icon

Ako zvládnuť stres z verejného vystupovania?

Včera o 19:33

Dobrý deň, mám prezentovať projekt pred väčšou skupinou ľudí v práci a už teraz mám stres, že sa zaseknem alebo zabudnem, čo chcem povedať. Nie je to prvýkrát, ale stále sa to nezlepšuje. Pomohlo vám niečo konkrétne na zvládnutie trémy? Ďakujem

anonym_34ed6a
Včera o 19:39

Nemáš pc prezentáciu?

anonym_108230
Včera o 19:40

skusat doma pred zrkadlom, ked nepomaha tak napr. recnicky kurz. Ja som nedavno videla reklamu na toto: https://ludus-space.sk/ludus-academy/herecky-kurz.
Zaujalo ma to, nakolko tiez nerada vystupujem pred ludmi, a toto mi pride ze sa zbavis ostychu takou zabavnou formou. Ale zatial som sa este neprihlasila😀

kacena4
Včera o 19:42

skus si natrenovat prezentaciu vo vacsej miestnosti napr. obyvacke a rozpravaj cez celu miestnost aby to bolo "hlasne" len len tak pre seba. postav sa a priprav sa tak ako budes prezentovat a vyskusaj si to viackrat. inak sa prezentuje pre seba za pc a inak ked musis rozpravat cez celu miestnost drzim palceky

muchotrafka298
Včera o 19:45

Su na to rozne skolenia, ako prezentovat, ako sa spravat pred ludmi. Daju Ti sebaistotu prezentacie. Popozeraj sa na internete a vo svojom meste kde zijes, ci tam nieco taketo nenajdes.

anonym_612b16
Včera o 19:53

To je normálne mať stres. My sme na VŠ museli spravit prezentáciu na vybranú temu a odprezentovať pred triedou pričom nás nahrávala učiteľka na kameru a neskôr sme si záznam prehrali. Bolo to strašne neprijemne pre mňa, myslela som si že koktam - hlas sa mi podľa mňa triasol a používala som defekty ako “Ehm nooo hmmm”.. pointa - keď sme si prehrávali záznam vôbec spolužiaci ani nevnimali kedy sa mi hlas triasol - je to subjektívne a počuješ to len ty lebo si nervózna a vtedy všetko vnímaš viac.

Môžeš buď pred zrkadlom si to nacvičiť alebo sa nahraj na mobil a potom si to prehral a uvidíš kde máš nedostatky.

Aj oni by boli určite nervózny z prezentácie pred ďalšími ľuďmi takže no stress a určite to zvládneš 😊

anonym_c03757
Včera o 20:59

Priprav si osnovu v bodoch, základné myšlienky čo nechceš zabudnúť povedať.

anonym_02cb25
Včera o 22:39

@anonym_autor Je to tazke, doteraz som si nezvykla..Nastastie nemusim vela vystupovat, mozno to je tak chyba. Ale urcite si to nacvic,.to ti pomoze.