icon

Pustili by ste dieťa do tábora v oblasti, kde sú medvede?

Včera o 19:27

Ahojte, možno pre niekoho úsmevné, ale ja mam reálne obavy. Ako to máte vy? V plane je aj turistika po okolí a nočná hra poblíž chaty.

Strana
z2
anonym_c343d5
Včera o 19:30

Áno, trochu odvahy

anonym_4edb4f
Včera o 19:31

Ked si spomeniem na priebeh nocnych hier v taboroch, tak pocas nich utecie vsetka zver z okruhu 5 kilometrov, turistika s partiou pubertakov tiez vyplasi vsetko naokolo, nielen divu zver.

anonym_69660f
Včera o 19:32

Ani sa nečudujem
Väčšina domácich ma obavy a nie to ešte,,turisti,, co majú len info z tv

btus
Včera o 19:32

máme v okolí domu medvede a chodíme aj do práce, aj liezť. Aj sa prejsť so psami. Samozrejme, nie za tmy, ani podvečer, ani skoro ráno. Teda do práce idem skoro ráno, ale to dúfam, že z hory na cestu, po ktorej idem do práce nepríde. Hora je od cesty cca 200m. Takže áno, pustila. Vedúci by mali vedieť, čo si môžu dovoliť.

anonym_e68c33
Včera o 19:35

Dcera bola v svp a info od ucitelky okrem ineho obsahovalo aj upozronenie, ze budu mat turistiku v oblasti s vyskytom medveda tak mame poucit deti aby sa drzali v skupine 😂 islo ich niekolko tried tak myslim ze ziaden medved tam uz nie

dzulli1980
Včera o 19:45

Nie, nepustila ... každý to zľahčuje, no sranda to nie je ... už som mala tú česť stretnúť sa s medveďom zoči-voči, a to sme boli skupina - dosť hlučná ... nikdy viac.

anonym_8a1ce9
Včera o 19:54

Pred pár dňami som videla video ako sa medveď prechádza ulicami BB, tak teraz nik nemá.idt do BB?
Nech nik nejde ani do Tatier a na Liptov, no na Liptove sú medvede. Moje deti boli tento rok v Mýte pod Ďumbierom aj v lesoch nad Kokavou a jediné čo stretli.bol.plišový maco.
Celý život bývam kilometer od maďarských hraníc aj tu občas v lete vidno medveďa, tak neviem kde je podľa teba bezpecné? V Afrike...no nie tam sú zas 🦁 že?

anonym_69660f
Včera o 19:58
@anonym_8a1ce9

Pred pár dňami som videla video ako sa medveď prechádza ulicami BB, tak teraz nik nemá.idt do BB?
Nech nik nejde ani do Tatier a na Liptov, no na Liptove sú medvede. Moje deti boli tento rok v Mýte pod Ďumbierom aj v lesoch nad Kokavou a jediné čo stretli.bol.plišový maco.
Celý život bývam kilometer od maďarských hraníc aj tu občas v lete vidno medveďa, tak neviem kde je podľa teba bezpecné? V Afrike...no nie tam sú zas 🦁 že?

@anonym_8a1ce9 prečo porovnanie s afrikou?
Porovnajme Česko, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko
Takže, kde je bezpečnejšie?

blackcat8885
Včera o 19:59

Pustila by som. Starší syn bol pree pár rokmi v škole v prírode Krpačovo a tiež vraj sa tam potuloval medveď počuli to od vedúceho tam kde bývali. Väčšina aktivít bola blízko ubytovania, boli tam asi 4 triedy teda hluku určite dosť

anonym_6a8ed7
Včera o 20:07

No nie je to sranda, toto ste citali?
https://www.topky.sk/cl/10/9470157/Desive-DETAI...

mandzula
Včera o 20:09

Nie, nepustila. Viem, ako to v taboroch chodi. Dcera bola pred x rokmi, veduci im vymyslali hry v nocnom lese a potom na nich z vysoka srali.
My chodime do lesa len so zbranou.

