icon

Prečo letné denné tábory začínajú tak neskoro?

Dnes o 14:25

Idem sa postazovat.. cakam negativne komentare. Ako som si uz na to zvykla. V prvom rade. Nie nemam dieta so statom! Len nerozumiem jednej veci. Preco letne tabory su od 7:30. Casovo tak, ze rodic co pracuje na 1 smenu nemoze dieta tam odviezt lebo v tom case musu byt v praci. A nie nepoznam 10 ludi co su doma, nemaju nic ine na robote len sa starat o cudzie dieta..

anonym_6ae9d2
Dnes o 15:03
@anonym_autor

@viestta ja som sa len pytala preco je to tak nadstavene. Tabor ma pomahat rodicom co nemaju kam dat dieta cez leto. Ale casovo tam moze byt neskor. Niekedy od 8:00. A doba je casto 8 hodi. Co je normalna pracovna doba zamestnanca.

@anonym_autor no vidíš, a ja pracujem síce od 9h, ale do 18tej a tiež žiaden denný tábor nebude čakať, kým o 18,30h pre neho prídem. A dokonca robím aj víkendy. Ja som už na prášky z toho, kde nechám školáka cez prázdniny, menšie ešte pôjde do škôlky, ale staršie netuším. Asi so mnou do roboty.

autor
Dnes o 15:06
@blondiee83

@anonym_autor zial, my tvoju situaciu nevyriesime. Treba skusit v rodine-surodenci, tety. Ked nie, ist este na 2 tyzdne na ocr (dohodnut sa s lekarom). A viest dieta k samostatnosti, ze mozno o rok/dva bude musiet zvladnut byt doma same.
Ja chapem, ze je to tazka situacia. A stoji to vela sil, ale urcite to zvladnete

@blondiee83 aky je podla teba vek ze by dieta zvladlo byt same doma cca 9 hodin? Tak ide skor o to ze je to citlivejsie dieta.

anonym_984c4b
Dnes o 15:06

@anonym_autor ahoj , u nás tiež môžme až od pol 8 vodiť deti do tábora. Tiež začínam na 7:00 a robí mi to škrt. Potrebujem 3 týždne tábora
Tak našťastie vedúca mi povolila , že môžem každý deň hodinku meškať a bude mi to brať z dovolenky.
Nerobím ale na smeny, ja ťa chápem.

belllinka
Dnes o 15:07
@anonym_autor

@viestta ja som sa len pytala preco je to tak nadstavene. Tabor ma pomahat rodicom co nemaju kam dat dieta cez leto. Ale casovo tam moze byt neskor. Niekedy od 8:00. A doba je casto 8 hodi. Co je normalna pracovna doba zamestnanca.

@anonym_autor 7-rocne dieta je uz dost velke na to, aby vedelo spavat same a tym padom aj islo do spacieho tabora.

anonym_6ae9d2
Dnes o 15:08
@anonym_autor

@anonym_dd30a7 otec pracuje od 6:00????

@anonym_autor ja si myslím, že keby si išla za zamestnávateľom, aby si mohla chodiť o hodinu neskôr do práce, lebo nemáš ako zaobstarať dieťa, a radšej si hodinu nadrobíš, tak ti vyhovie. A ak nie, tak nech ti tú hodinu každé ráno odráta a zapíše ako dovolenku. Lebo teda, ešte je možnosť zobrať 14 dní očr, potom ďalších 14 dní otec, 2 týždne dovolenku ty. 2 otec. A nemusíš ísť mesiac do práce.

autor
Dnes o 15:08
@anonym_6ae9d2

@anonym_autor no vidíš, a ja pracujem síce od 9h, ale do 18tej a tiež žiaden denný tábor nebude čakať, kým o 18,30h pre neho prídem. A dokonca robím aj víkendy. Ja som už na prášky z toho, kde nechám školáka cez prázdniny, menšie ešte pôjde do škôlky, ale staršie netuším. Asi so mnou do roboty.

@anonym_6ae9d2 kolko ma rokov? To je tiez zla situacii. Da sa zobray do prace? Nevahala by som a islo by

anonym_c2618f
Dnes o 15:09
@belllinka

@anonym_autor 7-rocne dieta je uz dost velke na to, aby vedelo spavat same a tym padom aj islo do spacieho tabora.

