Ako na to, keď chcem byť mzdová účtovníčka
Ahojte, prosim Vas o skusenosti, ako ste sa stali mzdarkou? Vdaka kurzu/OA/VŠ? Prax pod vedenim? S akymi firmami (typ/pocet OČ/...)/ kolegynami ste zacinali? Co ste si popritom studovali? Ak mate prehlad z aktualnej ponuky kurzov/knih, co odporucate? Do akych "odberov" sa registrovat? Hladam sposoby, ako sa to da, v com sa postupne zlepsovat. Dakujem
@anonym_autor ser na to, za chvilu tuto profesiu nahradi AI. Hovorim ako clovek ktory prave takyto software vyvija ja firme 😃
@anonym_9f1c50 Si uctovnicka?
@anonym_autor ser na to, za chvilu tuto profesiu nahradi AI. Hovorim ako clovek ktory prave takyto software vyvija ja firme 😃
@anonym_9f1c50 mzdovy softver sa pouziva uz x rokov, napriek tomu je nutne ho vediet skontrolovat ;)
Popíšem situáciu mojej netere. Študovala OA, teda silné základy mala odtiaľ. Potom sa zamestnala ako pomocná mzdová účtovníčka a začínala úplne od piky, takto fungovala asi rok a pol a naozaj tá mzda bola veľmi nízka. Potom prebrala samostatne jedno oddelenie, potom druhé.
@anonym_9f1c50 mzdovy softver sa pouziva uz x rokov, napriek tomu je nutne ho vediet skontrolovat ;)
@anonym_autor nemyslim mudovy software, myslim software, ktory pracuje so mzdovym softwarom, ktory vykonava to co xy uctovniciek a staci ked s nim pracuje jeden clovek, administrator. Takto sme z uctovnickej firmy zredukovali pocet zamestnancov z 32 na 4.
@anonym_9f1c50 ano aj pri kalkulackach bolo vela strachu 😀
AI nenahradi ludi kym sa ludia nebudu spravat ako AI, hovorim ako človek z IT odboru ktory je pri tvorbe tychto SW. Mozes mat SW a nad tym AI, nepokryješ všetky výnimky, anomálie a špecifiká. Ani zákony týkajúce sa miezd a personalistiky nie sú také jednoznačné aby nad nimi stačilo mať AI.
@anonym_autor nemyslim mudovy software, myslim software, ktory pracuje so mzdovym softwarom, ktory vykonava to co xy uctovniciek a staci ked s nim pracuje jeden clovek, administrator. Takto sme z uctovnickej firmy zredukovali pocet zamestnancov z 32 na 4.
@anonym_9f1c50 z 32 na 4... do prvej kontroly zo socialky. 😀
@anonym_9f1c50 kecy takto zredukovat pracovnikov. Do softweru musi zadat clovek, aj softwer na vystupe skontrolovat.
Popíšem situáciu mojej netere. Študovala OA, teda silné základy mala odtiaľ. Potom sa zamestnala ako pomocná mzdová účtovníčka a začínala úplne od piky, takto fungovala asi rok a pol a naozaj tá mzda bola veľmi nízka. Potom prebrala samostatne jedno oddelenie, potom druhé.
@billy_jean ahoj, vdala za skusenost. Nevies nahodou, ci riesila aj nejake kurzy - teoriu? Alebo jej stacili zaklady z OA a potom prax popri niekom?
@anonym_autor a ešte napíš , že máš 40...😀😆😀
@ivicatolic nie ;) ale aj keby, tak co? V com je to vyhoda/nevyhoda? Alebo ako mam rozumiem Tvojmu komentaru? Ak nieco nove chcem vediet, tak sa to musim ucit, ci mam 20, 40 alebo 60, nie? A bud hladam sposob, ako sa to da, alebo vyhovorky, preco sa neda. Ja som zastanca prvej moznosti 🙂 Mozes sa podelit o svoju skusenost/cestu, ako sa to podarilo Tebe 🙂 Dakukem 🙂