anonym_1a0798
Včera o 20:21
@anonym_8a1ce9

@anonym_8a1ce9 no nie je nam vsetko jedno, ked behaju po sidliskach. V Selciach po ihrisku a to v okoli ani nie je poriadny les, tak odkial sa sem dotrepal? Uz ani bicyklovat sa po dedine dieta nemoze?
Mna uz ani na hriby u nasich nikto nedostane, a to som chodila rada, do blizkeho lesa, lenze tam medvede nikdy neboli, tak diviaky a srny. Na lazoch, daleko, tak o tom ludia rozpravali, ze v starych opustenych pivniciach byvaju medvede. Ale tiez sme tam ziadneho nestretli, az raz moj ujo a ocino pocul nejake mrmlanie, tak sa porucal. Ale teraz uz im beha poza plot za zahradou. Robievali sme tam zivanky, no uz by som nesla.

anonym_8a1ce9
Včera o 20:21
@anonym_69660f

@anonym_8a1ce9 prečo porovnanie s afrikou?
Porovnajme Česko, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko
Takže, kde je bezpečnejšie?

@anonym_69660f v Rumunsku je tiež plno medveďov a počas leta keď sú u nás tak sa nájdu aj v Maďarsku kde je hôr pomenej.
Podľa AI medvede vôbec nežijú vo voľnej prírode v krajinách ako Belgicko, Holandsko, Luxembursko, Dánsko, Írsko, Malta či Cyprus autorke odporúčame tieto štáty

henka123123
Včera o 20:26

Nepustila

anonym_69660f
Včera o 20:29

Sranda to je pokial sa to netýka vas alebo vašej rodiny
Ale koľko ľudí ohrozuju medvede,kolko miest
Koľko ľudí ma trvalé následky,skuste im povedať, že tu žiadny problém nieje,ved to je rovnaké ako v Afrike?
Prečo práve my sme vystavovaní medvedom a v každej okolitej krajine majú pohodu
My sme zoo, nemáte medvede, tak podte sa pozrieť k nam ako nas a naš chov mrzacia a my sa tomu smejeme, že veď o nič nejde,len mávnuť rukou
Chceme byť veľmi európsky ale iba ako zoo park,kde ľudia sú tu stále len okraj záujmu

anonym_804bdb
Včera o 20:53

Nie, nepustila by som.

julish
Včera o 21:13

Jasne, ze pustila

anonym_003013
Včera o 21:14
@dzulli1980

Nie, nepustila ... každý to zľahčuje, no sranda to nie je ... už som mala tú česť stretnúť sa s medveďom zoči-voči, a to sme boli skupina - dosť hlučná ... nikdy viac.

@dzulli1980 pravdu píšeš. 👍

anonym_003013
Včera o 21:19
@anonym_1a0798

@anonym_8a1ce9 no nie je nam vsetko jedno, ked behaju po sidliskach. V Selciach po ihrisku a to v okoli ani nie je poriadny les, tak odkial sa sem dotrepal? Uz ani bicyklovat sa po dedine dieta nemoze?
Mna uz ani na hriby u nasich nikto nedostane, a to som chodila rada, do blizkeho lesa, lenze tam medvede nikdy neboli, tak diviaky a srny. Na lazoch, daleko, tak o tom ludia rozpravali, ze v starych opustenych pivniciach byvaju medvede. Ale tiez sme tam ziadneho nestretli, az raz moj ujo a ocino pocul nejake mrmlanie, tak sa porucal. Ale teraz uz im beha poza plot za zahradou. Robievali sme tam zivanky, no uz by som nesla.

@anonym_1a0798 môj nebohý otec poznal hory naspamäť od malého chlapca. Pochodil mnoho. Turistika, hubárčenie, lesníctvo. Mal aj zbraň, ktorú použil na výstrahu a medveď ani okom nemrkol. Odkedy stretol medveďa, prišiel domov vytrasený ako osika, položil zbraň a vyhlásil, že do hory ho už nikdy, nikto nedostane. Proste, že je ich veľa a treba to regulovať. Za celú svoju mladosť žiadneho nestretol, ale v tejto dobe, kedy sú extrémne premnožené, veru stretol. Ak už niekto nerozumie tomu, že ich je veľa, tak ja už neviem.

anonym_8476b3
Včera o 21:24

@anonym_autor Mame dceru na Taloch v tabore.

kvietok1233
Včera o 21:48

Nie nepustila.

