icon

Koho dieťa je teraz v tábore v hoteli Granit?

nelciatko
12. aug 2013

Potrebovala by som pomoct, potrebujem kontakt na hocikoho, kto je teraz v tabore v hoteli Granit, bola to sutaz v jednote....volala som aj na recepciu,ale udajne je vsetko ok..deti sa maju dobre...ale moj Tomasko mi kazde rano a vecer vola, a place, ze chce domov....ze mu je tam zle,,dokonca mi po 23.30 posielal sms..a prosil ma, ze chce ist domov, mam zle svedomie...ale po rozhovore s instruktorom.je vsetko ok..
Bojim sa, lebo bol aj v skole v prirode..po 2 roky a vsetko ok..a teraz place....citim sa zle... ☹

janinah
12. aug 2013

a čo vraví,že čo konkretne je zle? v škole v prírode mal spolužiakov a svoju učiteľku,teraz má asi dookola cudzie deti?mám skoro 8r. syna a ešte v tabor enebol,vidí sa mi nezrelý na cudzích ľudí,napr. by nejedol aj 3 dni,ak navaria čo on nechce...ak by bol nejaký ozaj problem zdravotný a pod. tak by ťa určite informovali....ale ja by som tam pre neho šla,nech nemá pocit,že si ho nechala napospas osudu 😉

sisaha
12. aug 2013

@nelciatko isla by som pre neho.. Asi nie je zrely este na tabor.. 😒

graceful9
12. aug 2013

@nelciatko
@nelciatko ak si na fb kukni si stránku TABULA HANBY. Dnes tam rozoberali jeden tabor, že je tam zle a že tam nemám dávať deti. Zdá sa mi že to bol tento...

lili_mia
12. aug 2013

Tiež mám pocit, že je mu všetko cudzie, deti sa s ním nebavia, nevie si zvyknúť. Radšej ísť poňho, aby sa od strachu nezačal pocikávať. Nenastal jeho čas na takýto tábor.

graceful9
12. aug 2013

@nelciatko teraz som to kukla, je to iný tábor....ale každopádne by si poňho mala ísť podľa mňa

ja_nka
12. aug 2013

@nelciatko sice este nie som mama, ale urcite sa viac opytaj svojho syna - preco mu je tam zle, co mu vadi a pod. Ty poznas svoje dieta najlepsie, vies ci ma len nejaky fanty alebo je v tom naozaj nieco ine... Niektore deti proste nie su stvorene na tabory, kde je pre nich uplne vsetko cudzie...skola v prirode je ina, tam su s ludmi, ktorych poznaju...ja by som ti poradila takisto ako baby predo mnou - chod po neho.

katren
12. aug 2013

@nelciatko to ti vcera v noci posielal sms a este dnes sa pytas, ci ist pre neho?????
nase by bolo uz davno doma.....

lulka12
12. aug 2013

No rozhodne by som neposlala dieťa na tábor , ktorý nepoznám . Treba rešpektovať synove pocity a vzhľadom na vek by som neváhala a šla pre syna...
I keď viem ,že výhra poteší , ale treba rozlišovať čo v skutočnosti výhra je. Ak ide dieťa do tábora , kde je neznáme treba zhodnotiť jeho povahu a adaptačné schopnosti....
V dnešnej dobe sa z táborov stáva biznis a zárobok pre rôzne neziskové organizácie a CVČ . Moji synovia vždy šli do táborov, kde som poznala pozadie a ľudí , ktorí mali deti na starosti....
Nechcem aby to znelo ako rýpanie , ale doba je hrozná a opatrnosť je na mieste ak ide o deti...

jana121212
12. aug 2013

ked som ja chodila do taborov, tak pravidelne v nich najmladsie deti (6-7 rokov) plakavali za rodicmi. cez den boli vporiadku, zabavali sa, ale vecer po telefonate s mamou zacali plakat a tvrdili rodicom, ze im je zle. stalo sa to na kazdom tabore co som bola. nakoniec zakazali rodicom do tabora telefonovat, aby deti neplakali kazdy vecer. ale to bola ina doba, neboli mobili. na tom tabore nemusi byt zle, veduci mozu byt dobri, napriek tomu sa tam tvoj syn nemusi citit prijemne. mozno si len nenasiel kamaratov, pripadne mu nejake dieta nieco skarede povedalo. skus sa so synom este raz porozpravat zajtra rano, spytat sa ho co je na tabore zle, ci si je naozaj isty, ze tam nechce byt a ak mas moznost, tak ist po neho. kontakt na ziadneho rodica nemam, na internete je len zoznam vitazov z 1. a 2. kola http://www.eliteagency.sk/index02.html, mozno by sa dali vyhladat niektori s menej castymi menami na facebooku a skusit im napisat, ci nahodou ich dieta nie je teraz na tabore. a potom tu su dve fotky, ktore by mali byt z toho tabora http://www.cas.sk/clanok/257809/milena-minichov.... kazdopadne ak ti nejaky rodic povie, ze jeho dieta je spokojne, tak ti to asi v nicom nepomoze, synovi sa tam stale pacit nebude

monika15
12. aug 2013

@nelciatko ahoj, mozno by som sla ponho... neni to nic zle... mozna o rok to bude lepsie... nikdy nevies.... a radsej ho nestresuj... je este mali 8 rokov zlaty..... mozna sa tam zlakol nicoho alebo neni mu tam prijemne to nikdy nevies....