@belllinka myslíš že každý má na spacie tábory ???už tie školske sú dosť. ,pri dvoch troch deťoch ,tak to poniektoré môžme ostať radšej doma .

autor
@anonym_984c4b

@anonym_autor ahoj , u nás tiež môžme až od pol 8 vodiť deti do tábora. Tiež začínam na 7:00 a robí mi to škrt. Potrebujem 3 týždne tábora
Tak našťastie vedúca mi povolila , že môžem každý deň hodinku meškať a bude mi to brať z dovolenky.
Nerobím ale na smeny, ja ťa chápem.

@anonym_984c4b dakujem si zlata.. no hladam riesenie a vyzera to ze na tie dalsie 2 tyzdne to buee ok a bude mat rano odvoz.

autor
@belllinka

@belllinka to si rozhodla kedy je velke na to? 😅

parvinka0001
Dnes o 15:10
@anonym_autor

@anonym_6ae9d2 kolko ma rokov? To je tiez zla situacii. Da sa zobray do prace? Nevahala by som a islo by

@anonym_autor tu jedine že keď máš skolkara tak zobrať ocr naňho na zatvorenu skolku

anonym_6ae9d2
Dnes o 15:10
@anonym_autor

@anonym_autor je prvák. A môže, ale čo tam bude robiť 8 hodín? Ja sa mu nemôžem venovať. Zavádzal by a mobil mu nedám, aby bol ticho.

autor
Dnes o 15:11
@anonym_c2618f

@belllinka myslíš že každý má na spacie tábory ???už tie školske sú dosť. ,pri dvoch troch deťoch ,tak to poniektoré môžme ostať radšej doma .

@anonym_c2618f 2 tyzdne taboru.. 400€, 8 dni 200€. Plus zhanam opatrovanie. Takze krasne leto 😅

anonym_df10b5

Zase dalsia- "NEMAM" kam dat dieta. Muz sa ocividne nestresuje a bude si chodit do prace ako vzdy. A zena, vyries si to. Ach. A letne tabory su sukromne, to nie je ziadna statna skola. Nebudu tam kvoli 1 dietatu od 6tej.

autor
@parvinka0001

@anonym_autor tu jedine že keď máš skolkara tak zobrať ocr naňho na zatvorenu skolku

@parvinka0001 je to prvacka. Uz sa neda

belllinka
Dnes o 15:12
@anonym_c2618f

@anonym_c2618f viem. A ty vies, ze nad tym, ze dieta aj nieco stoji, treba rozmyslat predtym, ako si ich tolko narobim?

anonym_6ae9d2
@anonym_c2618f

@anonym_c2618f ja si nemôžem dovoliť 2 mesiace platiť tábor. Na týždeň stojí u nás 200e. To je 800e mesačne, len o trošku viac zarobím.

autor
@anonym_6ae9d2

@anonym_autor je prvák. A môže, ale čo tam bude robiť 8 hodín? Ja sa mu nemôžem venovať. Zavádzal by a mobil mu nedám, aby bol ticho.

@anonym_6ae9d2 nieco by som vymyslela. Po pravde aj mobil by som dala.. len aby bol v poriadku. Moze sa hrat. Podla mna ked mu to vysvetlis zvladne to.

anonym_c2618f
Dnes o 15:13
@anonym_autor

@anonym_c2618f 2 tyzdne taboru.. 400€, 8 dni 200€. Plus zhanam opatrovanie. Takze krasne leto 😅

@anonym_autor veď preto som jej napísala že či si myslí že každý môže toľko vysoliť za tábory .

belllinka
Dnes o 15:15
@anonym_autor

@belllinka to si rozhodla kedy je velke na to? 😅

@anonym_autor no ty evidentne nevies, kedy si mas uz dieta odtrhnut od cecku

autor
@anonym_c2618f

@anonym_autor veď preto som jej napísala že či si myslí že každý môže toľko vysoliť za tábory .

@anonym_c2618f keby mala hypoteku, platit ucty, benzin do prace, platit dalsie vydavky a este musi mysliet ze ups.. leto 600€. Plus veci okolo domu. Asi by sa na to pozerala inak.
Ja s tym ratam uz od skolky kolko to stoji. Mne je len jedna vec luto. Namiesto krasneho leta a dovolenky tak bude mat taketo leto.

anonym_c2618f
@anonym_6ae9d2

@anonym_c2618f ja si nemôžem dovoliť 2 mesiace platiť tábor. Na týždeň stojí u nás 200e. To je 800e mesačne, len o trošku viac zarobím.

