icon

Moje malé milé nedoplatky: Diskusia o nespravodlivosti prepracovania

7. júl 2026

Ženy skúste sa vžiť do mojej situácie.... predstavte.si že v R decembri 2022 vám konnčila materská a dieťa chodí od septembra do mš, vy sa začínate obzerať po novej práci, po pár týždňoch aj niečo nájdete, pani ide do dôchodku v decembri do vtedy vás zaučí. Super však?
Panej však po dvoch týždňoch zomrel muž pri nehode ona sa zrútila a kto vás zaučí? Nadriadená mala na starosti niekoľko pobočiek, tak na porade povie najvyššiemu šéfovi, že ona to spraví a za pekné peniaze.
Realita...vzala peniaze a zaučenie sa nekonalo. Výhovorky rôzneho typu, ale nadriadený jej verí.
Pravidelné drbačky, napr za nedostatočné vyberanie poplatkov, na nedostatočné vymáhanie pohľadávok (80%z toho boli nevymožiteľné), že nie som dostane predvídavá,za to že som jej nedostatocne pripravila podklady (nevedela som o tom)za to že som v stanovenom termíne nesplnila úkon(pritom po nehode na pracovisku má sama brala na urgent, nasledujúcw týždne dom bola mimo). Vyvýjala na mňa nátlak, šikanovala ma, najvyšší šéf sa tvaril že nič sa nedeje. Začala som mať z toho zdravotné problémy a dala výpoveď. Našla som si inú prácu.
Momentálne som zase na md, muž po OP vybavuje ID, hypo, kopec výdavkov, možno poznáte. Ona je momentálne už dôchodkyňa, vzdala sa tých pobočiek a tretí rok robí, moju robotu,,.
Teraz k veci muž mi dal vlani v decembri faktúry, ktoré nám došli veľmi ale veľmi po lehote splatnosti, mala som to uhradiť, aj som chcela keď mi príde materská ale zabudla som na to, aj som si na to tento rok spomenula ale čert vo mne nechcel. Jedná sa o sumu cca. 150-200€ za tri faktúry. Muž ma sprdol za to pekne sprdol.. Ale ja som fakt zvedavá, prečo ona nemusí posielať faktúry včas? Prečo nemusí vôbec posielať upomienky? Prečo nemusí dávať pohľadávky na exekúciu? Prečo môže rok čo rok vystavovať doklady s chybami?...a mohla by som pokračovať.
Zaplatila bez ste faktúry hneď? Či len ja som taká zlá

Strana
z2
a0
7. júl 2026

@anonym_autor snáď nie si taká blbá, že to nejdes hneď zaplatiť.

rozculena
7. júl 2026

@anonym_autor Čo? Nechápem.Prečo ti bývalá nadriadená posiela nejaké faktúry na zaplatenie?

autor
7. júl 2026
@a0

@anonym_autor snáď nie si taká blbá, že to nejdes hneď zaplatiť.

@a0 jedna faktúra bola splatná 31.1.2025, druhá 30.4.2025 a tretia 31.5.2025. Vedia tč, adresu,mail a žiadna výzva žiadna upomienka. Tohtoročné služby poskytnuté splatnosti rovnaké, stále nemáme podklady k úhrade. Pred 2r meškalo všetko 3-4 mesiace, ale vlani už skoro rok

autor
7. júl 2026
@rozculena

@anonym_autor Čo? Nechápem.Prečo ti bývalá nadriadená posiela nejaké faktúry na zaplatenie?

@rozculena lebo nám daná spoločnosť.poskytla určite služby. Tieto služby nám poskytovali aj v čase keď som tam pracovala ja aj v čase keď tam bola moja predchodkyňa

anonym_09a249
7. júl 2026

tak snad si vedela ze ste odoberali sluzby, tak ich zaplat hned a hotovo, kym ti nenabehnu uroky a ine poplatky

anos18
7. júl 2026

@anonym_autor ja tomu vôbec nerozumiem

anonym_084ea1
7. júl 2026

A co tak tie sluzby zrusit,ved si na md ake ti moze robit firma sluzby.Normalne oficialnou cestou poziadaj o zrusenie a hotovo.

anonym_084ea1
7. júl 2026

A ak to robi firma pre firmu tak je povinna to uhradit firma,nie ty.

autor
7. júl 2026
@anonym_084ea1

A co tak tie sluzby zrusit,ved si na md ake ti moze robit firma sluzby.Normalne oficialnou cestou poziadaj o zrusenie a hotovo.

@anonym_084ea1 nie je to jedno aké služby? Ozaj nechcem.pisať názov firmy, tak dám príklad či som na materskej či nie potrebujeme vyviesť žumpu. Áno môžem to zrušiť zavolať inú firmu za dvojnásobok ale mne sa nechce platiť viac.

abbey1
7. júl 2026

Som jediná, ktorá nechápe?

anos18
7. júl 2026
@abbey1

Som jediná, ktorá nechápe?

@abbey1 nie

autor
7. júl 2026
@anos18

@anonym_autor ja tomu vôbec nerozumiem

@anos18 čomu nerozumieš?

blondinka95
7. júl 2026

Nema to ani hlavu, ani patu..

anonym_084ea1
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_084ea1 nie je to jedno aké služby? Ozaj nechcem.pisať názov firmy, tak dám príklad či som na materskej či nie potrebujeme vyviesť žumpu. Áno môžem to zrušiť zavolať inú firmu za dvojnásobok ale mne sa nechce platiť viac.