nelciatko
autor
13. aug 2013

@janinah
@sisaha
@graceful9

@lili_mia
@ja_nka
@katren
@lulka12
@jana121212
@monika15 do tabora sa velmi tesil, dokonca este cez skolsky rok mi nosil prospekty zo skoly, ze chce do tabora. Volala som s veducim, ten mi povedal, ze cez den je zivy, hra sa ,smeje..zapaja sa do sutazi.skor si myslim, ze mu je vecer smutno. Lebo spolubyvajuci zaspi ako drevo..a on premysla..a vola. Vcera mi volal o 18 tej..cely vesely, ze boli aj v kine, na cucoriedky..a vecer o 21 sa pytal, ze kedy uz pojde domov. Kedze sme daleko a manzel je na tyzdnovke sa mi tazko pojde ponho, ale veduci mi povedali, ze vobec nevyzera, ze by mu nieco bolo. Vcera som sa spojila aj s jednou maminkou, ma syna v tabore, mladsieho o rok od mojho, ale oni mu nedali telefon...uvidim dnes ako bude, ak zas bude chciet ist domov, zajtra ponho pojdeme.

ja_nka
13. aug 2013

@nelciatko no ked sa ma cez den dobre a pocujes to aj z jeho ust, ze sa zabava, je vesely, tak skus porozmyslat este...do kedy ma ten tabor trvat? Ak ti bude volat, ze chce ist domov, upokoj ho, uisti ho, ze ho lubis a ze ti aj on chyba, ale teraz je tam, aby si uzil prazdniny...Mozno mu naozaj nic nie je a je to len velky smutok....Treba rozmyslat aj tak, ze ked teraz po neho pojdete, tak on si to zafixuje a potom ak ho date na iny tabor, bude vediet, ze ked zavola, tak pridete po neho....v podstate suhlasim s nazorom jana121212...

nelciatko
autor
13. aug 2013

@ja_nka volal vcera aj o 18tej, vsetko ok...boli von, v kine..a pod...ale vecer mu je smutno, to je moj nazor, lebo Misko rychlo zaspi..a on nevie...tak mi vola..tabor je len do soboty...tak snad to vydrzi, ked mu je cez den ok...a slubili sme mu, ze ked pojdeme ponho, cestou naspat pojdeme na Habakuky.... 🙂

ja_nka
13. aug 2013

@nelciatko nooo....myslim, ze do soboty to zvladne lavou zadnou.....ak ti bude volat, tak stale obrat telefonat na to co zazil, nech ti porozprava to pekne...a mozno by nebolo na skodu mu aj povedat, ze v sobotu sa vidite a presne ako si pisala, ze navstivite nejake pre neho zaujimave miesto 🙂

nelciatko
autor
13. aug 2013

@ja_nka ocko mu dokonca slubil tablet, lebo 25 aug.ma 9 rokov....ale uz ani tablet nechce.... 😉 ale bohuzial jedaleko, muz v robote...a ako som pocula, zapaja sa do hier, aj v kine sa mu pacilo, tak si myslim, ze je to len vrtocha...a mozno tento druhy prelom tabora bude fajn, spoznaju sa viac...a ani domov nebude chciet ist...prve tri dni su najtazsie...

ja_nka
13. aug 2013

@nelciatko No vidis..myslim, ze aj ty si sa uz trosku upokojila, dostala novy pohlad na celu vec...Hlavne, ze si sa uistila, ze je vlastne vsetko v poriadku, cez den sa tvojmu dietatu dostava kopu zazitkov...Uvidis, zvladnete to obaja 🙂

lujza123
13. aug 2013

@nelciatko robila som instruktorku v taboroch cca 6rokov. Je velmi bezne ze deti hlavne tie mensie mavaju taketo smutne chvilky po veceroch, cez den vesele usmiate no a navecer..obzvlast ten 3 - 4 den to vrcholi, potom je uz fajn a pri odchode zase plac ze nechcu ist domov.
Mozno je este malicky na tabor, niekedy je lepsie taketo deti dat do tabora aj s nejakym kamosom z domu alebo so surodencom, sesternicou, bratrancom, ....Kazde dieta je ine, ja som chodila cele detstvo uz od 7 a vzdy som sa tam tesila, domov ma ani nenapadlo, moja segra bola raz v 11 a preplakala to cele. Takze strasne zalezi aj od povahy, ked je dobrodruzny a extrovert zvlada to ovela lahsie ako ked je napriklad citlivy co nesmely.

Kolko dni mate este do konca? Ja by som ho tam nechala, teda pokial ste uz v polke tych par dni to vydrzi..ine by bolo keby place nonstop...aspon teda ja ked som robievala tak sa za cele tie roky stalo par krat ze tam bolo dietatko vyslovene nestastne a to sme hned kontaktovali rodicov, pokial sa stalo ze jeden dva vecery bolo smutne za mamou tak to bolo normalne a neriesilo sa to..lebo sme videli ze inac cez den je to dieta stastne, bavi sa a rano o nejakom odchode domov nechce ani pocut

nelciatko
autor
13. aug 2013

@lujza123 do soboty to snad vydrzi..dakujem za povzbudenie....

monika15
13. aug 2013

@nelciatko 🙂 drzte sa =)
stym telefonom je tazko...🙂 je dobre ked ho ma vsak nikdy nevie ale veru na vecerne volania ked si uvedomi ze tam nie ci no to musi byt tazke prenho... 🙂))