icon

Ako riešiť letné prázdniny pre deti?

22. feb 2026

Dobry vecer mam doma 7rocne a 3rocne ( skolka funguje) mozno v auguste bude zavreta tyzden ale kam dat starsie ked su letne prazdniny.

Strana
z2
katkaseiner
22. feb 2026

@anonym_autor denny tabor sme zvykli riešiť

dzulli1980
22. feb 2026

Dcéra chodí do letných táborov - 4, 5 ich má, zvyšok leta riešime s mužom na striedačku dovolenkou.

anonym_da937d
22. feb 2026

@anonym_autor postriedali sme sa s mužom. Máme dosť dovolenky.

anonym_44add5
22. feb 2026
@dzulli1980

Dcéra chodí do letných táborov - 4, 5 ich má, zvyšok leta riešime s mužom na striedačku dovolenkou.

@dzulli1980 letné tábory sú zadarmo?

dzulli1980
22. feb 2026
@anonym_44add5

@dzulli1980 letné tábory sú zadarmo?

@anonym_44add5 Nie sú zadarmo, stojí to dosť ... žiaľbohu, inú možnosť nemáme, nemá kto dcéru prizrieť.

anonym_44add5
22. feb 2026
@anonym_da937d

@anonym_autor postriedali sme sa s mužom. Máme dosť dovolenky.

@anonym_da937d si mohla zobrať mesiac dovolenky? Boli s tým v pohode kolegyne, kolegovia?

anonym_44add5
22. feb 2026
@dzulli1980

@anonym_44add5 Nie sú zadarmo, stojí to dosť ... žiaľbohu, inú možnosť nemáme, nemá kto dcéru prizrieť.

@dzulli1980 no ja ani nezarobil toľko, aby som vedela pokryť mesiac , nie ešte 2 mesiace a mám 3 deti a nikoho nablízku.

autor
22. feb 2026

Ja aj muz mame celozavodnu dovolenku urcenu firmou. A yo su dva tyzdne

lucylaw
22. feb 2026

No tak akože veľa možností nie je,ty dovolenka,muž dovolenka,starí rodičia ak sú k dispozícii a ak nie,tak potom už jedine tie tábory,či už denné alebo pobytové,prípadne ak máš nejakú kamarátku,čo bude doma so svojím dieťaťom a postrážila by aj tvoje,ale to vôbec neviem,či tak niekto funguje..Iné možnosti už mi nenapadaju..

andrea_82
22. feb 2026

Nastastie mame este babky a rodinu, ktori postrazia. A som dohodnuta aj s kamaratkou, ze si navzajom s detmi vypomozeme.

caramellka
22. feb 2026

@anonym_autor U nás bola možnosť prvé dva júlové týždne prihlásiť dieťa do letného ŠKD, skús si zistiť, či aj u vás v škole niečo také nie je.
Potom už len dovolenka, denný tábor, babka... lepili sme to kadejako.

autor
22. feb 2026
@caramellka

@anonym_autor U nás bola možnosť prvé dva júlové týždne prihlásiť dieťa do letného ŠKD, skús si zistiť, či aj u vás v škole niečo také nie je.
Potom už len dovolenka, denný tábor, babka... lepili sme to kadejako.

@caramellka dakujrm skusim sa opytat tie prve dva tyzdne by urcite pomohli.. dovolenku mamr z muzom urcenu firmou a je v rovnakom case vtedy nemam moznost.. a ked mi mladsie ochorie ked chodi do skolky ktora je normalne otvorena mam narok na OCR?

rfrd12
22. feb 2026

2 tyzdne my dovokenka, potom babky, dedkovia, tabory, vzdy sa to nejako vykrylo. A to moje deti ani ako skolkari nechodili cez leto do skolky.

andrea_82
22. feb 2026

Mas narok na OCR aj z dovodu zatvorenej skolky. Tusim je to max. 2 tyzdne.

anonym_563a52
22. feb 2026

@anonym_autor my máme tiež spoločnú dovolenku 2 týždne určenú s manželom v práci , niečo málo pomôže babka, inak prvé dva júlové tábor v našej škole
Ostatné opatrovateľka, ktorá zoberie celý môj plat za dva týždne. Z práce ocr 2 týždne ešte plus k tej mojej 2 týždňovej dovolenke, by ma zožrali..
Na hovno to je a kde sú ešte ostatné prázdniny ..

autor
22. feb 2026
@andrea_82

Mas narok na OCR aj z dovodu zatvorenej skolky. Tusim je to max. 2 tyzdne.

