icon

Ako riešiť problém s inzulínovým perom v práci?

kamoska_z_konika
Dnes o 18:54

Ahojte v robote vadi kolegom ze si picham inzulin v jedinej malej drobnej kuchynke. Ihla je velmi mala vraj presne ta im vadi...jedinú šancu mam ist do kúta ku skrini alebo na záchod...keby som to robila z potešenia ale diabetes je choroba...pre pokoj v robote pôjdem ku tej skrini ale napriek tomu ma to štve

Strana
z2
anonym_a3944b
Dnes o 19:59

Pokojne ma teraz ukrizujte. Ale kde su teraz vsetky tie zastankyne prirodzenosti, ktore nevahaju vytiahnut prsnik kdekolvek na verejnosti a dojcit dieta? Prebalit okakanu plienku pomaly za stolom v restauracii? A tvrdit, ze co sa iní pohorsuju, ze je to normalne. A tu autorkinym kolegom vadi kusok odhaleneho brucha a mini ihla? Od ktorej zavisi jej zivot a zdravie? Toto co je za drzost? Autorka, ani by som sa s nimi nebavila a robila by som, ako sama uznam za vhodne.

anonym_c4df35
@anonym_1d44a3

Co konkretne im na tom vadi, nechapem

Vieš čo, mne je to tiež veľmi nepríjemné. Ja rozumiem, že to je zdravotný stav, že ten človek za to nemôže a že si to pichnúť musí, ale už len pomyslenie na akúkoľvek ihlu mi robí nevoľno, už som odpadla aj pri braní iba kvapky krvi z prstu. Určite by som sa to snažila riešiť inak ako kolegovia autorky, tak aby aj ona mala pri tom komfort ideálne a kľudne by som odbehla keby poprosila, ale proste viem pochopiť čo na tom človeku vadí, aj keď to je iracionálne pre niekoho kto s tým problém nemá, tak ako si ja zas neviem predstaviť, že by som napríklad nedokázala sadnúť do lietadla či nastúpiť do výťahu a iné strachy.

anonym_c3518d

Uprimne mne to tiez pride nevhodne, chapem, ze to nie je "vec zivotneho stylu" a jednoducho musis ale zaroven aj chapem, ze to moze byt neprijemne inym ludom, u nas nastastie su zasadacky, kde vies na tych par sekund behnut, nejaka je urcite prazdna. Rozumiem, ze WC nie najhygienickejsie ale ja osobne by som si pichla radsej na wc, s tym ze si pred tym umyjem ruky a vydenzifikujem miesto vpichu ako dvihat si tricko a pichat pred kolegami, mne samej by to bolo neprijemne.

komir63
Dnes o 20:01

@kamoska_z_konika Nerobil by som z toho vedu. Ja som si bežne pichal v kancelárii, ráno som tam bol sám, okolo poludnia tam už sedeli dve kolegyne, vedeli že som diabetik a navyše, po sediačky na úrovni stola to ani nevideli. Spočiatku boli aj trošku zvedavé, chceli vidieť ako to prebieha, tak som ich zavolal, nech sa pozrú, že to nič nie je. Jedna to okomentovala, že je to rovnaké, ako keď si ona pichala Fraxipaine pri zlomenej nohe...a bolo po senzácii. Ani by ma nenapadlo chodiť na WC, alebo do kuchynky...tam niekto vletí a bude si myslieť, že ide o heroín. 😀😀

anonym_a73fa2
Dnes o 20:05

Dcéra adolescentka si picha zväčša v šatni do ruky, ale keď treba, pichne si pokojne aj v triede pod lavicou do brucha, ak má kraťasy, aj do stehna. Snaží sa hľadať iné miesto ako WC. Ale zas, ona je dostatočne sebavedomá,ak by mal niekto komentáre, vie ho usadiť.

simca06022011
Dnes o 20:18
@beata_k

@kamoska_z_konika Aj mne vadi ihla. Nevadi mi sama o sebe. Vadi mi pohlad na nu. Hned mi klesne tlak. Dokonca mi vadi aj obrazok ihly. Tak si predstav, ze clovek ako ja pride do kuchynky sa najest. Kazdy jeden den. Osobne by som sa aj jest bala len aby som ta tam s tou ihlou nestretla. Ja chapem, ze si si to nevybrala, ale ani ja nie.