@anonym_6ae9d2 nápodobne .ale zrejme je to naša chýba že sme si urobili deti . 🤦

autor
Dnes o 15:16
@belllinka

@anonym_autor no ty evidentne nevies, kedy si mas uz dieta odtrhnut od cecku

@belllinka poucis ma? 🙂 dlho som nestretla dokonalu matku ktora vie vsetko najlepsie.

anonym_c2618f
Dnes o 15:16
@anonym_autor

@anonym_c2618f keby mala hypoteku, platit ucty, benzin do prace, platit dalsie vydavky a este musi mysliet ze ups.. leto 600€. Plus veci okolo domu. Asi by sa na to pozerala inak.
Ja s tym ratam uz od skolky kolko to stoji. Mne je len jedna vec luto. Namiesto krasneho leta a dovolenky tak bude mat taketo leto.

@anonym_autor aj my len špekulujeme čo s deťmi mám tiež prvákov .

belllinka
Dnes o 15:17
@anonym_autor

@belllinka poucis ma? 🙂 dlho som nestretla dokonalu matku ktora vie vsetko najlepsie.

@anonym_autor ved som ta uz poucila, ze uz je cas 🙂

autor
Dnes o 15:17
@anonym_c2618f

@anonym_autor aj my len špekulujeme čo s deťmi mám tiež prvákov .

@anonym_c2618f ja som vsade pisala hladala, pisala znamym. Vela ludi pracuje, nevie co bude. Pochopila som, ze zaujem tam nie je.. tak dufam ze to bure dobre. Fakt od februara pisem jak sialena.

belllinka
Dnes o 15:19
@anonym_autor

@anonym_autor jasne, iba ty mas hypo a platis ucty a bezin do prace 🤦‍♀️

blondiee83
@anonym_autor

@blondiee83 aky je podla teba vek ze by dieta zvladlo byt same doma cca 9 hodin? Tak ide skor o to ze je to citlivejsie dieta.

@anonym_autor ked si zoberies, ze bude mozno spat do nejakej 8, ako tretiaka by som nechala aj sameho doma. Ty si musis poznat dieta, ci je zodpovedne, ze nebude robit vylomeniny, ktorymi by si mohlo ublizit. Ak nie, kludne aj druhaka. Telefon do ruky, nech si viete pravidelne volat.
Ja mam dve, to je lahsia situacia. Ale zostavali sami doma cez prazdniny, ked mala koncila prvy rocnik a syn bol piaty. Ale manzel pracuje kusok od domu, chodil domov pocas ob.prestavky, sestra, tety, moji rodicia ziju v rovnakej dedine, cize toto nemozem porovnavat, mala som absolutne lahku situaciu oproti tvojej

autor
@belllinka

@anonym_autor ved som ta uz poucila, ze uz je cas 🙂

@belllinka takze vek 7 rokov a 1 den? Uz je cas aby spala sama? A ako najlepsie? Po tme? Lampu moze mat? Ci to je este pre male dieta.
Ak mi povie, ze sa boji byt sama a ci budem pri nej co mam povedat? Nie!! Mas 7 rokov a zamknem ju?

autor
Dnes o 15:20
@belllinka

@anonym_autor jasne, iba ty mas hypo a platis ucty a bezin do prace 🤦‍♀️

@belllinka videla si na co reagujem?

anonym_a02140
Dnes o 15:20
@anonym_autor

@anonym_c80369 to vazne chcem dieta budit tak isto ako ho budim cez skolsky den. Je to v pkriadku ak dieta vstava do skoly???Vies preco? Lebo pracujem. Ci necham 7 rocne dieta same doma? Alebo nechas 7 rocne dieta na tyzden kde bude spat a plakat za mnou? Lebo zaspava pri mne? Hm..

@anonym_autor 7 ročne dieťa nevie vydržať niekoľko hodín samé doma?? Keď mu nachystas jedlo a toto všetko?? Divné. Alebo nech sám chodí do toho tábora. Ráno ho nachystaj a nech ide na 7:30 do tábora.