icon

Skúsenosti rodičov s jazykovými pobytmi detí v Londýne

andrejkaa26
Včera o 10:39

ahojte,
najde sa tu niekto koho dieta/teeneger absolvoval konkretne takyto pobyt, ktory idem opisat.
jedna sa o tyzdenny pobyt do Londyna organizovany cestovkou pre ziakov 8 rocneho gymnazia. maju ist prioritne prve rocniky cize 12,13 a 14 rocne deti! cize nie klasicky uz vyspelejsie decka zo strednej co su uz 15,16+
syn dostal tuto ponuku v skole, velmi ho to oslovilo, mna ako rodica teoreticky tiez. nejde mi tu ani tak o to ci sa to cenovo vobec oplati, toto neovplyvnim, ide mi skor o taky ten pocit toho studenta po absolvovani takehoto pobytu ci si to vobec to dieta uzije.??
cela pointa zajazdu je v tom ze idu busom, co je za mna uz samo o sebe velmi narocne. cestou tam vsak absolvuju viacero zastavok v UK ktore su turisticky velmi atraktivne.
budu mat v ramci toho tyzdenneho pobytu tri dni vyucovanie anglictiny v certifikovanej skole v doobednych hodinach potom zase vylety po okoli. z tohto celeho tyzdna je jeden den vyhradeny iba na Londyn.
najvacsia taka vec co mna osobne ako matku skrie je ze decka maju byt ubytovane v rodinach, co je akoze fajn z toho pohladu ze tu anglictinu budu prinuteni potrenovat viac v takom tom real life rodinnom zivote. no obavam sa toho co za rodinu vychyta syn. toto nitko nevie dopredu. na jednej strane to mozu byt super ludia, na druhej kludne nejaki "exoti", co mu napr. poriadne mozno ani najest nedaju alebo ja neviem co.. je to skor taka loteria na ludi..
ono tie rodiny by mali byt samozrejme overene, nejde v ziadnom pripade o kadejakych pofidernych neoverenych ludi, teda nemalo by ist!! otazka je tu stale co ak....
jasne, nejde tam syn na dva-tri mesiace, ide len o tyzden ale aj tak..
ma tu niektory rodic s takymto typom pobytu skusenost?? velmi rada by som si vypocula niekoho nazor koho dieta taketu cestu absolvovalo.

Strana
z2
sisa_s
Včera o 10:46
@emily76

pozri sem, riesi sa tu to iste 😉

@emily76 to je aspon letecky 😀

januska12323
Včera o 10:47

Autobusom odtiaľto? Na to by som sa vykašľala.

emily76
Včera o 10:48
@sisa_s

@emily76 to je aspon letecky 😀

@sisa_s nasi boli v UK busom, po ceste tam mali zastavku v Bruseli, prespali vo Francuszku, po ceste domov mali zastavku v Londyne. Zvladli to vsetci v pohode.

lucik194
Včera o 10:48

my sme dostali presne takuto istu ponuku, s tym rozdielom, ze nejdu autobusom, ale letia (nastasie), lebo autobusom ist do Uk, dieta nepustim ani nahodou

maju 20 hodin vyucby (5 hod kazdy den, doobeda), kedze nie su 18+ byvaju na skolskom internate, v ramci toho maju este poobedne aktivity a dva poobedne vylety. vratane stravy

na tri dni skoly sa tam neoplati ist.
inak deti budu stale spolu, aj tak hovorit nebudu po anglicky, ale po slovensky medzi sebou.

do rodiny pride vecer a rano odide, moc toho tam nenarozprava.......

nasa ponuka je inak okolo 1600€, kolko je Vasa? @andrejkaa26

sisa_s
Včera o 10:50
@emily76

@sisa_s nasi boli v UK busom, po ceste tam mali zastavku v Bruseli, prespali vo Francuszku, po ceste domov mali zastavku v Londyne. Zvladli to vsetci v pohode.

@emily76 len ked z tyzdnoveho pobytu sa 2 dni terigas autobusom... dost unavne, ked tam mozes byt letecky raz dva

emily76
Včera o 10:52
@sisa_s

@emily76 len ked z tyzdnoveho pobytu sa 2 dni terigas autobusom... dost unavne, ked tam mozes byt letecky raz dva

@sisa_s nasi boli na 10 dni.

emjee
Včera o 11:10

Syn bol na takomto pobyte ako osmak na ZS v Barnstaple, isli busom cez Brusel, Calais, naspat inou trasou, ale boli 12 dni (v piatok vecer odchadzali, v sobotu spali v Calais, v nedelu skoro rano tunelom do UK, v nedelu vecer prisli do Barnstaple, cely tyzden boli tam a naspat vyrazali dalsi tyzden v pondelok rano so zastavkou v Londyne a potom v pondelok vecer trajektom a domov prisli v utorok vecer.

