Striedavá starostlivosť o dieťa: Skúsenosti otcov?
Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať ako funguje súdne striedavá starostlivsť a či s tým majú otcovia skúsenosti. Som otec a už nezvládam život matky mojej dcéry. Za posledných 5 rokov sa asi 7x predťahovala, predala dva byty, a nevidím že by sa niečo menilo. Iba za posledný rok sa presťahovala z miesta kde žila cca rok na druhé tam sa rozišla s priateľom po pol roku sa odsťahovala na iné miesto a teraz sa zase sťahuje po ca pol roku späť. Moja dcéra keď nastane moment sťahovania plače že mala rada tie miesta, a potom je vždy kŕmená že dostane psa napríklad aj teraz a vetami typu “Je to mamin život” má 8 . Pri poslednom sťahovaní išli do útulku aj dcérine 2 mačky keďže na nové miesto ísť nemohli. Nemá tam stabilitu, ani detskú ak aj má dočastne. Mňa zastavila jej kolegyňa že nie je normálne že toľko sa sťahuje.
Na malú platím výživné, no mimo toho platím všetko ja, šatenie, školu, tanečnú školu, výlety a malá už akokeby aj bola na striedavej lebo je u mňa ca týždéň niekedy viac a rovnako u matky. Takto to funguje ca rok a pol veľmi ma ľúbi a aj moju snúbenicu tá na ňu dá pozor aj keď musím do nočnej a malá ju veľmi ľúbi. No matka sa veľmi vzťahuje na to že súdne ju má v opatere atď hoci to bola dohoda na začiatku nášho rozchodu lebo bola ešte veľmi malá a ja som veľa robil. Ale teraz sa o dcéru starám , robím pre ňu čo sa dá , brávam na výlety atď a chcem aby vyrastala normálne.
. Ona na ňu poberá daňový bonus, rodičovsý príspevok ale nevidím z toho nič lebo nechodia nikde,všetky školské potreby proste naozaj všetko jej zabezpečujem ja. Vyrastú jej topánky, zimný kabát, atď. Ak má matka zlú náladu tak to dá pocítiť, dokonca aj také aby keď ja mám nočnú aby malá nebola so snúbenicou ale s bratom doma, keď ona je v dennej, (brat má 11 otec je iný, neplatí na neho ale matka ani nerieši výživné ) vždy povie že nemá peniaze. Deti sú veľakrát samé a stáva sa že ráno ak je ona v robote a brat nechce do školy tak nejde ani malá, alebo bolo že brat ochorel tak nezobrala ani malú do školy.
Proste veľa vecí som jej zhltol aby bol pokoj ale už to nejde. Za posledných 5 rokov sa stíhla presťahovať xykrát, vydať sa aj rozviesť , potom zase mala niekoho, a potom zase druhého a sa zase zasnúbila po mesiaci. Chcel by som striedavú už aj na papieroch, ale viem že to nebude chcieť dopustiť lebo tak stratí kontrolu. A samozrejme hovorieva že matky sú uprednostňované. Ja chcem aby moja dcéra mala plnohodnotný vzťah aj s mamou a viem že mamu ľúbi ale jednoducho už čo je veľa je veľa. Ďakujem za rady.
Investuj do dobreho pravnika, poriadne sa pripravte a zbieraj vsetky spravy od nej, spravy od deti, daj si cas mat vsetko tip-top pripravene a ano normalne poziadaj o dceru.. hlavne to vynechavanie skoly, ked je povinna skolska dochadzka, nechavat deti same v tom veku a mnoho ineho..Ani neviem, ci striedavka, ale zobrat si ju k sebe komplet...
Na čo čakáš ? Normálne podaj návrh na zverenie dieťaťa buď do tvojej opatery , alebo striedavú starostlivosť . Aj keď v tomto prípade , by som chcela dieťa mat zverené mne , aby vedela kam patrí a kde ma domov . A aké peniaze ? Pochybujem že takato matka ma neviem koľko peňazí na právnikov , bude mat takých , čo jej pridelí sud a vybavené .
Tu treba normálne striedavú..matka je jedna nezodpovedná osoba...s tebou je dcérke lepšie....mám kolegu čo majú striedavú a žijú si spolu krásny normálny život .malá je spokojná a tak to má byť..držím palce aj vám 😍🍀
Na čo čakáš ? Normálne podaj návrh na zverenie dieťaťa buď do tvojej opatery , alebo striedavú starostlivosť . Aj keď v tomto prípade , by som chcela dieťa mat zverené mne , aby vedela kam patrí a kde ma domov . A aké peniaze ? Pochybujem že takato matka ma neviem koľko peňazí na právnikov , bude mat takých , čo jej pridelí sud a vybavené .
@lenka.25 Neviem či by súd povolil do mojej opatery keďže ju dcéra ľúbi, a rozmýšľal som aj nad tým ale neviem čo všetko by nakecala malej a robila tlaky na ňu. Bolo veľa vecí čo som sem nepísal kde sa snažila manipulovať dcéru. No nedarilo sa.
Tu treba normálne striedavú..matka je jedna nezodpovedná osoba...s tebou je dcérke lepšie....mám kolegu čo majú striedavú a žijú si spolu krásny normálny život .malá je spokojná a tak to má byť..držím palce aj vám 😍🍀
@ikuska27 ďakujem pekne 🙂
@lockhart2234 nebudeš to mať ľahké, matka bude robiť problémy. S dobrým právnikom to dáš. Hlavne si odkladaj všetky bloky,všetko čo si platil, keď myslím všetko,tak všetko. Tiež poznám páry kde to funguje,snáď sa ti to podarí.
U takychto vacsich deti mas lepsie sance, ako keby to bolo 2-3 rocne dieta, nemozes porovnavat situacie inych rozchodov...drzim palce

@lockhart2234 chpd rovno cez pravnika a priprav si vela penazi a neskutocne tahanice zo strany matky