vôbec neuvádzaj do RL, ideálne by bolo, ak by bol z iného mesta, že už sa nestretnete v podstate. nevešať dieťa na sociálne siete, tváriť sa vo virtuálnom svete, že "neexistuje". lebo takí chlapi dokážu urobiť peklo zo života aj neskôr. stačí, že bude mať dieťa 10 a bývalý ho kdesi zazrie na sociálnej sieti, že si dala fotku a už si môže nárokovať na to, že s ním/ňou chce tráviť čas. a ver mi, že uspeje...
moja rada? ja by som v tom nepokračovala. ale píšem z pozície svojej. ty môžeš mať úplne inú.

anonym_cbae61
Včera o 14:22

Ako to, že si zistila, že si tehotná? Veď keď tehotenstvo neplánujem, tak sa chránim. Tobož po krátkom vzťahu a s človekom s takýmto morálnym kompasom. Ved si musela vidieť aký charakter má ten človek. Chodili ste a spolu pár mesiacov a nepoužívali ste antikoncepciu?

abbey1
Včera o 14:23

Dieťa by som si nechala. Je to nevinný tvor, ktorý nemôže za svojich rodičov. Som človek, ktorý sa snaží znášať následky svojho konania a niesť za ne zodpovednosť.
Ex by som ani ne oznámila, že som tehotná. Neriskoval by som, že si za smiešne alimenty bude robiť nárok na dieťa.

anonym_4d378f
Včera o 14:33

Potrat si nezvazovala ?

anonym_69063b
Včera o 14:51
@cyberk

Ziadna normalna si dieta s niekym, kto ho ani nechcel, nenecha. Jedine taka, ktora nechce trpiet sama a tak “dopraje” tento osud aj dietatu, este ked mu da jeho priezvisko, aby uplne nevyzerala ako ku… matka roka fakt.

@cyberk ziadna normalna nebude sexovat s niekym debilnym a riskovat, ze vedome a dobrovolne moze otehotniet 🙂 Ano, vacsinou blikaju vsetky kontrolky, potom zrazu je neskoro ale zena sa stavia do role obete - ona vobec nemoze za to, v akej situacii "sa ocitla". Neverim tomu, ze az vtedy pri oplodnovacom sexe zistila celuuu pravdu o frajerovi. Vacsinou sa to taha v tej rovine ze vie, ze to je otrasny chlap, uz dlho.

Jediny chudak v tejto situacii, ktory za to fakt nemoze, je to dieta. Takze by som ho nedavala vyskrabat z maternice ale ak by som mala take obavy ze kvoli tomu by som vlastne decko nelubila, aspon ho porodim a dam na adopciu, kde sa za nim pojdu ini potrhat, co chcu a nemozu... A ja som mohla a nechcem.

anonym_dd6687
Včera o 15:32

Priznávam sa anonymne, ja som mu to nepovedala, že som tehotná. Dcéra ma skoro 10rokov🤷‍♀️

anonym_c03532
Včera o 16:46
@anonym_c7d01f

@anonym_c03532 ak otec bude mať niekedy záujem o dieťa, keď už bude vypiplané a "parťák" môže sa kedykoľvek prihlásiť za otca, urobia sa testy DNA a stane sa otcom aj v rodnom liste
jedine dieťa za ten čas prišlo o výživné na ktoré malo nárok

@anonym_c7d01f väčšina otcov o takéto deti ani nemá záujem.. a neviem či už o tehotenstve vie, ak nie, vôbec sa mu nemusí priznať, ja by som kvôli tomu na potrat nešla ..

anonym_d1f802
Včera o 17:10

@anonym_autor poradna Alexia,alebo daj na adopciu.

anonym_b5df5d
Včera o 18:51

@anonym_autor s akou tetou bol ťa už nebude zaujímať, lebo sa citovo odputas.Si rozhodnutá dieťa si nechať, máš na to prostredie, financie?Ak ano, ja by som ho ako otca nedala zapísať.Aj tak, keď bude chcieť vyžiada si testy atď...ak si netrúfam mať dieťa nepíšeš vek a okolností tak by som išla na potrat.Ale ja by som sa snažila si ho nechať.2 roky nie sú málo horšie je žiť s neverníkom ako mať dieťa a žiť svoj zivot

Strana
z2