@beata_k tak predpokladame, ze si tam nepicha ihly do seba cely den v kuchynke, ... takze naozaj tam nik nemusi vedla nej jest...

simca06022011
Dnes o 20:22

Autorka, nasla by som si normalne miesto, kludne aj svoj stol apichla si to tam. Nech sa nepozeraju... ak je to priestor kde vas je vela, tak co.. odbehnem do kuchynky zavriem sa, je to minutka... alebo aj toaleta. Nic na tom nevidim katastrofalne. pero je hyginicky zavrete, ihla detto... ruky umyjem, miesot prebehnem a pichnem. A vobec by som o tom nedistkuovala s nikym. Nepichas si to zo srandy. Proste trochu sukromia a hotovo.
A su dospeli, maju to chapat a fakt im nema co nejaka ihla vadit... nemaju cumiet a ani si to nevsimnu...

beata_k
Dnes o 20:23
@simca06022011

@beata_k tak predpokladame, ze si tam nepicha ihly do seba cely den v kuchynke, ... takze naozaj tam nik nemusi vedla nej jest...

@simca06022011 Ved moze ist skor, nie ked ludia jedia

elz1920
Dnes o 20:24

Keď im to tak vadí, nech zabezpečia paraván.

anonym_c096c9
Dnes o 20:37

Prepáč, ale je to sekundová záležitosť (obrazne napísané), nemusíš si to pichať pred obecenstvom, predstáv si, že by si bola citlivá ty a niekto pred tebou vytiahne ihlu a ide si pichať...už len tá predstava sa mi nepáči. Určite máte nejaký kútik, kde by si sa mohla otočiť, a tak si to aplikovať, nemusí o Tom ani nikto vedieť.

anonym_07876e
Dnes o 20:52

Skús ísť na personálne, nájsť nejaké riešenie na to, možno na niečo prídete, nejaký kumbál, zasadačka, šatňa, neviem aké máte priestory ale za pokus nič nedáš.

struhanka
Dnes o 20:57

@kamoska_z_konika Keď si picháš inzulín v tej kuchynke, prečo sú tam aj kolegovia? Ako obecenstvo? Narovinu by som im povedala, sorry, moji zlatí, môj pankreas nefunguje tak skvele, ako tie vaše, musím si aplikovať inzulín. Chvíľu vyčkajte.

sissy27
Dnes o 21:33
@anonym_154cc5

@anonym_48da7c wc je absolútne nevhodne. Ale úplne nevhodne. To už nikdy nikomu neraď

@anonym_154cc5 ja neviem ako u vas, ale u nas v praci “wc” znamena, ze mame miestnost, kde su dve umyvadla, nejaky manipulacny priestor so zrkadlom a dve kabinky so zachodom, s dverami. Nikto ju neposiela olizovat zachodovu dosku, ale pri umyvadlach ma isto viac sukromia ako v kuchynke a pravdepodobne aj viac hygieny. Pretoze v kuchynke sa ti premelie xx ludi, jeden sa vysmrka, druhy odkasle, zvysky jedla v kosi, bohvie kto si co po sebe neumyl a neupratal, kto tam co odlozil a kto tam co chytal neumytymi rukami.
Urcite je lahsie vydezinfikovat umyvadlo ako kuchynku.

anonym_524c3a
Dnes o 21:46
@anonym_48da7c

@anonym_154cc5 ešte raz, ak si nemám pichať na WC, tak kde? V office pred všetkými ľuďmi, ktorým je to nepríjemné? Budeš zodpovedná za môj stav, lebo si nepichnem na WC, lebo si povedala. Každý diabetolog ti povie, že ak dodržíš zásady, tak si pichni, radšej na toalete pri umývadle, ako nepichnúť vôbec.

@anonym_48da7c joj a ty nevieš o tom, že zdravotné sestry sú najmúdrejšie na svete? Hotoví doktori 🤣

Strana
z2