Zo strednej skoly boli na kratsom vylete Pariz - Londyn tiez autobusom. Oba razy si uzil (aj ked Londyn sa mu nepaci).

muchotrafka298
Včera o 11:13

4 dni cesta a 3 dni vyuka par hodin? To sa vobec neoplati, uz len z casoveho hladiska. Lebo autobusom ides realne dva dni ta dva naspat. Ak budu niekde este prespavat, tak aj mozno dlhsie. Byvanie v rodine nekomentujem,napisala som do diskusie vyssie nalinkovanej svoju skusenost spred rokov.

anonym_2d4029
Včera o 11:13

Nemozu hned napisat, ze je to vylet? Naco to obaluju do nejakych akoze jazykovych bulls....ov? 3x doobeda vyucba fakt ziadny rozdiel neurobi😃 a btw, bola som busom v Londyne. V r.2002. Bolo to utrpenie a neprajem to ani svojmu najvacsiemu nepriatelovi. To v dnesnej dobre Ryanairu? Fakt?

anonym_17c272
Včera o 11:32

boze, hned by osm sla! ked som bola este ja na skole tak si to nasi nemohli bohuzial dovolit a extreeeeeeemne som zavidela vsetkym spoluziakom co sli, mali skvele spomienky

anonym_771724
Včera o 11:37

Za mňa, ďakujem neprosím. Moje boli cez Erasmus na týždeň v zahraničí, tiež všade museli používať angličtinu, brali ich kade tade na výlety, nejaký čas sa učili s ostatnými v škole ubytovanie pri rodinách. A dokopy ma to nič nestálo. Koľko za to chcú 1k?
Už tá cesta busom by ma odradila

mimimoje
Včera o 12:26

Cestu busom zvládajú také deti takmer bez problémov. Ja som bola ako 14 ročná, nemám negatívne spomienky na cestu, zabavili sme sa a to sme cestovali 2 noci a cez deň nás vyhodili v Nemecku na 8 hodín, nech si robíme čo chceme. Bývali sme v rodine, do školy sme šli každý deň na doobedie a poobede výlety. Doteraz na to spomínam. My sme ale boli po dvoch v rodinách. Ak syn chce ist, neodradzuj ho rečami o nekonecnej a namáhavej ceste ani svojimi obavami. Deti vidia všetko inak ako my dospelí (teraz ako dospelá by som už takú dlhú cestu nešla).

anonym_de3966
Včera o 12:33

Tyzden, z toho dva dni cesta busom tam, tri dni par hodin AJ, dva dni cesta nazad. Pozri sa, nevidela by som problem v tom, ze ide dieta na vylet, a vsetky veci s tym spojene, ako s vyletom. Ale nazyvat to jazykovym pobytom a vysolit za to vysoku ciastku akoze za jazykovy pobyt - nie, v tom pripade by dieta neslo.

why_not
Autor odpoveď zmazal
anonym_e6a544
Včera o 14:10

3 dni vyucby? Zartujes? To co zakurz?

anonym_2bc4f1
Včera o 14:21

Áno, máme skúsenosť v rodine. Ich dcéraka mala cca 12 rokov a cestovali autobusom. Vyučovanie trvalo približne štyri hodiny denne, potom nasledovali výlety a objavovanie nových miest. Deti boli ubytované v rodinách, vždy po dvoch. Všetko bolo super – dcéra sa niečo nové naučila, veľa toho videla a zažila. 😊

andrejkaa26
autor
Včera o 14:38
@anonym_de3966

Tyzden, z toho dva dni cesta busom tam, tri dni par hodin AJ, dva dni cesta nazad. Pozri sa, nevidela by som problem v tom, ze ide dieta na vylet, a vsetky veci s tym spojene, ako s vyletom. Ale nazyvat to jazykovym pobytom a vysolit za to vysoku ciastku akoze za jazykovy pobyt - nie, v tom pripade by dieta neslo.

