icon

Ako sa brániť nevhodnému správaniu v práci?

nataly_04
18. apr 2026

Od septembra učím na strednej odbornej škole na Východe. Vedela som, že to nebude jednoduché, ale realita ma dosť zaskočila.

Som tam jediná mladá učiteľka, takže som neustále pod drobnohľadom. Snažím sa obliekať normálne – mám rada sukne, často nosím čierne silonky – ale aj tak mám pocit, že to na seba púta veľa pozornosti. Žiaci na mňa pískajú, komentujú ma, skúšajú ma volať na telesnú ku ním a na školské výlety či s nimi nepôjdem.

Do toho správanie riaditeľa. Najprv bol veľmi milý a nápomocný, čo som ocenila. Lenže postupne to začalo byť zvláštne. Začal mi písať večer, potom aj neskoro v noci. Už to nie sú len pracovné veci. Často komentuje aj môj vzhľad, napríklad že „vyzerám dobre“ alebo že mám „štýl“, a mám pocit, že si všíma práve tie veci ako sukne a silonky viac, než by bolo normálne.

Najhoršie to bolo na lyžiarskom výcviku vo februári. Nechcela som ísť, lebo lyžovanie nie je moja silná stránka, ale bola som prehovorená. Ubytovanie bolo vyriešené tak, že sme boli štyria učitelia spolu na izbe – vrátane riaditeľa.Od toho momentu už moji kolegovia vedia ako vyzerám v spodnom prádle a tie hranice sú opäť ďalej, ja som ich videla tak ako chceli aby som videla čiže úplne bez oblečenia.

Úprimne neviem, či to len preháňam, alebo je to naozaj problém. Začínam byť chodenie do práce naozaj zvláštne.

anonym_d41d30
18. apr 2026

@nataly_04 toto nemoze byt ani pravda🤦

muchotrafka298
18. apr 2026

Toto urcite nie je normalne a dufam, ze toto je vymyslene. V ziadnom pripade nemoze byt na sluzobnej ceste v jednej izbe zena s cudzim muzom. Je absolutne nepripustne, aby si tam videla holych kolegov. Na toto by som v zivote nepristupila. On Ta istym sposobom sexualne obtazuje, nereaguj na jeho ziadne spravy, poznamky, nema Ti to vypisovat sukromne veci po praci a este takehoto charakteru. Davaj si velky pozor, aby sa Ti nieco nestalo, ked s nim budes sama.

anonym_b535f7
18. apr 2026

Vystudovala si VS a si ucitelka … a ides k kolegom chlapim do izby? Prepac… diplom mozno mas, ale zdravy rozum nie. Este by som pochopila s kolegynami … novu novu skolu a zacni od znova. Proste na tejto skole uz respekt mat nebudes … aj ziaci si urcite vsimli, ze si si s kolegami delila izbu … v pubertalnej hlavr je jedno kam ste zasli … prwmisa je … aspon s jednym si si to rozdala … odpisala si sa svojou naivitou. Zamysli sa, zmen skolu a dospuet by tiez nebolo zle… hranice si mala nadtavit ty od zaciatku ale posunula si ich zlym smerom.

aurelia2000
18. apr 2026

Bola si prehovorena🙄no nemala si sa dať. O spoločnom ubytovaní si vedela vopred a išla si. Prečo si pred nimi chodila v spodnom prádle? Nahí kolegovia, vrátane riaditeľa? Bolo treba zbaliť kufre a odísť. Och bože, to až také hlúpe devy idú za učiteľky v tejto dobe? Hlupáci uchylni ste tam všetci.

anonym_f43275
18. apr 2026

Verím ti. U nás v práci kolegyne spavaju s kolegami. Všetci o tom vedia, síce ich ohovaraju, ale nič sa nedeje. Robia to pocas pracovnej doby, hocikde a stále. Trvá to už 4 roky. Okrem iného robia aj iné veci. Vedenie sa tvári, že nič nevidí...

motylik2559
18. apr 2026

@nataly_04 Autorka, ked si si vsimla len prve naznaky ohladom tvojich sukni a siloniek a bolo ti to neprijemne, mala si zacat nosit nohavice alebo dlhe sukne. To, ze ti riaditel vypisoval v tvojom sukromnom case a este aj v noci, si mu dufam nereagovala spravami naspät. Na druhy den si mala ist za nim a mala si si s nim slusne a vecne vydiskutovat,ze si neprajes, aby ti posielal spravy v noci a tvojom sukromnom case, ze mas priatela/muza a je to maximalne nevhodne. Ziakom si tiez mala hned z fleku zakazat vypiskovat po tebe, akoze nechapem ako si to mohla nechat zajst az tak daleko. O lyziarskom sa uz ani nevyjadrujem, lebo by som ti napisala nieco velmi nepekne, a to nechcem. Ak je toto skutocne a pravdive co si napisala, myslim,ze by si mala dat vypoved a ist na inu skolu. Tam zacat odznova, zacat sa mozno aj trochu inak obliekat nech nevyvolavas to co na tejto skole a odzaciatku mat nastavene hranice.

janinah
18. apr 2026

Preco si nešla byvat k studentkam? A cierne silonky? No.dovoluju si k tebe,lebo si im to dovolila

lienka175
18. apr 2026

učím na strednej škole a tomuto proste neverím, aby sa to v realite stalo

anonym_b2f334
18. apr 2026
@anonym_f43275

Verím ti. U nás v práci kolegyne spavaju s kolegami. Všetci o tom vedia, síce ich ohovaraju, ale nič sa nedeje. Robia to pocas pracovnej doby, hocikde a stále. Trvá to už 4 roky. Okrem iného robia aj iné veci. Vedenie sa tvári, že nič nevidí...

