icon

Ako nastúpiť ako učiteľka v MŠ po dlhšej prestávke?

9. apr 2026

Ahojte. Mam 4 roky skoly pedagogickej. Ucitelku som robila len raz tesne po skole. Teraz mam 30 rokov a uplne vsetko som zabudla. Ako nastupit ako ucitelka ked uz nic neviem ? Ozaj zabudla som edukacne aktivity pesnicky basnicky..

kavasmliekom
9. apr 2026

@anonym_autor a čo si robila doteraz?

pribinak
9. apr 2026

Zapnem YouTube básničiek pesničiek a detských hier je tam kopec
Aj tu majú baby krásne albumy s detskými prácami, pracovne listy, …

anonym_7694ab
9. apr 2026

Nuz, robit tyzdenne pripravy, hladat a hladat a hladat.

euka210
9. apr 2026

Esteze existuje internet v dnesnej dobe a vsetko sa da najst.

petronelag
9. apr 2026

@anonym_autor Treba robiť, to čo vieš.

anonym_5a4242
9. apr 2026

@anonym_autor to sa pýtaš v dobe nekonečných možnosti na nete? Vážne?

domkakvet
9. apr 2026

@anonym_autor ak ta praca bavi, sposoby si najdes.

marijan2025
9. apr 2026

@anonym_autor Hore hlavu! Ja som chodil na elektrotechnickú školu a vedel som tak zapojiť obyčajnú zásuvku.Vela rokov po škole sme začali stavať dom a keď mi povedali, koľko chcú majstri za elektroinštaláciu,tak som sa rozhodol, že si tú elektroinštaláciu urobím sám.

Pár mesiacov som zbieral informácie,oprašoval som si elektrické schémy zo školy a potom som si ich prekreslil po svojom,aby som to vedel zapojiť.Pytal som sa známych na elektrické normy a ako to urobiť aby to bolo bezpečné. A elektrina funguje 20 rokov bez problémov.Potom, keď šbagrovia a známi videli, že to viem,tak som ešte urobil elektrinu asi na dalších 5 tich domoch.

Vždy sa vyskytlo niečo, čo som predtým nerobil a musel som sa poradiť so známym reviznym technikom a urobiť to podľa jeho rady a skúseností.

To isté vieš urobiť aj ty.Poradit sa s nejakou dobrou známou , ktorá učí už nejakú dobu,vie ťa pochopiť a podporiť. Výučba a postupy sa dajú naštudovať, ale hlavne potrebuješ POVZBUDIŤ. Skús vykročiť aj napriek tomu, že sa ti možno trasú kolená.Nech sa trasú koľko chcú, dá sa kráčať aj s strasúcimi nohami.

Dobré video má Roman Hraška - Yablko,pod názvom: väčšinu jobov som nevedel spraviť.

Keď chceš ísť do hĺbky a spoznať svoje dary a talenty, čo by si mohla robiť do budúcna skús zainvestovať do Gallup testu osobnosti.Je to asi najlepší test osobnosti na svete, čo existuje.Robia to viacerí ľudia alebo kouči na Slovensku.Asi to stojí stovku - dve.

Alebo si urobiť testy za cenu sms -ky okolo 3-4 eur.Ale je aj veľa testov na internete zadarmo.

Alebo, ďalší výborný spôsob , ktorí používam aj ja,je opýtať sa dobrých známych a tvojich najbližších ľudí, ktorí ťa poznajú,v čom oni vidia, že si dobrá ,na čo máš podľa nich talenty.Lebo KAŽDÝ človek na tomto svete má na niečo talenty.AJ TY!!!!!

Mne známi okrem ineho povedali, že mám talenty - povzbudzovať,empatiu, priateľstvo a úprimnosť a pod

Vykroč aj najpriek strachu, pošli si životopisy, skúša, nevzdávaj to.Odvažnej , šťastie praje.Kadiaľ prejde jeden oslík,prejde aj druhý.

anonym_a32c84
9. apr 2026

Zožeň si učebnicu zo školy Piesne, hry a riekanky. Určite ste sa z nej učili. A máš všetko pokope. Je to krásna práca a si na ňu kvalifikovaná. Nevzdávaj to, vojdeš do toho. Po kazdej materskej som bola dutá a vždy som začínala od začiatku, ale v odbore.