Ako na to, keď chcem byť mzdová účtovníčka
Ahojte, prosim Vas o skusenosti, ako ste sa stali mzdarkou? Vdaka kurzu/OA/VŠ? Prax pod vedenim? S akymi firmami (typ/pocet OČ/...)/ kolegynami ste zacinali? Co ste si popritom studovali? Ak mate prehlad z aktualnej ponuky kurzov/knih, co odporucate? Do akych "odberov" sa registrovat? Hladam sposoby, ako sa to da, v com sa postupne zlepsovat. Dakujem
@anonym_autor ser na to, za chvilu tuto profesiu nahradi AI. Hovorim ako clovek ktory prave takyto software vyvija ja firme 😃
@anonym_9f1c50 Si uctovnicka?
@anonym_autor ser na to, za chvilu tuto profesiu nahradi AI. Hovorim ako clovek ktory prave takyto software vyvija ja firme 😃
@anonym_9f1c50 mzdovy softver sa pouziva uz x rokov, napriek tomu je nutne ho vediet skontrolovat ;)
Popíšem situáciu mojej netere. Študovala OA, teda silné základy mala odtiaľ. Potom sa zamestnala ako pomocná mzdová účtovníčka a začínala úplne od piky, takto fungovala asi rok a pol a naozaj tá mzda bola veľmi nízka. Potom prebrala samostatne jedno oddelenie, potom druhé.
@anonym_9f1c50 mzdovy softver sa pouziva uz x rokov, napriek tomu je nutne ho vediet skontrolovat ;)
@anonym_autor nemyslim mudovy software, myslim software, ktory pracuje so mzdovym softwarom, ktory vykonava to co xy uctovniciek a staci ked s nim pracuje jeden clovek, administrator. Takto sme z uctovnickej firmy zredukovali pocet zamestnancov z 32 na 4.
@anonym_9f1c50 ano aj pri kalkulackach bolo vela strachu 😀
AI nenahradi ludi kym sa ludia nebudu spravat ako AI, hovorim ako človek z IT odboru ktory je pri tvorbe tychto SW. Mozes mat SW a nad tym AI, nepokryješ všetky výnimky, anomálie a špecifiká. Ani zákony týkajúce sa miezd a personalistiky nie sú také jednoznačné aby nad nimi stačilo mať AI.
@anonym_autor nemyslim mudovy software, myslim software, ktory pracuje so mzdovym softwarom, ktory vykonava to co xy uctovniciek a staci ked s nim pracuje jeden clovek, administrator. Takto sme z uctovnickej firmy zredukovali pocet zamestnancov z 32 na 4.
@anonym_9f1c50 z 32 na 4... do prvej kontroly zo socialky. 😀
@anonym_9f1c50 kecy takto zredukovat pracovnikov. Do softweru musi zadat clovek, aj softwer na vystupe skontrolovat.