icon

Má online kurz španielčiny rovnaký efekt ako prezenčný?

24. máj 2026

Ahojte, chcela by som sa naučiť základy španielčiny, pozerám kurzy u nás v meste a majú možnosť online výučby, ale aj prezenčnú výučbu. Neviem sa rozhodnúť, či má online rovnaký efekt, keď som úplný začiatočník. Máte skúsenosť, čo fungovalo lepšie? Budem rada za vaše postrehy

biba_18
24. máj 2026

na prezenčnej počítaj s tým, že vás tam bude viac a každý bude mať inú motiváciu, chuť, čas a schopnosti sa učiť… môže sa stať že ťa budú brzdiť ak ty budeš vedieť napredovať rýchlejšie…
online - to neviem posúdiť, tiež to bude skupinové?
mne sa najviac osvedčilo učenie s lektorom. ale to počítam že je asi pridrahé pre teba 😏

autor
24. máj 2026
@biba_18

na prezenčnej počítaj s tým, že vás tam bude viac a každý bude mať inú motiváciu, chuť, čas a schopnosti sa učiť… môže sa stať že ťa budú brzdiť ak ty budeš vedieť napredovať rýchlejšie…
online - to neviem posúdiť, tiež to bude skupinové?
mne sa najviac osvedčilo učenie s lektorom. ale to počítam že je asi pridrahé pre teba 😏

@biba_18 Prezenčne je možnosť výberu individuálne alebo miniskupina, pri online je to individuálne.

anonym_6e5483
24. máj 2026

Ja mám teraz online 1 na 1 a neviem si to vynachváliť. Po práci kde som 9 hodín denne sa nechcem ešte trepať cez pol mesta do jazykovky kde sa ani nedostanem k slovu a kde ideme rad radom všetko ako z učebnice s 10 ďalšími ľuďmi kde polovica z nich spí. Preto sa učím sa online s rodenou hovoriacou a je skvelá. Hodina je dynamická, absolútne mi prezenčná forma nechýba a nevrátila by som sa už k prezenčnej forme. Je to veľmi komfortné z domu a niekedy si dávam hodinu aj neskoro večer o 22.00, kedy mám všetko iné hotovo, čo by sa v prezenčnej forme takto neskoro nedalo. Odporúčam ti to aspoň vyskúšať a keď siahneš po platformách typu Preply, tak to vôbec nemusí byť ani drahé, dokonca lacnejšie ako jazykovka. Napríklad, ja platím 7e na 60 min, 1 na 1.

biba_18
24. máj 2026

tak ja osobne by som to chcela individuálne prezenčne. samozrejme ak by to nebolo na hodinové cestovanie tam a potom hodina s5

vkatush
24. máj 2026

Mne vyhovuje online. Minútu pred začiatkom zapnem ntb a keď skončím, kľudne mám čas si to ešte prejsť, rovno urobiť úlohy,... Neriešim cestovanie.

Základ je lektor. Aby vedel učiť a aby ste si sadli.