icon

Ako vnímate kolegyne, ktoré sú ochotné pracovať aj víkendy bez nároku na príplatok?

Včera o 17:01

Zdravim, ako vnímate kolegyne, ktoré sú ochotné pracovať aj víkendy bez nároku na príplatok za nadčas, ide asi o hodinu času naviac. Kancelárska práca, máme 8 hod pracovný pomer, klasika pondelok-piatok. Som ja čudná keď mi to nepríde v poriadku? Sú to kolegyne, ktoré sú tam 10 a viac rokov. Áno, nejde o veľa hodín nadčasu, ale aj tak, byť za PC počas víkendu... Najhoršie že oni to považujú za normu a týmto kazia nazeranie vedenia na nás, zvládneme všetko bez pindania a pridania...

Strana
z2
zuzinka888
Včera o 17:07

Tak mozno to maju odzrkadlene v osobnom ohodnoteni

anonym_50ff68

ako mlada, bezdetna, som to zvladala aj ja a ked bolo treba nieco spravit, tiez som spravila ... teraz by som to uz nerobila urcite

kacena4

tak su ludia, ktory si odrobia 8hod a viac pre firmu ani prstom nepohnu... a su ludia, ktory beru firmu ako sucast svojho zivota a nerobi im problem pomoct aj mimo pracovnu dobu. nic nekazia akurat ti nastavuju zrkadlo v spravani, je na tebe ako sa nastavis

anonym_06a205
Včera o 17:08

riadne riťolezky. 🙄

anonym_1ca824
Včera o 17:09

@anonym_autor generacia x,y robi tymto makanim navyse zle generacii z? Nuz, dnesni mladi si nenechaju srat na hlavu a ja im fandim. Aj ked v tomto pripade neviem ako sa zariadis, ked hentie suhlasili s vikendovym makanim.

anonym_0c0fb0
Včera o 17:10

Hrozne ako seba odrbavaju,je to ale ich vec,ty stoj za tym,ze aky kolvek nadcas ma byt zaplateny.Tiez by som mala aj 2000eur s nadcasmi,a co som blazon.A to mame tam takych,ze 16tky tahaju niekolko krat do mesiaca.Ja chodim iba nedele na poobednu,lebo tam mam za nedelu 5,20eur na hodinu priplatok,plus 100percent,plus priplatok za poobednu.Takze to sa mi oplati,ale ine.
Pekne sa toho drz,a neustupuj ak chcu,aby si tahala nech to riadne aj zaplatia,podla zakona co ti plati.

anonym_6dd26e
Včera o 17:18

Ja som tiež ochotná pracovať príležitostne aj mimo pracovnú dobu, pomôžem aj nad rámec svojej pracovnej náplne, ale mám za to zas iné benefity a ochota výjsť si v útrety funguje obojstranne... ale nemalo by sa to určite brať ako samozrejmosť a automatické očakávanie od každého

minenkaa
Včera o 17:27

@anonym_autor takéhoto kolegu ma muz v práci a ostatní už viac krát povedali,že keď potrebujú aby v práci niekto robil ako debil ,nech chodia za ním a zvyšok zamestnancov nech neotravujú
Nie nie je to normálne a ja to nechapem

biba_18
Včera o 17:34

v mojej práci niečo ako nadčasy neexistuje. buď je to urobené alebo nie je. takže možno to aj ony berú tak - ony niečo, firma niečo 😏

mandzula
Včera o 17:38

Ak robia zadarmo, tak sú čudné ony.

anonym_e75918
Včera o 17:39

@anonym_autor nebola by som ochotná. Napr ja cestujem do prace hodinu autom, každý týždeň tankujem plnú nádrž. A ešte v sobotu zadarminko sa teperit do prace neexistuje. Nech sú premotivovane, asi nemajú doma čo robit 🤣

anonym_749a23
Včera o 17:42
@anonym_06a205

riadne riťolezky. 🙄

@anonym_06a205 nesud hned. Mozno ziju doma s tyranom

anonym_80f44a
Včera o 17:43
@kacena4

tak su ludia, ktory si odrobia 8hod a viac pre firmu ani prstom nepohnu... a su ludia, ktory beru firmu ako sucast svojho zivota a nerobi im problem pomoct aj mimo pracovnu dobu. nic nekazia akurat ti nastavuju zrkadlo v spravani, je na tebe ako sa nastavis

@kacena4 vies co, robila som za 320 v hrubom, polovicny uvazok v roku 2019 a praca ma neskutocne bavila, nemala som problem potiahnut, ked bol naval pred Vianocami a pod. A cely rok mi slubovali, ako mi predlzia zmluvu a pojdem na TPP, celu uvazok a hadaj co? Zrazu nie su so mnou spokojni a kecy, vyhovorky a dostala som vyhazov. Seriozne, mala som problem sa tam nerozrevat. V ten den som ani o sekundu dlhsie neostala, to bol posledny den, co som tam bola, zatvarali sa skolky kvoli covidu, bezala som cim skor po deti. A som sa rozhodla, ze NIKDY VIAC, pokial nie som konatel vo firme alebo to nie je firma mojho muza.

biba_18
Včera o 17:43

@mandzula prečo zadarmo? možno majú nejaké neformálne ústupky od firmy 😏

mandzula
Včera o 17:46
@biba_18

@mandzula prečo zadarmo? možno majú nejaké neformálne ústupky od firmy 😏

@biba_18 Možno, no ak sa to automaticky vyžaduje aj od autorky, mala by o nich vedieť aj ona a domáhať sa ich.

biba_18
Včera o 17:55

@mandzula to nepíše že to vyžadujú aj od nej. iba že na ňu inak pozerajú 😏

mandzula
Včera o 18:01
@biba_18

@mandzula to nepíše že to vyžadujú aj od nej. iba že na ňu inak pozerajú 😏

@biba_18 Zadarmo sa dá poňať celkovo, nielen vo finančnom vyjadrení, takže ak by som z toho nič nemala, isto by som sa snahou nepretrhla.

moonlight1210
Včera o 18:07

Paci sa mi, ako sa v tychto temach vzdy vyplavi typicky tradicny slovensky charakter.