@anonym_autor tak ta dana firma,za vyvoz ti mala poslat fakturu a nie tato zena.A ak to robi zamerne,nuz zaplatit to jednoznacne musis a cim skor.

abbey1
7. júl 2026
@anos18

@abbey1 nie

@anos18 Ďakujem

rozculena
7. júl 2026
@anonym_autor

@a0 jedna faktúra bola splatná 31.1.2025, druhá 30.4.2025 a tretia 31.5.2025. Vedia tč, adresu,mail a žiadna výzva žiadna upomienka. Tohtoročné služby poskytnuté splatnosti rovnaké, stále nemáme podklady k úhrade. Pred 2r meškalo všetko 3-4 mesiace, ale vlani už skoro rok

@anonym_autor ja nechápem,šak keď posielajú fa po splatnosti,tak čo si sa neohradila hneď?
to akože ti tento rok prišli fa so splatnosťou 2025?

beata_k
7. júl 2026

@anonym_autor Ako ti mohli prist faktury po splatnosti? Toto mi vysvetli.

citronove_koliesko
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor cize ty nechces zaplatit za sluzbu ktoru ti dotycna firma realne poskytla lebo to fakturuje zena ktoru neznasas lebo ta nezaucila a deptala ked si v tej firme robila? Wau 😃 dobra vyhovorka.
PS: Ak su faktury s chybami treba ich vratit a nie kompostovat doma a tvarit sa ze nezaplatim lebo ona mi hento a toto. Lebo raz dojde nejaka ina firma ktora tie pohladavky odkupi a nedoplatite sa.

autor
7. júl 2026
@beata_k

@anonym_autor Ako ti mohli prist faktury po splatnosti? Toto mi vysvetli.

@beata_k došli až v decembri , čo ja viem prečo, riadne som podpísala prevzatie 12/2025. Neviem čo robi celý rok v decembri za asi zobudí a chce dohnať zameškané

anonym_350966
7. júl 2026

Heeee????

autor
7. júl 2026
@rozculena

@anonym_autor ja nechápem,šak keď posielajú fa po splatnosti,tak čo si sa neohradila hneď?
to akože ti tento rok prišli fa so splatnosťou 2025?

@rozculena nie prišli vlani v decembri naraz tri splatnosti 31.1.2025, druhá 30.4.2025 a tretia 31.5.2025. tento rok ešte nič neprišlo, hoci už dávno mali prísť

abbey1
Autor odpoveď zmazal
abbey1
7. júl 2026
@anonym_autor

@rozculena nie prišli vlani v decembri naraz tri splatnosti 31.1.2025, druhá 30.4.2025 a tretia 31.5.2025. tento rok ešte nič neprišlo, hoci už dávno mali prísť

@anonym_autor Reklamoval si ich? Respektíve, keď vate služby čerpali, pýtala si faktúru, keď nechodila?
Ak prišli 3 v decembri a s takými splatnosťami, kontaktovali ste ich s písomnou žiadosťou o nápravu?

autor
7. júl 2026
@anonym_084ea1

@anonym_autor tak ta dana firma,za vyvoz ti mala poslat fakturu a nie tato zena.A ak to robi zamerne,nuz zaplatit to jednoznacne musis a cim skor.

@anonym_084ea1 ak v danej firme vystavuje faktúry jedine ona, tak ak ju nevystavila, tak mi to ani firma doručiť nemohla. Každopádne medzi dodaním služby a vystavenim faktúry uplynuli viac ako tri mesiace a medzi vystavením faktúry a jej doručením tiež viac ako tri mesiace.

anonym_751fb4
7. júl 2026
@anonym_autor

@beata_k došli až v decembri , čo ja viem prečo, riadne som podpísala prevzatie 12/2025. Neviem čo robi celý rok v decembri za asi zobudí a chce dohnať zameškané

@anonym_autor komu si podpisala prevzatie? muzovi? "Teraz k veci muž mi dal vlani v decembri faktúry"

autor
7. júl 2026
@abbey1

@anonym_autor Reklamoval si ich? Respektíve, keď vate služby čerpali, pýtala si faktúru, keď nechodila?
Ak prišli 3 v decembri a s takými splatnosťami, kontaktovali ste ich s písomnou žiadosťou o nápravu?

@abbey1 dva roky dozadu keď došli jednotlivé faktúry v auguste a októbri tak áno, ale žiadej nápravy som sa nedočkala, lebo ona si robí čo chce. Presnejšie ...Mám to nechať tak a uhradiť.

autor
7. júl 2026
@anonym_751fb4

@anonym_autor komu si podpisala prevzatie? muzovi? "Teraz k veci muž mi dal vlani v decembri faktúry"

@anonym_751fb4 vlani prevzal muž, predvlani ja.
Doporučene zásielky sa aj u vás podpisujú však?

katkaseiner
7. júl 2026

nechapem čo riešiš...sluzba bola dodana, zaplatila by som, resp.by som reklamovala dodanie faktury po splatnosti...ale inak nic. Uhradit ju urcite treba

anonym_751fb4
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_751fb4 vlani prevzal muž, predvlani ja.
Doporučene zásielky sa aj u vás podpisujú však?

@anonym_autor došli až v decembri , čo ja viem prečo, riadne som podpísala prevzatie 12/2025, tak sa rozhodni co si kedy podpisovala, pises ako tatar, od decembra dodnes si FA nezaplatila preco ? lebo si zabudla? nejde o to ci si podpisovala, ale pises ze ti ich dal muz, potom ze ty si ich podpisovala a ked sa na to spytam tak zase napises ze muz ich podpisoval - vlani prevzal muž

anonym_6fb53a
7. júl 2026

Nešpekuluj, vieš že si dlžná treba to čím skôr zaplatiť. Čo si dúfala že zabudnú na teba a nemusíš im za vykonané služby zaplatiť?

Naštuduj si svoj internet banking určite tam máš funkciu na platbu s budúcim dátumom a banka by to automaticky poslal po materskej nič by si nezabudla.

Strana
z2