andrejka2424
Dnes o 04:23

Ja áno. Včera z jedného táboru prišiel, dnes ho vezieme späť na ďalší. Nočné hry v lese tentokrát už nemali, len stavali bunker v lese väčšia skupina a medveďa našťastie nestretli. Ale zachránili mača, ktoré sa v lese zatúlalo a chodí tam k tomu hotelu roky srnka -už aj s rodinou, vôbec nie je plachá. Pred medveďmi mám rešpekt, dúfam že ani teraz v noci do lesa nepôjdu.

julish
Dnes o 06:08
@anonym_003013

@anonym_1a0798 môj nebohý otec poznal hory naspamäť od malého chlapca. Pochodil mnoho. Turistika, hubárčenie, lesníctvo. Mal aj zbraň, ktorú použil na výstrahu a medveď ani okom nemrkol. Odkedy stretol medveďa, prišiel domov vytrasený ako osika, položil zbraň a vyhlásil, že do hory ho už nikdy, nikto nedostane. Proste, že je ich veľa a treba to regulovať. Za celú svoju mladosť žiadneho nestretol, ale v tejto dobe, kedy sú extrémne premnožené, veru stretol. Ak už niekto nerozumie tomu, že ich je veľa, tak ja už neviem.

@anonym_003013 Otec sa vyplasil. Moj otec medveda nikdy nevidel, jeho otec ani, jeho stary itec dokonca s jednym zapasil. Mam teraz tvrdit na zaklade toho, ze ich ubuda? Akoze halo

anonym_7efc69
Dnes o 06:13

Bola som v Alpach v Nemecku,kde medvede neziju a citila som sa neskutocne slobodne a bez strachu.tu vyjdem za pole do lesa a bojim sa.niekde sa stala chyba...a ano,bala by som sa dieta pustit do takeho tabora

anonym_b49e42
Dnes o 06:46

@anonym_autor čo vám už všetkým drbe s tými medveďmi?Áno v Rakúsku či v Švajčiarsku medvede nemajú,lebo si ich vystrieľali a ak sa tam nejaký aj objaví,hned je potajomky upytliačený.Na druhej strane,tam si v lese nikto nedovolí robiť to,čo na Slovensku.Ani sa do toho lesa nedostanete bez povolenia majiteľa.

anonym_715b1c
Dnes o 07:26
@anonym_7efc69

Bola som v Alpach v Nemecku,kde medvede neziju a citila som sa neskutocne slobodne a bez strachu.tu vyjdem za pole do lesa a bojim sa.niekde sa stala chyba...a ano,bala by som sa dieta pustit do takeho tabora

@anonym_7efc69 veru tak, aj my chodime tiez uz len mimo SK. Aby sme sa stale obzerali a boli hlucny v lese? Ved si tam chcem oddychnut, nie "bliakat, jak na lesy". Nech tam chodia "zeleni", okrem toho, mimo Sk su aj lepsie sluzby, prijemni ludia, ceny ako u nas

anonym_003013
Dnes o 07:27
@julish

@anonym_003013 Otec sa vyplasil. Moj otec medveda nikdy nevidel, jeho otec ani, jeho stary itec dokonca s jednym zapasil. Mam teraz tvrdit na zaklade toho, ze ich ubuda? Akoze halo

@julish samozrejme, že sa vyplašil, keď sa stretneš zoči voči 🙄 Zvyšku príspevku nerozumiem, akosi od veci píšeš

anonym_003013
Dnes o 07:27
@anonym_7efc69

@anonym_7efc69 ja tiež, v Taliansku v lese iná sloboda a oddych v prírode. Na Slovensku nechodíme vôbec

anonym_7efc69
Dnes o 07:30
@anonym_b49e42

@anonym_autor čo vám už všetkým drbe s tými medveďmi?Áno v Rakúsku či v Švajčiarsku medvede nemajú,lebo si ich vystrieľali a ak sa tam nejaký aj objaví,hned je potajomky upytliačený.Na druhej strane,tam si v lese nikto nedovolí robiť to,čo na Slovensku.Ani sa do toho lesa nedostanete bez povolenia majiteľa.

@anonym_b49e42 no to isto.nam pochodene lesy v Rakusku,Nemecku,o akych vstupoch hovoris?😅

anonym_36358b
Dnes o 07:38

@anonym_autor ja by som sa bala skor pedofilov v taboroch ako medvedov.

Strana
z2