Mám pustiť 6 mesačné dieťa s babkou 150 km od domova?
ahojte, vcera nam priatelova mama oznamila, ze rozmylsa, ze si chce aj s priatelovou mladsou sestrou zobrat buduci mesiac nasho syna na navstevu ku kamaratke do Prievidze( co je od nas vzdialenost 150km) a ze chcu ist pozriet babatko k tej kamoske.Dost ma to zarazilo, keby sa spytala ci vlastne moze a keby sa spytala ci by sme nesli aj mi, zeby sme si zatial niekam sadli alebo nieco, pockali ich kym budu na navsteve tak nepoviem ani pol slova, ale toto sa mi moc nepacilo ako nam to oznamila.Raz za cas nemam problem jej maleho na pol dna dat nech si ho aj ona uzije, ale s tymto nesuhlasim.zatial som jej nic nepovedala nato.co si o tom myslite?je to normalne?dali by ste vi takto svoje dieta?
Nie nedala by som ho, ide ešte o malé dieťatko, potrebuje mamu nie babku ... ja som a ešte aj kojím takže by to ani nešlo, však ona by nenakojila a malý je aj tak na mňa naviazaný takže tak ... ako píšu kočky na hodinku - dve na prechádzku áno ale úplne mimo a na niekoľko dní, nikdy !!!! urob ako cítiš ale neverím, že ako matka tekého malého dieťaťa s tým budeš súhlasiť ...
nieeeeeeeee
myslím že tu nie je ani jedna odpoveď kladná. 😉
No ja by som teda určite svoje tak malé dieťatko nepustila tak ďaleko od seba, dieťatko môže mať "zlý deň" môžeš mu chýbať a bude revať-to hovorím z vlastnej skúsenosti. A to nehovorím o sebe ako by som sa bála-určite nie.
@brnka jasné, je iné keď vieš že sa nedá spoľahnúť, ja som narážala na to, že nemajú dôvod a aj tak nedajú na výlet ani otcovi, nikomu. Hold vyrastá nám tu generácia nesamostatných ľudí. Mala som kolegyňu, ktorá 13 ročnú dcéru nepustila von pred barák vyvenčiť psa, nemohla prísť do roboty, lebo nemal kto byť s jej dcérou doma hodinu. Ja takéto veci nechápem
určite NIE je to príliš skoro na to aby dieťa odišlo od matky...
Je este malicke, urcite nieeee
@brnka preto ma tu zarážajú tie vety tipu určite nie ani vlastnému otcovi, má 5 a ešte nikde nebol a podobne, fakt ich budú rozvážať a všetko za nich robiť do 30-tky a čo potom z nich vyrastie? Doba je iná, ale nech mi nikto netvrdí, že sa zmenila tak drasticky, že nepošlú 10 ročné dieťa do obchodu hneď pred barákom alebo vyniesť smeti veď je to choré
Necitala som diskusiu, odpovedam iba na otazku: nie.
neblazni 🙂 urcite nie, je to priskoro a pre to dieta to nema ziaden zmysel a nic pozitivne
@moni244 no neviem kde byvas, ked sme na dedine pri banskej bystrici, kde ani holub nenasere cely den na cestu, tak tam idu deti kludne do obchodu a spet
ale v bratislave v desiatich este nie a neskor iba so sledovanim
ani si nevies predstavit, skutocne...nevies...
@brnka prehnane sa ti to zda byt do tej doby, keby si vedela, ze si mohla a dietatu sa nieco stalo
@nathuska nedala by som..
@celasapremenim som z bratislavy, predstav si a určite budem dieťa učiť samostatnosti tak ako som bola učená ja
Nie, urcite nie. Ja som ani vacsie deticky nenechavala na tak dlho a na taku vzdialenost este nikdy. 😕
@reni93 odpust, ale tak trafeny nazor, ze jediny kto dokaze utisit tak stare dieta je jedine matka som uz dlho nepocula a ziram v nemom uzase. Vlastnemu muzovi neveris apriori a podcenujes ho ako rodica...kurnik, mat taku zenu zdrham. Bez urazky. Potom tu mame na mraky tem, ze sa otec dietata nema k rodicovstvu a radsej travi volny cas s kamosmi mimo domu. Uz sa necudujem. Len Ta vyvediem z omylu a to tazkeho, aj muz - otec dokaze uplne perfektne utisit sestmesacne dieta, dokonca ho opatri, obriadi, nakrmi, pohra sa s nim, okupe ho, ulozi spat, vezme na prechadzku, vstane k nemu v noci, prebali, skoci k lekarovi a pod. K tomu ale asi treba mat normal partnerku, ktora muza nema za vola. Ze? 😝
K teme - na vylety svokry ku kamaratke by som dieta v tomto veku isto nedala a to som nikdy nemala problem so zverenim deti mojim rodicom na varovanie. Ale ist ukazat dieta kdesi do kelu daleko je kapanek mimo zdravy rozum. Dieta ma mat urcity rezim, ktory asi sotva bude zabezpeceny v cudzom prostredi volakde u cudzej zeny. Vsak fajn, nech kamaratka svokry pride k nej na navstevu a ak tam bude zrovna vnuca, moze sa pozriet, potesit a ist si po svojom. Chapem, ze sa svokra cela trasie na varovanie a opateru vnucatka, je to od nej mile, ale zas treba na to ist postupne, primerane veku dietatka. Nie hrrr a do extremu.
