Ako riešiť problém s inzulínovým perom v práci?
Ahojte v robote vadi kolegom ze si picham inzulin v jedinej malej drobnej kuchynke. Ihla je velmi mala vraj presne ta im vadi...jedinú šancu mam ist do kúta ku skrini alebo na záchod...keby som to robila z potešenia ale diabetes je choroba...pre pokoj v robote pôjdem ku tej skrini ale napriek tomu ma to štve
@kamoska_z_konika prosím ťa akože si vyhrnieš tričko a pred kolegami si to pýchaš do brucha? To je trošku nevhodné nie?
A čo tým vaginam a penisom akože vadí?
@kamoska_z_konika prosím ťa akože si vyhrnieš tričko a pred kolegami si to pýchaš do brucha? To je trošku nevhodné nie?
@anonym_70e0a8 tvoja gramatika je akurát tak nevhodná, ani vybrané slova neovladas
Pichni si inzulín v šatni alebo na WC. Dezinfikuješ si predtým kožu?
@anonym_48da7c wc je absolútne nevhodne. Ale úplne nevhodne. To už nikdy nikomu neraď
@anonym_48da7c wc je absolútne nevhodne. Ale úplne nevhodne. To už nikdy nikomu neraď
@anonym_154cc5 bežne si pichám injekcie na WC. Ja som v office, kde si nemám kde pichať, čiže idem na WC, mám dezinfekciu a pichnem si. Tak to robím 12r.
@kamoska_z_konika Aj mne vadi ihla. Nevadi mi sama o sebe. Vadi mi pohlad na nu. Hned mi klesne tlak. Dokonca mi vadi aj obrazok ihly. Tak si predstav, ze clovek ako ja pride do kuchynky sa najest. Kazdy jeden den. Osobne by som sa aj jest bala len aby som ta tam s tou ihlou nestretla. Ja chapem, ze si si to nevybrala, ale ani ja nie.
@anonym_154cc5 bežne si pichám injekcie na WC. Ja som v office, kde si nemám kde pichať, čiže idem na WC, mám dezinfekciu a pichnem si. Tak to robím 12r.
@anonym_48da7c nešťastná voľba nech je akokoľvek čisté
@anonym_48da7c nešťastná voľba nech je akokoľvek čisté
@anonym_154cc5 idem ku umývadlu, tam si vydenzifikujem miesto a pichnem a pero potom zabalím do záčku a vyhodím inde, nikdy nie do koša na WC. Bežne to tak robím tých 12r. Pichala som si už na WC v lietadle aj vo vlaku X krát. Nikdy s tým nebol problém. Preto je tam dezinfekcia a pero je sterilné do okamihu vpichu. ty si kde picháš inzulín?
@anonym_154cc5 idem ku umývadlu, tam si vydenzifikujem miesto a pichnem a pero potom zabalím do záčku a vyhodím inde, nikdy nie do koša na WC. Bežne to tak robím tých 12r. Pichala som si už na WC v lietadle aj vo vlaku X krát. Nikdy s tým nebol problém. Preto je tam dezinfekcia a pero je sterilné do okamihu vpichu. ty si kde picháš inzulín?
@anonym_48da7c ja nepicham, som sestra na detskej dia.
@anonym_48da7c ja nepicham, som sestra na detskej dia.
@anonym_154cc5 dobre, tak keď si budeš pichať xy rokov inzulín, tak potom mi prosím hovor, čo písať a čo nie. Ak si potrebuješ pichnúť, ideš tam, kde to je práve možné. Nie nepichám si inzulín pred inými ľuďmi. A áno, môj diabetológ vie, kde si pichám a je s tým úplne ok, nakoľko dezinfikujem. Aj ruky dezifnekciou. Tu sa pýta tých, ktorí si pichajú inzulín, nie tých, čo brat počul.
Ja som zvedavá.. ze ak začnem chodiť do kúta co si po novom vymyslia ze im vadi..s čím najbližšie prijdu. Ze to mam v chladničke?
Mozno im vadi inzulinovy zapach,nvm.co ti poradit,mozno ist na pauzu o 5.min.skôr.
@anonym_154cc5 dobre, tak keď si budeš pichať xy rokov inzulín, tak potom mi prosím hovor, čo písať a čo nie. Ak si potrebuješ pichnúť, ideš tam, kde to je práve možné. Nie nepichám si inzulín pred inými ľuďmi. A áno, môj diabetológ vie, kde si pichám a je s tým úplne ok, nakoľko dezinfikujem. Aj ruky dezifnekciou. Tu sa pýta tých, ktorí si pichajú inzulín, nie tých, čo brat počul.
@anonym_48da7c
@anonym_48da7c si primitivna, ja by som nikdy nikomu neželala chorobu
My deti učíme hľadať iné miesta ako wc. Tie čo ja som stretla sú inteligentne a vedia si nájsť iné miesta
@anonym_48da7c
@anonym_48da7c si primitivna, ja by som nikdy nikomu neželala chorobu
My deti učíme hľadať iné miesta ako wc. Tie čo ja som stretla sú inteligentne a vedia si nájsť iné miesta
@anonym_154cc5 ja ti kde želám chorobu? Vravím, že keď si budeš pichať inzulín, tak poď zdieľať skúsenosti. Pokiaľ nie si dia pacient a nepicháš si, neraď prosím. Nemáš ani poňatia čo potrebuješ rýchlo urobiť, keď si musíš pichnúť inzulín. Nebuď vzťahovačná, nevyjadruj sa ku všetkému a buď rada, že toto riešiť nemusíš.