Spinou navrch.

biba_18
Včera o 18:08

@mandzula práve preto si myslím že o tých benefitoch sa nahlas nehovorí 😏

anonym_d0316a
Včera o 18:15
@moonlight1210

Paci sa mi, ako sa v tychto temach vzdy vyplavi typicky tradicny slovensky charakter.

Spinou navrch.

@moonlight1210 prosim ta, co je na tych komentaroch zle? Ak je zamestnavatel zvyknuty, ze niektore zeny robia nadcasy zdarma - no nie kazdy je ochotny toto robit. Ludia predsa maju svoj sukromny zivot, nie len byt v praci. A naozaj to vyzera zvlastne, ak niektore tam sedia o hodinu dlhsie.

doriiis
Včera o 18:19

A možno zbierajú hodiny do salda a potom majú o pár dní navyše voľna. Ja to robím tiez

muchotrafka298
Včera o 18:20

Ja mam kancelarsku pracu a nie som ochotna chodit po vikendoch do prace, lebo uz mam nieco odrobene a mam pracovnu dobu. Nie je problem obcas ostat dlhsie, ale urcite nie denne alebo niekolkokrat do tyzdna plus vikendy.
My nemame platene nadcasy a ja zadarmo robit uz nemienim.
Nam je za vzor davana flakacka a diletantka, ktora robi vacsinou z domu a cez den nerobi. Proste sa flaka a robi po veceroch. Tak nech robi, ked inokedy nestiha, ale nech povie pravdu, ze jej den je kozmetika, kadernicka, nechty, botox, mihalnice. Toto ona absolvuje pocas pracovnej doby, tak nech robi vecer, mne je to jedno. Ale nech to od nas nepozaduju alebo ju nedavaju za prikald, ze pozrite sa na XY, ako ona robi do polnoci.

terezka1947
Včera o 18:49

Ja mám prácu rada a ano,aj naviac ostanem,či niečo urobím....vždy sme boli dobre kolektívy a pomáhali si,ostávali niečo navyše....aj to bolo cítiť v práci.
No odkedy prišli mladšie ročníky,čo si dajú všetkom zaplatiť a podrobia iba 8h,všetko sa pokazilo.... aj vzťahy....nevadí mi,že to majú takto....lenže svoju prácu potom prenášajú na iných 🤷....čiže keby si všetko dokázali vyriešiť počas svojho presne 8h času,ok.....ak však nie.....potom to nemôžu čakať od iných a ani pomoc od iných🤷

minenkaa
Včera o 18:56
@terezka1947

Ja mám prácu rada a ano,aj naviac ostanem,či niečo urobím....vždy sme boli dobre kolektívy a pomáhali si,ostávali niečo navyše....aj to bolo cítiť v práci.
No odkedy prišli mladšie ročníky,čo si dajú všetkom zaplatiť a podrobia iba 8h,všetko sa pokazilo.... aj vzťahy....nevadí mi,že to majú takto....lenže svoju prácu potom prenášajú na iných 🤷....čiže keby si všetko dokázali vyriešiť počas svojho presne 8h času,ok.....ak však nie.....potom to nemôžu čakať od iných a ani pomoc od iných🤷

@terezka1947 praca ma byt nadstvena na osem hodín a ak je treba potiahnuť tak ano ,ale nie zadarmo

nyusika
Včera o 19:34

Určite zadarmo nerobia
Ale nie všetko sa musí platiť peniazmi
Skús hádať, komu budú robiť problémy, keď bude občas potrebovať odísť skôr (a nenadrábať si to)?
Alebo komu dajú skôr dovolenku ?
Keď sa budú upravovať platy , komu viac pridajú ?

anonym_48f8af
Včera o 19:44

@anonym_autor Tiez niekedy robim cez vikend a vobec mi to nevadi. Nik to odo mna neocakava ale ked potrebujem nieco dokoncit do pondelka a nestiham, tak robim cez vikend. Ale zas ja robim 100% z domu a nikdy nezacinam pred 10tou 😀

eeffka
Včera o 19:51

@anonym_autor uprimne neviem si predstavit co take pravidelne treba pri kancelarskej praci riesit 1hod cez vikend. Obcasne robim aj ja ale viem preco, bud som sa v praci vykecavala alebo ma tlaci termin a zle som si to zmanazovala.

terezka1947
Včera o 20:18
@minenkaa

@terezka1947 praca ma byt nadstvena na osem hodín a ak je treba potiahnuť tak ano ,ale nie zadarmo

@minenkaa veď v poriadku.....ale sú profesie,kde nevieš zložiť pero a odísť. Len tak. Či máš,či nemáš nastavených 8h.

minenkaa
Včera o 20:21
@terezka1947

@minenkaa veď v poriadku.....ale sú profesie,kde nevieš zložiť pero a odísť. Len tak. Či máš,či nemáš nastavených 8h.

@terezka1947 ano ,ale vtedy sa asi platia nadčasy

terezka1947
Včera o 20:22
@minenkaa

@terezka1947 ano ,ale vtedy sa asi platia nadčasy

@minenkaa ok🙂...a preto to dnes takto všade vyzerá....mať všetko presne zaplatené a urobiť len to najnutnejšie,čo musím.

Strana
z2