icon

Ako prekonať ťažkosti s učením?

7. máj 2026

Baby potrebujem sa niekomu vyrozprávat lebo mám pocit že už fakt nevládzem. Dnes som bola na skúškach na vodičak a nespravila som test. Nie preto že by som sa na to vykašľala ale preto že aj keď som sa učila a pripravovala mám pocit že môj mozog jednoducho nič neudrží. Učím sa skoro celé dni prídem domov z prace a hneď sa idem učiť. Pri učení si robím časté prestávky snažím sa učivu porozumieť a nie sa ho len bifliť. Celý život mám problém s učením. Maturitu som dala až na posledný pokus lebo som mala ľahké otázky a komisia mi veľmi pomáhala. Strašne ma ubíja keď vidím ostatných ako sa niečo naučia za chvíľu, a ja sa môžem snažiť akokoľvek a aj tak mám v hlave prázdno. Som z toho nešťastná hovorím si prečo som ja taká hlúppa. Teraz mám prácu ktorú mám úprimne veľmi rada ale potrebujem si spraviť hygienické minimum ale to určite nedám. Bojím sa že o tu prácu prídem a len z toho stresu mi je zle.

beata_k
7. máj 2026

@anonym_autor Preco si robis casto prestavku? Sadni si k tomu a uc sa.

anonym_7d6e33
7. máj 2026

A nemas nejaku poruchu ucenia?

anonym_8ea8e1
7. máj 2026

@anonym_autor ako si na tom s prokrastináciou? (Telefon, scrollovanie, youtube..)

autor
7. máj 2026

Mobil mám vypnutý, učím sa 25 minút, potom mám 5 minút prestávku a stále si to opakujem.

anonym_8ea8e1
7. máj 2026
@anonym_autor

Mobil mám vypnutý, učím sa 25 minút, potom mám 5 minút prestávku a stále si to opakujem.

@anonym_autor ja myslím mimo učenia.

777januska777
7. máj 2026

Ja by som sa byť tebou išla otestovať na poruchy učenia.

anonym_7d6e33
7. máj 2026
@777januska777

Ja by som sa byť tebou išla otestovať na poruchy učenia.

@777januska777 Ostalo to bez odpovede. "Mne nic nie je". Pricom mozno fakt nieco ma a darmo hladi do papierov cele dni.

anonym_1e5e94
7. máj 2026

no ak ti to nejde tak si predstav ze sedis v aute soferujes a v priebehu par sekund musis zhodnotit premavku, znacky na zemi aj vo vzduchu, okoloiduce auta, ludi,prechody.... dokazes toto? ak mas problem s naucenim sa par pouciek?! ci ohrozis vsetkych naokolo lebo chces vodicak?

ika02
7. máj 2026

Hlúpa asi nebudeš, ale určite máš nejakú poruchu učenia. Prečo už dávno si sa nezaujímala, čím to je? Choď sa dať zdiagnostikovať a budeš mať jasno a možno aj viac času na testoch. Keď sa poctivo učíš, neexistuje, aby si nezvládla autoškolácke testy. Ako sa učíš? Je dôležité, aby si si otázky, ktoré si nevedela, vtĺkla do hlavy so správnou odpoveďou. Nie len testovať a skonštatovať, že zase len 70%.

hedviga2
7. máj 2026

Daj sa otestovať. Aj ja to mam. Cely život tym trpím. Nezmení sa to.