@anonym_f43275 robia v skolstve?
Lebo ja robim v zdravotnictve a tu tiez sa medzi sebou smatraju doktori a sestricky a doktor s doktorkou pritom bud zenaty/vydata alebo len tak nezavazne, vie to ceeela nemocnica kazdy sa tvari, ze nic

anonym_b2f334
18. apr 2026

@nataly_04 je to tvoja chyba 🤷🏻‍♀️co teraz akoze chces od nas?

anonym_b66654
18. apr 2026

ako ucitelka poviem, toto nemôže byť pravdivy pribeh, nejaky ziak sa tu zabava? chod sa radsej ucit

anonym_6ae253
18. apr 2026
@lienka175

učím na strednej škole a tomuto proste neverím, aby sa to v realite stalo

@lienka175 ale no.. ja som na strednej škole spávala so svojím učiteľom. A tým pádom som vedela o veľa veciach v učiteľskom zbore 🙂. Aj som videla...

anonym_b66654
18. apr 2026
@anonym_6ae253

@lienka175 ale no.. ja som na strednej škole spávala so svojím učiteľom. A tým pádom som vedela o veľa veciach v učiteľskom zbore 🙂. Aj som videla...

@anonym_6ae253 nekecaj, ktory ucitel by riskoval vyhazov z prace, aby uz nikdy nemohol ucit nikde

anonym_6ae253
18. apr 2026
@anonym_b66654

@anonym_6ae253 nekecaj, ktory ucitel by riskoval vyhazov z prace, aby uz nikdy nemohol ucit nikde

@anonym_b66654 nekecám 🙂 Ja som bola vo 4tom ročníku, on mladý chalan 26r po VŠ, jeho prvý job. Nevyhodili ho.

terezia74
18. apr 2026

Neverím ani jedno slovo , čo si napísala 😂

martinkatinka
18. apr 2026

Ja neverim nicomu v tejto diskusii 🙈

anonym_874ae3
18. apr 2026
@anonym_b535f7

Vystudovala si VS a si ucitelka … a ides k kolegom chlapim do izby? Prepac… diplom mozno mas, ale zdravy rozum nie. Este by som pochopila s kolegynami … novu novu skolu a zacni od znova. Proste na tejto skole uz respekt mat nebudes … aj ziaci si urcite vsimli, ze si si s kolegami delila izbu … v pubertalnej hlavr je jedno kam ste zasli … prwmisa je … aspon s jednym si si to rozdala … odpisala si sa svojou naivitou. Zamysli sa, zmen skolu a dospuet by tiez nebolo zle… hranice si mala nadtavit ty od zaciatku ale posunula si ich zlym smerom.

@anonym_b535f7 nepis ako analfabet, to sa neda citat.

anonym_1290ec
18. apr 2026

tiez si myslim, ze akoze sranda

anonym_f43275
18. apr 2026

Nepoviem kde robím, ale proste je to tak. A tie ženy sú v práci proste najoblubenejsie, najlepšie. Vedenie ich zere. Jedna a v manželstve, manžel jej zobe z ruky. Jedna sa aspoň rozviedla... takže tam aspoň ok. Nikoho nesudím, životné situácie sú rôzne. U nás to však ovplyvňuje aj našu prácu a preto mi to vadí. A naozaj ani nezávidím ak by to náhodou tak vyznelo 🙂

angelix
18. apr 2026
@anonym_d41d30

@nataly_04 toto nemoze byt ani pravda🤦

@anonym_d41d30 ver tomu, ze sa to deje

fruitys
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
18. apr 2026

@anonym_autor to aké sukne nosíš, že ti vidia len tie čierne silonky? Preboha 🤔

cacianka
18. apr 2026
@bielasovicka

@anonym_autor to aké sukne nosíš, že ti vidia len tie čierne silonky? Preboha 🤔

@bielasovicka po kolená, od kolien po päty vidieť aké má silonky

anonym_09346c
18. apr 2026

Nemyslíš vážne … že toto by dovolila vysokoškolsky vzdelaná žena 🤦🏼‍♀️

bielasovicka
18. apr 2026
@cacianka

@bielasovicka po kolená, od kolien po päty vidieť aké má silonky

domkakvet
18. apr 2026

@nataly_04 ak toto nie je vymyslene, tak nie je to normalne ani z tvojej strany.