Mám pustiť 6 mesačné dieťa s babkou 150 km od domova?
ahojte, vcera nam priatelova mama oznamila, ze rozmylsa, ze si chce aj s priatelovou mladsou sestrou zobrat buduci mesiac nasho syna na navstevu ku kamaratke do Prievidze( co je od nas vzdialenost 150km) a ze chcu ist pozriet babatko k tej kamoske.Dost ma to zarazilo, keby sa spytala ci vlastne moze a keby sa spytala ci by sme nesli aj mi, zeby sme si zatial niekam sadli alebo nieco, pockali ich kym budu na navsteve tak nepoviem ani pol slova, ale toto sa mi moc nepacilo ako nam to oznamila.Raz za cas nemam problem jej maleho na pol dna dat nech si ho aj ona uzije, ale s tymto nesuhlasim.zatial som jej nic nepovedala nato.co si o tom myslite?je to normalne?dali by ste vi takto svoje dieta?
@celasapremenim no tak to áno, my sme v devínskej, tak je to tu predsa len troška iné, aj ja budem chcieť prácu, aby som mohla byť viac doma, tak uvidím
@ika76 super, nie som jediná, ktorej rozum tu nad niektorými výrokmi zastáva
v devinskej som nejaky cas byvala, moc sa mi tam pacilo, je to tam take kludnejsie
Ja by som také malé bábätko na tak dlho a ďaleko nedala...stále by som rozmýšľala, či sa niečo nestalo, či neplače..aj keď predstava, že by som mala chvíľu čas pre seba je lákavá, ale aj tak by som nedala a snažila sa to svokre nejak vysvetliť..
@nathuska ... ja by som dala dieťa príbuznej za predpokladu, že jej činnosti ako: prebaliť, nakŕmiť či pomojkať nie sú cudzie, však aj ona mala niekedy bábätko tak prečo sa báť? Ak by sa malo niečo zlé stať tak sa to stane komukoľvek aj samotnej matke ... keď mal môj malinký 7 mesiacov bol sám s otcom na chalupe celý týždeň a on to všetko bez akýchkoľvek problémov zvládol 🙂 a to neznamená, že som horšia matka keď dôverujem svojím blízkym, ... muža pokladám za plnohodnotného rodiča ako som ja sama 😉 ... môjho malinkého milujem nadovšetko na svete a určite ho budem viesť k samostatnosti 😉
a chalupu mate 150 km od domu?
@celasapremenim ... je to okolie Myjavy: rovných 100 km od centra BA až k našej chalupe 😉
@nathuska ja by som na takú ďialku svoje malinké bábätko určite nedala nikomu... predsalen cesty nie sú bezpečné /áno, môže sa stať všeličo aj matke alebo otcovi pri starostlivosti o dieťa, ale načo riskovať keď netreba, bude stresovaná tak matka ako dieťa.. / .. a ďalšia vec, myslím, že je príliš malinké na to, aby bolo odlúčené od matky kvôli návšteve kde matka nebude zúčastnená.... skôr by som jej navrhla nech príde jej kamarátka na návštevu ku Vám, alebo nech zavolá svokra Vás na návštevu keď bude jej kamoška u nej...
@bvladka tak ale ked tam aj ostalo, ze neslo na otocku vies, tak to je asi ine 🙂 a otec je pre dieta urcite prijatelnejsi na dlhsiu dobru ...ale naco polrocne dieta posielat 150km na navstevu, nech si fotky zoberie
normálne to nie je... a určite by som svoje malé dieťa svokre nedala, je to dosť veľká diaľka. Keď už tak jedine že by sme s nimi išli aj my - mm a ja.
@nathuska ja by som nedala ani svoju 4,5 ročnu a už vôbec nie moju 7,5 mesačnu
Ja v ziadnom pripade, moja mala bude mat o tyzden tolko a prave v tomto obdobi je na nej uz vidiet, ze je na mne zavisla..nema problem s ludmi, ak som na dohlad..ak ma nevidi nejaku dobu tak je nepokojna a to plati aj o mne, tiez potrebujem vidiet, ze je spokojna...sme na seba naviazane a bol by to sok, keby sme boli aj len pol dna od seba..a som vdacna za moju svokru🙂drz sa, ked to budes riesit s tou tvojou🙂
Nehnevaj sa ale mne to príde cele cudne. Nechapem timu preco svokra chce byvat s malým sama. Mne by to bolo cudne keby mi povedala ze chod prec aby mohla byt s nim sama. Neriesi si.nejaky komplex? Je to divne. Davaj pozor na taketo veci. A k tomu cestovaniu to by.som v ziadnom prípade nedovolila. Nikdy nevies ako maly sa bude chovat. Co ked jej bude plakat.a prečo zase chce ísť sama s nim? Divnee.mne sa.zda.ako keby chcela byt jeho matkou ona.určite by som obmedzila s nou kontakt aby nemala casto maleho.aby vedela kde je jej miesto a ze je babka a nie mama maleho.vies davaj pozor aby sa ti to raz nevypomstilo a malý bol radsej u babky ako s vami.