@anonym_de3966 ake dva dni cesta tam a dva dni nazad?? ved cesta do Londyna trva okolo 18-20hodin

andrejkaa26
autor
Včera o 14:39
@anonym_2bc4f1

Áno, máme skúsenosť v rodine. Ich dcéraka mala cca 12 rokov a cestovali autobusom. Vyučovanie trvalo približne štyri hodiny denne, potom nasledovali výlety a objavovanie nových miest. Deti boli ubytované v rodinách, vždy po dvoch. Všetko bolo super – dcéra sa niečo nové naučila, veľa toho videla a zažila. 😊

@anonym_2bc4f1 cize celkovo to hodnotila ako velmi pozitivnu skusenost?? to ma velmi tesi, dakujem ze ste napisali skusenost v rodine

andrejkaa26
autor
Včera o 14:44
@mimimoje

Cestu busom zvládajú také deti takmer bez problémov. Ja som bola ako 14 ročná, nemám negatívne spomienky na cestu, zabavili sme sa a to sme cestovali 2 noci a cez deň nás vyhodili v Nemecku na 8 hodín, nech si robíme čo chceme. Bývali sme v rodine, do školy sme šli každý deň na doobedie a poobede výlety. Doteraz na to spomínam. My sme ale boli po dvoch v rodinách. Ak syn chce ist, neodradzuj ho rečami o nekonecnej a namáhavej ceste ani svojimi obavami. Deti vidia všetko inak ako my dospelí (teraz ako dospelá by som už takú dlhú cestu nešla).

@mimimoje dakujem za vasu skusenost. presne tak, ja som praveze tip rodica co podporuje a vsade vidim skor tie pozitiva ako negativne veci. takze zatial sme nastaveny ze ide a budem pevne dufat ze si to uzije a vytazi z toho maximum, aj ked vsetko mozno nebude dokonale ale otuka sa, o tom to predsa aj je. aby mal skusenost, nieco videl a nehambil sa pouzit jazyk, aj ked len na par dni. ale aj tak

mimimoje
Včera o 15:14
@andrejkaa26

@mimimoje dakujem za vasu skusenost. presne tak, ja som praveze tip rodica co podporuje a vsade vidim skor tie pozitiva ako negativne veci. takze zatial sme nastaveny ze ide a budem pevne dufat ze si to uzije a vytazi z toho maximum, aj ked vsetko mozno nebude dokonale ale otuka sa, o tom to predsa aj je. aby mal skusenost, nieco videl a nehambil sa pouzit jazyk, aj ked len na par dni. ale aj tak

@andrejkaa26 môj syn bol ako osmak tiež, ale oni leteli. A učiteľka ich "vypustila" do mesta aby si kúpili obed, večeru, museli rozprávať, ak nechceli byť hladní 😁. Oni boli v hoteloch, takže iný typ pobytu ale v rodinách by mali väčšie zážitky. Nemusíte sa báť podľa mňa.

simca06022011
Včera o 15:26

Ja by som dieta pustila, uziju si aj cestu aj vsetko ostatne, byva tam super. Harmonogram by som si podrobne pozrela, kolko realne sa ucia (ono my sme boli na zs tiez a to je davno pradavno a sice sa ucilo nieco, doobeda par hodin ale potom boli programy, vylety) a ci sa to financne aspon ako tak oplati. Cesty by som sa nebala. Ani rodin. Bezpecnosti na uliciach skor, to je pre mna strasiak vzdy ked niekam mimo cestuju, bezpecnost a aby sa nestratili :D Sebadoveru to v detoch buduje a rozrozpravaju sa skor, ked su takto vo svete. A za mna lepsie ist s triedou ktoru pozna na taketo prve samostante flakacky, potom uz bude vo vyssom veku chodit dieta skor samo.

anonym_de3966
Včera o 16:32
@andrejkaa26

@anonym_de3966 ake dva dni cesta tam a dva dni nazad?? ved cesta do Londyna trva okolo 18-20hodin

@andrejkaa26 ano, cista jazda bez zastavky, bez zapchy a bez meskania je mozno 20 hodin. A ked si poratas vsetky wcka pre cely autobus kym sa vystrieda, jedla, odpocivadla, hranice a sebemensie zapchy v okoli vacsich mieste (ked aj na obchvate), tak si mozes byt ista, ze nebudu cestovat 20 hodin 🙂

anonym_2d4029
Včera o 16:37
@anonym_de3966

@andrejkaa26 ano, cista jazda bez zastavky, bez zapchy a bez meskania je mozno 20 hodin. A ked si poratas vsetky wcka pre cely autobus kym sa vystrieda, jedla, odpocivadla, hranice a sebemensie zapchy v okoli vacsich mieste (ked aj na obchvate), tak si mozes byt ista, ze nebudu cestovat 20 hodin 🙂

