icon

Ako riešiť letné prázdniny pre deti?

22. feb 2026

Dobry vecer mam doma 7rocne a 3rocne ( skolka funguje) mozno v auguste bude zavreta tyzden ale kam dat starsie ked su letne prazdniny.

Strana
z2
anonym_44add5
23. feb 2026
@anonym_b562a9

@anonym_44add5 tak nad tym, ze deti aj nieco stoja, treba rozmyslat pred tym, ako si ich tolko narobis. Vies co je to antikoncepcia?

@anonym_b562a9 ty si fakt blbá. Píšem, že ich nemám z čoho živiť? Píšem, že keby som mala 2 mesiace riešiť tábory pre 3 deti, tak by som musela mať aspoň 3 roboty. Jeden denný tábor u nás na týždeň stojí 100e od 8h do 14tej. Robím do 17tej. To je 300e týždenne a plus by mi trebalo ešte opatrovateľku, aby mi to pokryla. Plus treba platiť úver, energie, jesť. Nie každý zarába milióny, ale netreba ani písať, že netreba mať deti. V pohode dokážeme vyžiť, aj si užiť. Ale nie každý má takú možnosť, zaplatiť dovolenku a ešte aj tábory. Mňa by to stálo 1200e na mesiac len tábory. 🙄

anonym_b562a9
23. feb 2026
@anonym_44add5

@anonym_b562a9 ty si fakt blbá. Píšem, že ich nemám z čoho živiť? Píšem, že keby som mala 2 mesiace riešiť tábory pre 3 deti, tak by som musela mať aspoň 3 roboty. Jeden denný tábor u nás na týždeň stojí 100e od 8h do 14tej. Robím do 17tej. To je 300e týždenne a plus by mi trebalo ešte opatrovateľku, aby mi to pokryla. Plus treba platiť úver, energie, jesť. Nie každý zarába milióny, ale netreba ani písať, že netreba mať deti. V pohode dokážeme vyžiť, aj si užiť. Ale nie každý má takú možnosť, zaplatiť dovolenku a ešte aj tábory. Mňa by to stálo 1200e na mesiac len tábory. 🙄

@anonym_44add5 A keď si si robila deti, tak si vedela, že za 10 rokov budeš mať stále k dispozícii babky a dedkov? Čo keby to bolo naopak, že by ti oni neopatrovali deti, ale sami by potrebovali pomoc?

anonym_44add5
23. feb 2026
@anonym_b562a9

@anonym_44add5 A keď si si robila deti, tak si vedela, že za 10 rokov budeš mať stále k dispozícii babky a dedkov? Čo keby to bolo naopak, že by ti oni neopatrovali deti, ale sami by potrebovali pomoc?

@anonym_b562a9 a tiež nikde nepíšem že mi niekto deti niekedy strážil, ani že som si ich robila len preto, aby som ich odložila na 2 mesiace a pomimo letných prázdnin na ďalšie sviatky neviem kde.

mirola
23. feb 2026
@anonym_da937d

@mirola moje deti by sa nepotesili takýmto prazdninam. Ony su rady aj doma. Max. 7 dní chcú byť mimo domov niekde pri mori na dovolenke. Ani na prázdniny k starým rodicom nechcú chodiť (ti by im dali aj modré z neba) a do taborov uz vobec 🙂

@anonym_da937d ano, môj maly by tiež chcel byť aj doma.. ale na to aby tam bol sam je este maly.. a povedzme si pravdu, doma je pre mna enormne tazke ho odtrhnut od obrazovky.. ja musim aj do prace chodit.. takze toto je asi nejefektivnejsie vyuzitie casu

mirola
23. feb 2026

Inak ja na tie dva tabory vyuzivam aj rekreacny poukaz, ktory mam od zamestnavatela..

anonym_c7f442
23. feb 2026

@anonym_autor Aj ja riešim toto leto kam s malým na prázdniny. Keď chodil do škôlky tak škôlka fungovala aj cez leto to bolo v pohode. Teraz je prvák a celé dva mesiace bude mať prázdniny. Ja môžem zobrať dva týždne dovolenku, manžel dva týždne a končili sme. Babky nám nepomáhajú vôbec nepostrazia. Tábory čo som pozerala denne tábory začínajú od 8 hodín. Ja pracujem od 6,30 a manžel už o 5tej odchádza z domu. Tábor na prespatie tam by môj nevydržal, bude mať 7 rokov no ešte nikdy nespal mimo domu mimo nás rodičov. Tak neviem čo spravíme. Nejaká suseda na dôchodku čo by postrážila tiež neviem nikoho, kamarátky tiež nepostrazia, ony sú na nervy zo svojich detí že ich budú mať doma dva mesiace, nie ešte cudzie dieťa strážiť. No je to ťažké. Sám ešte nemôže ostať doma.

lucik194
23. feb 2026

pozri CVC na okoli, robia tabory a byvaju aspon v BA najlacnejsie. akuratne volne miesta sa rychlo minaju

danielle21
24. feb 2026

2 tyzdne dovolenky, 2 tyzdne OCR, denne tabory, kamaratky, susedia, spoluziaci

annel19
24. feb 2026

Striedame sa s mužom, tábory, babka.....iná možnosť nie je. Tento tok ešte budem mať dcerinu kamarátku celý týždeň v lete. Ráno ju dovezú, večer odvezú. Potom zas naša u nich.

Strana
z2