icon

Ako sa vysporiadať so šéfom, ktorý ma šikanuje?

Včera o 19:55

Ahojte. V práci sme malý kolektív, 5 ľudí, ale sme len jednou z pobočiek. Táto pobočka mi nevyhovovala z rôznych dôvodov, ale po RD som to vzala, nakoľko mi bolo prisľúbené iné miesto (ktoré už voľne nie je - zamestnankyňa nechce odísť, rozmyslela si to). Môj šéf je odo mňa len o trošku starší, ale od začiatku som cítila, že na mna reaguje ostrejšie a keď sme boli “za dobre”, mal rôzne narážky (aj sexuálne) - ma rodinu, aj keď sa tváril, že si drží odstup, človek to vidí aj cíti. Potom nastal zlom a povedala som mu zopár veci, ktoré sa mi nepáčia, prestala som sa s ním “kamarátiť” a riešiť súkromne veci, žartovať a rozprávať sa pomedzi pracu, vedieme čisto pracovne rozhovory.

Začal mi to ale “odplacat” tak, že mi napríklad zrušil dovolenku v lete, kolegyňa mala na starosti veci, ktoré sa robia raz za mesiac a ja som mala na starosti to, čo sa robi denne - aby ma mal za čo buzerovat.

Vypýtala som si stretnutie s jeho vyšším nadriadeným, aby som zistila, ako vyzerá moje ďalšie pôsobenie v tejto firme a z toho celého vlastne vyplynulo, že on sa sťažuje, že sme sa nepohodli a že ja som chybou, kolegyniam ktoré boli smutne (že odchod zvažujem a že sa rozprávame) povedal, že bude fajn keď odídem, že sa vyčistí vzduch atd. To iste povedal aj on svojmu šéfovi, ktorý ma priamo konfrontoval s tým, čo sa stalo, že mu niečo spomínal.

Cítim sa ja ako vadná, pritom ma doslova šikanoval. Keď odídem - vyhrá. Keď zostanem, bude to aj pre mňa ďalšie trápenie a boj s ním. Čo mám robiť? Mám drzat hubu a krok? Zostávať? Dostala som ponuku na druhu pobočku s lepším platom, ale dlhšou pracovnou dobou.

Ako s takým šéfom? On ma dojem, že chyba je vo mne, pritom nik so mnou problém nemá - až naňho jediného.

Manžel mi tvrdí, že mám byt ticho, že je môj šéf a musím to rešpektovať, aj keď mi krivdi… trhá mi to srdce aj nervy.

anonym_a8d186
Včera o 20:01

ked odides nevyhra on ale ty ... zdravie a nervy su len jedny a zivot prilis kratky na to,aby sme bojovali s blbcom ...

pribinak
Včera o 20:06

Zobrala by som prácu na druhej pobočke. Hentaky pako by mi bol ukradnutý, moje zdravé je na prvom mieste.
Ty budeš mat kľud, bude zas praca baviť, zarobíš peniaze bez toho aby si mala v kuse nervy a to je najdôležitejšie

anonym_3c0767
Včera o 20:10

Nám nová šéfka rozbila komplet kolektív v celom kraji. A nevieme urobiť nič. Ti,čo sa jej páchajú do zadku a bonzuju na ostatných,ti majú speci odmeny. Už to nedávame. Už z si 50%zhana novú prácu,len to v terajšej situácii nie je také jednoduché. Nič horšie nie je ako šéf,čo je neschopný a musí si to kompenzovať takto.

anonym_84b9ad
Včera o 20:11

Druhá pobočka je moc ďaleko ? Budeš dlhšie dochádzať do práce?
Radšej asi do tej druhej pobočky ako sa žrať s blbcom. Ešte keď máš kde odísť je lepšie ako nemať nič popr. ti zostane len úrad práce.

muchotrafka298
Včera o 20:15
@anonym_a8d186

ked odides nevyhra on ale ty ... zdravie a nervy su len jedny a zivot prilis kratky na to,aby sme bojovali s blbcom ...

@anonym_a8d186 presne tak 👍

autor
Včera o 20:21
@anonym_84b9ad

Druhá pobočka je moc ďaleko ? Budeš dlhšie dochádzať do práce?
Radšej asi do tej druhej pobočky ako sa žrať s blbcom. Ešte keď máš kde odísť je lepšie ako nemať nič popr. ti zostane len úrad práce.

@anonym_84b9ad druha pobočka nie je ďaleko, je aj v tom istom mieste, rozdiel je ten, že by som pracovala na 12tky - avšak ta podstatne vyšší plat

lukbe
Včera o 20:38

Veď sa ta jeho nadriadený pýtal, mala si mu na rovinu povedat, ako sa správa.

muchotrafka298
Dnes o 04:24

Co Ti trha srdce? Spravanie sikanatora v praci? Je to robota, nie osobna tragedia. Odid odtial co najskor, ak mas moznost. Lebo on Ta vystve tak ci tak.

sara07
Dnes o 05:19

odišla by som
jeho nadriadenemu by som pri odchode vysvetlila ako pišeš ty tu narovinu , hlavne sex. naražky a podobne
kolegyne ked su také smutnučké tak sa prečo teba nezastanu ? nepovedia niečo ?
máš byt ticho ? tak s týmto by som mala problém, každy sa k tebe sprava tak ako mu ty dovoliš

zuzacka16
Dnes o 07:17
@anonym_autor

@anonym_84b9ad druha pobočka nie je ďaleko, je aj v tom istom mieste, rozdiel je ten, že by som pracovala na 12tky - avšak ta podstatne vyšší plat

@anonym_autor v tom prípade neváhaj a choď na tú druhú pobočku, ja by som si zdravie ničiť nedala a môžeš byť rada, že ťa chcú na druhej pobočke, teraz sa robota ťažko hľadá, ale zas ostať pod "debilom" tiež nie je výhra..už včera bola neskoro, rýchlo preč odtiaľ..

anonym_3dd92b
Dnes o 12:46

@anonym_autor Pozri,ja som bol dvakrát ticho, aby " bolo dobre" Druhýkrát v novej robote, tá dotyčná osoba vyletela na každého nového človeka.... čert to ber.
ALE to,ze som si nechal skákať po hlave v starej robote od vedúceho,to ma štve už rok.Ja som robil v kuse, lebo človek sa snaží,tiez som tam bol krátko,a niektorí robili polovicu z toho a ešte ho dobre že neposlali....vieme kde.Obcas na neho aj vyleteli a dobre spravili.
Dal som výpoveď,mal som mesiac dovolenky a ešte posledný deň ma išiel buzerovat, že mám byť na pracovisku.Ano,mal na to právo.Ale akurát vtedy asi išiel hrať na zákonník práce.A dovtedy sa toľkokrát porušil bezpečnosť pri práci, že až.
Nemáš, čo stratiť.Bud odvážna,bojuj za seba a svoju prácu aj napriek obavám a nesúhlase manžela.Tu ide o tvoju hrdosť, dôstojnosť a HLAVNE,aby si to neskôr nevyčítala, že mohla som preto niečo spraviť.Drzim ti palce 👍👍