@anonym_de3966 Asi tak. Ja si pamatam, ze ked sme vystupili v Londyne, nevedela som ani chodit. A na druhy den som bola ako mechom udreta. Uz by som to neabsolvovala, ani keby ma zlatom vyvazili.

anonym_2bc4f1
Včera o 17:40
@andrejkaa26

@anonym_2bc4f1 cize celkovo to hodnotila ako velmi pozitivnu skusenost?? to ma velmi tesi, dakujem ze ste napisali skusenost v rodine

@andrejkaa26 Áno, vnímala to naozaj pozitívne 🤗Neskutočne sa tešila, že na pár dní pôjde do vysnívaného Anglicka. Tie deti tam nejdú len na kurz. Chcú vidieť trošku krajinu, ochutnať jedlo a odniesť si zážitky. Sedieť osem hodín denne na kurze a nič z Anglicka nezažiť môžu aj doma. A autobus jej nevadil, mala slúchatká a v tablete seriál a hry. Plus kopec spolužiakov.

simca06022011
Včera o 18:01
@anonym_de3966

@anonym_de3966 no kedze idu busom, a neprespavaju po ceste na nejakom ubytovani tak aj s dvomi sofermi to do 21h stihnut musia. neviem kedy vyrazaju ale realne ak napr naobed, tak celu noc prespia deti v buse, doobeda su v londyne. Prestavky ziadne extra nebyvaju, normalne na jedenie, v noci takmer nic. A wc maju v buse.
Ak by sli dlhsie, museli by po ceste prespavat a to by v harmonograme rodic videl, ze v DE alebo niekde nocuju. V kazdom pripade, cestovka vie kolko co im bude trvat, poslu rodicom urcite rozpis ked si vypytaju, aj s cestou - prichod/odchod..
Rozbite deti byvaju skor po navrate ako pri prichode :D

muchotrafka298
Včera o 18:27

Ja mam taku vtipnu prihodu na pobavenie na temu "byvanie studenta v rodine", ked moj kamarat z mladosti isiel v roku 1996 na vymenny pobyt do USA. On bol z prominentnej komunistickej rodiny, cize doma mali vsetko co len chceli a o com bezni clovek za socializmu ani nesnival. Zariadenie domu zo zapadu, z Tuzexu, mali bazen uz vtedy doma. A isiel do rodiny na nejakej americkej "dedine" kde ani ulice nemali, kde mu ukazovali ako sa pouziva pracka a co je chladnicka a ze ci videl niekedy televizor..my sme sa na tom strasne smiali, ked nam to rozpraval a este viac, ked za par rokov oni prisli do Europy v ramci nejakeho zajazdu a boli aj v BA a on ich zobral k nim domov. Oni mysleli, ze to je nejaky palac alebo co, kukali brada padnuta po kolena, ze ako ho mali za chudaka z vychodneho bloku.

anonym_2d4029
Včera o 18:31
@muchotrafka298

Ja mam taku vtipnu prihodu na pobavenie na temu "byvanie studenta v rodine", ked moj kamarat z mladosti isiel v roku 1996 na vymenny pobyt do USA. On bol z prominentnej komunistickej rodiny, cize doma mali vsetko co len chceli a o com bezni clovek za socializmu ani nesnival. Zariadenie domu zo zapadu, z Tuzexu, mali bazen uz vtedy doma. A isiel do rodiny na nejakej americkej "dedine" kde ani ulice nemali, kde mu ukazovali ako sa pouziva pracka a co je chladnicka a ze ci videl niekedy televizor..my sme sa na tom strasne smiali, ked nam to rozpraval a este viac, ked za par rokov oni prisli do Europy v ramci nejakeho zajazdu a boli aj v BA a on ich zobral k nim domov. Oni mysleli, ze to je nejaky palac alebo co, kukali brada padnuta po kolena, ze ako ho mali za chudaka z vychodneho bloku.

@muchotrafka298 Nechcela si napisat 1986??

muchotrafka298
Včera o 18:32
@anonym_2d4029

@muchotrafka298 Nechcela si napisat 1986??

@anonym_2d4029 nie bolo to v roku 1996, to som sem dala na pobavenie, ze ako nas vnimali inde 😂 Ja som ho poznala dlho predtym, ako tam isiel, cize som vedela, ze ako oni zili a na zaciatku 90-tych rokov to nebolo standarne u beznych ludi, aby posielali deti na vymenne pobyty.

slavomira236
Včera o 18:46

Za koljo mate ponuku autobusom? Nasich letecky priblizne 1000 ..no nam nedalu rozpis ziadny zatial ziadny kolko hodin skoly..zatial vaham ale syn chce ist

Strana
z2