icon

Rozdiely medzi zdravotníckymi asistentmi a praktickými sestrami

Dnes o 08:52

Niekedy dávno po skončení strednej zdravotnej školy boli absolventky zdravotné sestry.Potom už bol potrebný bakalár.Po strednej už boli iba zdravotné asistentky a teraz praktické sestry.Ešte je na oddelení aj sanitátka.Aký je medzi nimi rozdiel v náplni práce?

janinah
Dnes o 09:00

Veľa pisania.občas robiš aj niečo mimo naplne.lebo to urobit treba a nemá kto.Ale zas nie že si prakt.sestra a ideš inštrumentovat k operacii.A predpokladam,že stale maju v naplni čarovnu vetičku..co ti povie nadriadený to urobiš.

anonym_6b5092
Dnes o 09:30

Zdravotny asistent a prakticka sestra je viac menej to iste, su tam nejake rozdiely v kompetenciach, zalezi kedy skoncili skolu. Zdravotná sestra ma viac kompetencii. Sanitar robi uplne ine veci a nemal by robit ani hygienu pacienta alebo pomahat pri krmeni, co v nemocniciach robia..

anonym_24ec02
Dnes o 10:00

sanitár je lepia upratovačka, potom je praktická sestra-asistent, potom vysokoškolsky vzdelané sestry (Bc, Mgr) a potom sestry so špecializáciou

anonym_41d1a7
Dnes o 10:17

@anonym_autor zdravotnícky asistent je staré pomenovanie praktickej sestry. Takže je to vlastne to isté.

autor
Dnes o 12:05
@anonym_6b5092

Zdravotny asistent a prakticka sestra je viac menej to iste, su tam nejake rozdiely v kompetenciach, zalezi kedy skoncili skolu. Zdravotná sestra ma viac kompetencii. Sanitar robi uplne ine veci a nemal by robit ani hygienu pacienta alebo pomahat pri krmeni, co v nemocniciach robia..

@anonym_6b5092 sanitar ma v kompetrncie naco?ked hygienu a krmenie nie.upravs postele toto robi primarne kto?