nečítala som všetko, ani sa nejdem vyjadrovať či je to ok, normálne, nenormálne,...ty sama musíš cítiť či sa ti to páči, či si s tým stotožnená, alebo s tým máš zásadný problém....a svokra ak ťa rešpektuje ako rodiča si tak maximálne poklope po čele 🙂 a ak nie, tak smola. aspoň budú mať o čom rozprávať 😀
@moni244 ja tiez ucim dieta samostatnosti, ale nepustim ho same von v 11 rokoch...chodi zo skoly a do skoly a na nedaleku hudobku, ale vzdy mam niekde zaber, ze ju pockam, alebo odprevadim aspon na pol cesty a tak a overim si ci dosla....toto sa snazim, ale na dvor von este ist nemoze
prajem pekny vecer inak 🙂 netreba sa trapit, kazda mame ine vedomosti, skusenosti ....a iny prehlad
@celasapremenim chodievaš s ňou von na preliezky? To bolo myslené obrazne. A to ona teda nechodí von s kamoškami? či ti sedíš na lavičke a pozoruješ, či je v poriadku a nič sa jej nestalo?
@moni244 no nemam ju len samu, mam aj mensie, takze je to v pohode 🙂 a teraz mi praveze dost sa kamosia s babami a chodia na dvor v skole von pokecat po skole a tak....ale keby sla na dvor tu u nas, nemam problem si tam sadnut s knihou, kym tam je 🙂 preco nie ...ona ma take ine zaujmy ako preliezky inak 🙂 chodime na bik, plavat, behat ...kazdy vikend do prirody 🙂 projekty robia u spoluziacok a spoluziakov
tu u nas bola na dvore uz dva krat policia, co fakt kontrolovali chlapov co sedeli okolo preliezok aj styri hodiny a nemali tam deti...tiez boli problemy, ze obliehal zsky asi pred dvomi rokmi nejaky deviant a tahal decka do auta, vtedy sa chodilo aj pre deviatakov, tak ti poviem
...okrem toho mam vedomosti priamo z vysetrovani...priebezne, co sa prave mometalne v okoli deje...niekedy by som radsej nevedela....no a nie je dieta ako dieta, to odhadnes, kedy mozes to svoje pustit von a moje este ne
@celasapremenim tak to je super, že sa máš čas jej venovať 🙂 tak to hej, každé dieťa je iné, na jednej strane je dobré že máš takéto vedomosti, čo sa deje v okolí, my sme relatívne malé sidlisko a je tu strašne veľa detí
@celasapremenim zlatyy vidiek
hej moni, nasla som si taku pracu ...a neurobila som si karieru, co som mohla, prave kvoli detom..., ze na to cas mam
ale kebyze sedim v robote kazdy den do osmej, asi by som to riesila nejakou babou na doprovod aspon do tych trinastich.....ved prachy by zrejme na to boli
@silviami presne súhlasím, moja malá je tiež úplne natešená keď má ísť k našim, alebo ku krsnej alebo k švagrinej ktorá má staršiu dcéru a vždy sa spolu zahrajú a nikdy nebol problém. padnúť a buchnúť sa môže aj doma, ale chodiť dieťaťu za ritkou a pomaly ho oprašovať tak to je choré. Nechápem názory diskutujúcich mamičiek a rozum mi zostáva stáť pri niekt. výrokoch.
@moni244 my sme v sirsom centre a je tu strasne vela aj deti aj cudzich ludi sa tu premele.....kebyze som niekde v dubravke, alebo v raci, co su satelity, tak som asi kludnejsia
určite by som nedala, čo si myslí? ved je to malé bábo, a ešte svokre a ešte 150 km ďaleko, a keby sa niečo stalo nikdy by si si to neopustila, no nech sa spamätá, totálne chorý nápad....

neviem si predstaviť ked to dieťa začne tej babke plakať, a bude chcieť cítiť náruč a vôňu matky, čo spraví tá babka. to by ma fakt zaujímalo. nechá dieťa vyplakať pokiaľ nezaspí????? pre mna nepochopitelné. ja mám teda staršie deti, ale ani to mladšie by som nedala ešte takto daleko od seba. iba pokial dobehnem autom keby sa čosi dialo ☹(