Drz sa a zvaz si vsetko.
@celasapremenim ... súhlasím, je to iné, na otočku je oveľa menej nebezpečné ako na celý týždeň ... malého som už nekojila a mužovi verím ako samej sebe 🙂 ... pravdou je, že ona má pustiť dieťa so svokrou a podľa mňa veľmi záleží na tom aký majú vzťah nevesta so svokrou a či je svokra zodpovedný človek, ale inak súhlasím s tými fotkami 😉
nie, v žiadnom prípade.
no urcite by som nedala...a este na taku dlhu cestu. hocico sa moze stat.. bez mamky take male babetko urcite nie. Ja som maleho davala akurat na kocikovanie tak na 1-2 hodinky.. v dedine. Ked ho chceli vidiet..mozu prist na navstevu k nam... Urcite by som ho nedala aby ho chodili ukazovat ako nejaku novu kabelku alebo co.
@nathuska čo sa zbláznila ?! Já teda nie nedala by som ... 😠 to neni hračka ktorá v pohode vidrží takú ceztu to je živí tvorček ak chce kamoška vidiet nech príde 😝
NIE
nikdy ja by som urcite nedala ja si svoje dieta poznam najlepsie a babky si radi presadzujú svoje praktiky ako oni nás vychovavali a to by som nedovolila moje dieta je na nieco naucene anebude mu to nikto narusat a ja by som tak lahko nepustila ani vacsie dieta nikdy nevies co sa moze stat ked s ma stat tak pri mne
@nathuska nie nedala by som a bez mojej pritomnosti duplom. dieta potrebuje matku. aspon do 2 rokov. ale ak mas vo svojej pritomnosti s nimi dobre skusenosti, tak aj skor, ale do roka urcite nie. potom uz moze aj vselico papat, ze by sa akoze nic strasne nestalo, ale nemat kontrolu, neviem ako si babka predstavuje, ze ty si s tym uplne v pohode. ma ona sajn co obnasa 6 mesacne? dost pochybujem.
@bvladka ale to si ho dala mužovi a nie babke a ja by som tiež malého nechala s mužom lebo ma vie zastupit lebo mal zaujem a nebal sa robit vsetko od zaciatku tak ako ja
polročné dieťatko by som asi nedala "samotné" na takýto výlet, ale moja svokra by to istotne odo mňa nežiadala.... v pohode by som v tomto veku dieťatko svokre nechala aj na celý deň, ale napr. u nej doma.... nie cestovať 300km za deň, bez matky...
na druhej strane - zas netreba nič preháňať.... prihliadnuc k veku dieťaťa - moja vtedy 4 ročná dcérka v pohode cestovala so svokrou na týždňový výlet do tatier, od nás určo cca 200km, neutrpela tým nijak, naopak získala množstvo nových zážitkov, skúsila byť aj "bez mamy"... a dodnes na ten pobyt spomína s nadšením 😉
@danielita18 Sú mnohé deti denno denne u opatrovateliek od malička a matky nerobia žiadne caviky, tak prečo nedať dieťa na pol dňa svokre? Ovšem iba v prípade, že je to spoľahlivá svokra 🙂
Ja som mojej mame (69r.) dala malého už asi 5 x na celý deň strážiť a mohla som sa na ňu spoľahnúť.
Myslím, že každá žena inštinktívne vie čo má robiť s malinkým dieťaťom. Moja mama mala tiež deti (bábätká - mňa a sestry) a preto sa nebojím jej môjho anjelika zveriť 😉

@ika76 urobila si si zaver, aky si dokazala ...kazdy robime co mozeme ze
mam velmi samostatne deti, len nechodia este same von, co je na tom, svoje si pustaj hoci od osmych, je mi to jedno