Cítim sa stratená na jazykovom kurze B2. Čo robiť?
Spravila som vstupný test z angličtiny a vyšlo mi B2. Lenže na prvej hodine som mala pocit, že polovica ľudí rozpráva úplne inde ako ja 😄 Má význam vydržať pár lekcií alebo radšej požiadať o preradenie nižšie?
Ja som urobila vstupné testy v jazykovke na A2 myslím. Povedali, že ma dajú k začiatočníkom. Ja som ich presvedčila, nech ma dajú aspoň do B1 skupiny, že vraj sa budem trápiť, skupinu B2 nemali. Vychodila som 4 hodiny asi. Maximálne som sa tam nudila. Toto boli začiatočníci, nie B1 ľudia. Ja používam angličtinu vo svojej práci denne. Toľko ku vstupným testom z AJ.
Samotný písomný test je za mňa blbosť, kopec ľudí vie anglicky hovorovo ale gramatika pokulháva, preto sú s tebou takí, čo kecajú ako nativ ale nie gramaticky ok a aj takí, čo nepovedia jednu súvislú vetu ale majú našprtanú gramatiku , avšak ak sa cítiš zle v skupine, požiadaj o preradenie do B1 - i keď myslím si, že tam bude potom opačný problém.
a čo tak porozprávať s lektorom? nech on posúdi?
ale ja (ja, s mojou povahou) by som určite nešla nižšie, brala by som to ako výzvu a šprtala by som a šprtala ... a na hodinách by som sa snažila rozprávať čo najviac ...
Pozor, ked niekto bez vacsich zasekov produkuje nieco v cudzej reci, nemusi to znamenat, ze ju dobre ovlada. Ako ti ide chapanie pisaneho textu bez slovnika ? Test bol zamerany zrejme na tuto stranku.

@anonym_autor Tie vstupne testy su castokrat len orientacne. Myslim si, ze by nemal byt problem, aby ta presunuli po jednej hodine, ked ti tento nevyhovuje. Ja som sa takto trapila na nemcine. Bola som tam 3krat a preto na vymenu uz bolo neskoro a nakoniec som stratila uplne zaujem.