@anonym_154cc5 ja ti kde želám chorobu? Vravím, že keď si budeš pichať inzulín, tak poď zdieľať skúsenosti. Pokiaľ nie si dia pacient a nepicháš si, neraď prosím. Nemáš ani poňatia čo potrebuješ rýchlo urobiť, keď si musíš pichnúť inzulín. Nebuď vzťahovačná, nevyjadruj sa ku všetkému a buď rada, že toto riešiť nemusíš.
@anonym_48da7c ty nemáš právo určovať, kde sa môžem a nemôžem zapájať do debaty. Mam odrobených viac rokov s DIA deťmi ako si ty pichas inzulín.
@anonym_48da7c ty nemáš právo určovať, kde sa môžem a nemôžem zapájať do debaty. Mam odrobených viac rokov s DIA deťmi ako si ty pichas inzulín.
@anonym_154cc5 ty si mi napísala, že nemám radiť. Ja ako človek, ktorý s tým má skúsenosť viem určite poradiť lepšie. Pacient si môže pichnúť inzulín kdekoľvek, ak dodrží základné hygienické zásady. Nie je potrebná sterilná miestnosť. Či nabudúce keď budem potrebovať pichnúť mám počkať kým prídem domov, lebo ty si povedala? Budeš zodpovedná za môj zdravotný stav?
@anonym_154cc5 ty si mi napísala, že nemám radiť. Ja ako človek, ktorý s tým má skúsenosť viem určite poradiť lepšie. Pacient si môže pichnúť inzulín kdekoľvek, ak dodrží základné hygienické zásady. Nie je potrebná sterilná miestnosť. Či nabudúce keď budem potrebovať pichnúť mám počkať kým prídem domov, lebo ty si povedala? Budeš zodpovedná za môj zdravotný stav?
@anonym_48da7c ja som písala, že nemáš radiť wc a na tom trvám.
Nemá zmysel s tebou debatovať
Ja som zvedavá.. ze ak začnem chodiť do kúta co si po novom vymyslia ze im vadi..s čím najbližšie prijdu. Ze to mam v chladničke?
@kamoska_z_konika nad pumpou si neuvažovala?
@kamoska_z_konika nad pumpou si neuvažovala?
@anonym_154cc5 uvažovala..ale počet senzorov od poisťovne mi nevydrží na mesiac..a nemam ďalšie peniaze na dalsie senzory do zasoby
@anonym_48da7c ja som písala, že nemáš radiť wc a na tom trvám.
Nemá zmysel s tebou debatovať
@anonym_154cc5 ešte raz, ak si nemám pichať na WC, tak kde? V office pred všetkými ľuďmi, ktorým je to nepríjemné? Budeš zodpovedná za môj stav, lebo si nepichnem na WC, lebo si povedala. Každý diabetolog ti povie, že ak dodržíš zásady, tak si pichni, radšej na toalete pri umývadle, ako nepichnúť vôbec.
@anonym_154cc5 uvažovala..ale počet senzorov od poisťovne mi nevydrží na mesiac..a nemam ďalšie peniaze na dalsie senzory do zasoby
@kamoska_z_konika máš aspoň senzor na meranie glykémie?
@kamoska_z_konika máš aspoň senzor na meranie glykémie?
@anonym_48da7c nie ako ti píšem nemam na senzory navyše
@kamoska_z_konika ja viem sú to peniažky navyše, ale uľahčila by si si život
Co konkretne im na tom vadi, nechapem
Co konkretne im na tom vadi, nechapem
@anonym_1d44a3 vsetko..od toho ze vidia na chvíľu len brucho až po to ze držím v ruke pero..vravím no dobre pojdem ku tej skrini ja tipujem ze prídu s ďalšou vymyslenou vecou kt im bude vadit
@anonym_1d44a3 vsetko..od toho ze vidia na chvíľu len brucho až po to ze držím v ruke pero..vravím no dobre pojdem ku tej skrini ja tipujem ze prídu s ďalšou vymyslenou vecou kt im bude vadit
@kamoska_z_konika ste v kancelárii? Ak by si šla posledná, tak by to nikto nemusel vidieť.
Ja si neciem tých ľudí predstaviť. Čo by robili ak by mal niekto epilepsiu a pri záchvate by sa pocikal, pokakal ?
Urazilo by ma to, posielať ma kvôli chorobe do kúta. Inzulín sa pichá podľa potreby, niekedy je potrebné pichnúť ho neodkladne. Či sedíš v autobuse, v kancelárií alebo kuchynke pred všetkými. Na WC by som si liek neaplikovala, príde mi to nehygienické. Nemôžeš ísť do tej kuchynky chvíľu pred nimi, aby to ich citlivé očká nevideli? Príde mi to od nich maximálne nevhodné. Užívaš liek, nelakuješ si tam nechty.
Nemôžeš situáciu vyriešiť tak, že ich poprosíš o chvíľu súkromia, aby ťa pri tom nikto nevyrušoval, ak im vadí ten pohľad? Alebo riešiť so šéfom s tým, nech ti vyčlení nejaké miesto, kde by si nebola na očiach - napr. jeho kancel na minútku?

Pichni si inzulín v šatni alebo na WC. Dezinfikuješ si predtým kožu?