@andrea_82 ano mam ale skolka je otvorena normalne max v auguste je zavreta tyzden.. ja potrbeujem hlavne moju 7rocnu dat niekde.

oslo1
22. feb 2026

Mam 7 rocneho. Cez prazdniny chodi do denneho tabora. Je ich Tu viac, casovo bohuzial vacsina nevyhovuje, tak ho musim vozit do inej stvrti.
Stoji to palku, ako vsetko, ale inu moznost nemame.
Som solitaire rodic.

anonym_f18932
22. feb 2026

Síce moje deti nemusím riešiť, lebo pracujem z domu ale deti chodia 1. Tábor 2. Dovolenka so starými rodičmi 3. 1-2 dovolenky s nami 4. K prastarkej 5. K druhým starým rodičom a ešte teda beriem deti kamoške, keďže sa naše vedia spolu vyhrať a tým pádom môžem pracovať v kľude aj ja. Poznám pár detí v okolím, ktoré sú proste doma samé, kým sa rodičia vrátia domov.

anonym_765b8e
22. feb 2026

@anonym_autor nemáte v okolí nejakú známu napr. mamičku na materskej, alebo pani na dôchodku ktoré by si chceli finančne prilepšiť za varovku ?

caramellka
22. feb 2026
@anonym_autor

@caramellka dakujrm skusim sa opytat tie prve dva tyzdne by urcite pomohli.. dovolenku mamr z muzom urcenu firmou a je v rovnakom case vtedy nemam moznost.. a ked mi mladsie ochorie ked chodi do skolky ktora je normalne otvorena mam narok na OCR?

@anonym_autor Určite áno, veď to by bola OČR z dôvodu choroby, nie z dôvodu zatvorenej škôlky.

anonym_da937d
22. feb 2026
@anonym_44add5

@anonym_da937d si mohla zobrať mesiac dovolenky? Boli s tým v pohode kolegyne, kolegovia?

@anonym_44add5 áno, nemáme s tým problém. 2 týždne v júli a 2 v auguste. A aj s manželom sme boli spolu, ten ma este viac dovolenky ako ja 🙂

anonym_68f6e2
22. feb 2026

@anonym_autor porozpravaj sa s mamami spoluziakov tvojho 7 rocneho. Urcite sa najdu aj ini rodicia ktori riesia tu istu dilemu, mozno si mozete vzajomne vypomoct

anonym_7e290b
22. feb 2026

@anonym_autor My starými rodičmi, my s mužom dovolenku, mesisc škôlka ak bola otvorená naša .Tábory len raz a viac nechceli.

mirola
23. feb 2026

No ja to budem riesit tak, ze prvy tyzden prazdnin ideme ja maly a moja mama do Bulharska, potom ide maly na dva tyzdne do Hrinovej s otcom - kde ma starku, tetu, uja atd. Ked sa vrati idem s nim na dva tyzdne do Spanielska. Potom ma dva tyzdne denny tabor. A potom ide este na tyzden na dovolenku s otcom asi Grecko. A je po prazdninach.

anonym_b562a9
23. feb 2026
@anonym_44add5

@dzulli1980 no ja ani nezarobil toľko, aby som vedela pokryť mesiac , nie ešte 2 mesiace a mám 3 deti a nikoho nablízku.

@anonym_44add5 tak nad tym, ze deti aj nieco stoja, treba rozmyslat pred tym, ako si ich tolko narobis. Vies co je to antikoncepcia?

anonym_da937d
23. feb 2026
@mirola

No ja to budem riesit tak, ze prvy tyzden prazdnin ideme ja maly a moja mama do Bulharska, potom ide maly na dva tyzdne do Hrinovej s otcom - kde ma starku, tetu, uja atd. Ked sa vrati idem s nim na dva tyzdne do Spanielska. Potom ma dva tyzdne denny tabor. A potom ide este na tyzden na dovolenku s otcom asi Grecko. A je po prazdninach.

@mirola moje deti by sa nepotesili takýmto prazdninam. Ony su rady aj doma. Max. 7 dní chcú byť mimo domov niekde pri mori na dovolenke. Ani na prázdniny k starým rodicom nechcú chodiť (ti by im dali aj modré z neba) a do taborov uz vobec 🙂

anonym_8a3562
23. feb 2026

Máme štyri týždne povinne dololenku, potom si dá muž ocr,lebo je zavretá škôlka (celé leto u nás) a zvyšok dovolenku on

anonym_547f5d
23. feb 2026
@anonym_da937d

@mirola moje deti by sa nepotesili takýmto prazdninam. Ony su rady aj doma. Max. 7 dní chcú byť mimo domov niekde pri mori na dovolenke. Ani na prázdniny k starým rodicom nechcú chodiť (ti by im dali aj modré z neba) a do taborov uz vobec 🙂

@anonym_da937d Urcite by som sa ich pytala. A ked nebudu chciet ist do skoly? 😏

anonym_da937d
23. feb 2026
@anonym_547f5d

@anonym_da937d Urcite by som sa ich pytala. A ked nebudu chciet ist do skoly? 😏

@anonym_547f5d tak to je riadny rozdiel 😉

anonym_547f5d
23. feb 2026
@anonym_da937d

@anonym_547f5d tak to je riadny rozdiel 😉

@anonym_da937d Iba na prvy pohlad.

Strana