Ako vnímate kolegyne, ktoré sú ochotné pracovať aj víkendy bez nároku na príplatok?
Zdravim, ako vnímate kolegyne, ktoré sú ochotné pracovať aj víkendy bez nároku na príplatok za nadčas, ide asi o hodinu času naviac. Kancelárska práca, máme 8 hod pracovný pomer, klasika pondelok-piatok. Som ja čudná keď mi to nepríde v poriadku? Sú to kolegyne, ktoré sú tam 10 a viac rokov. Áno, nejde o veľa hodín nadčasu, ale aj tak, byť za PC počas víkendu... Najhoršie že oni to považujú za normu a týmto kazia nazeranie vedenia na nás, zvládneme všetko bez pindania a pridania...
Ja som sa zvykla tiež nechať využívať, ale zistila som, že nielen, že mi potom naložia ešte viac (lebo vidia aká som šikovná), ale ani mi navyše nezaplatia.
@muchotrafka298 a to nadriadení nevidia, že pocas dna nepracuje?
@letfenixa nevidia lebo jej veduca sa jej boji, vtiera sa managementu a bola k nam dosadena. Takze proti nej nepojde nikto.
@minenkaa to, že si nová generácia uvedomuje, že život treba žiť a nie obetovať práci je pekné. Len si menej často uvedomuje, že nemá zas tak moc čo ponúknuť... 🙄 Nároky ako Onasis, ale value for money 0 😉 On by stačil zlatý stred v oboch generačných prípadoch.
@tiezjedna presne tak.....vysoké platové nároky,vysoké až nadštandardné požiadavky a výsledky nulové,často mínusové....nie všetci mladí,to nie. Sú aj medzi staršími ľudia,čo sa priživujú na práci iných 🤷
Vždy to tak bolo,je to tak a bude to tak.
My od iných čakáme často nadštandard,ale sami ho neponúkame,či....mi často v práci neponúkame ani to,čo máme v náplni práce.
Mladá, bezdetná, keď nemá čo robiť tak do roboty ísť a privyrobiť si je pohoda nemám s tým problem
@anonym_d0316a Vsetko je na nich zle. Na tych, co to vysmievaju.
Preco niektorym tak vadi, ak niekto urobi nieco naviac, ci zadarmo?
Preco maju potrebu naznacovat, ze je kvoli tomu divny (az sprosty)?
Preco hned idu do sarkazmu a ironie (=utoku), akoby im osobne uz-uz nejak siahali svojim nastavenim na ich prava, hoci sa ich to vobec netyka a svoj vlastny postoj si mozu zvolit?
Boja sa, ze ho nedokazu obhajit, alebo co?
Alebo maju pocit, ze ich to zahanbuje, ak nie su rovnako ustretovi a obetavi? Ved nemusia. Nie je na tom nic zle, ak nebudu.
Ale preco sa musia snazit akoze nenapadne vysmiat a strhat pod ciernu zem nieciu inu snahu?
(A teraz sa nebavim o tom, ze autorkine kolegyne maju mozno za to poslytnute ine vyhody - neviem, ci maju. Ale vseobecne, ak niekto na Slovensku robi daco z dobrej vole a zadarmo, tak 90% ludi, si to a) nevazi (co nemame my Slovaci vycislene v eurach, tomu nepozname cenu) a za b) povazuju takych ludi za tych, co stoja spolocensky hierarchicky pod nimi (opat, nezarabas na tom peniaze, si pre nas nula).
Toto je jedna zo zakladnych typickych slovenskych povahovych crt.
A hoci sa velmi tvarime, ze sme dobracki, mierumilovni a priatelski ludia - pod povrchom nie sme. A v mnohych drieme ta nasa narodna malost. Ktora, ked dostane prilezitost, hned vystreli von.
My nedokazeme povedat: Je obdivuhodne, ze je ochotny to robit, cenim si to, vazim si to. Aj ked ja by som to nerobil, nemam to v povahe, ale obdivujem to.
Nie. Tu musia zniet skryto sarkasticke komentare naznacujuce, ze su sprosti, ze to robia.
A zrejme tak nejak ich autori veria, ze to, ze sa z toho vysmievaju, dodava dolezitost ich charakteru, ako tych sikovnejsich, vazenejsich, cennejsich.
Vseobecne na Slovensku, ak niekto nerobi veci tak isto, ako ich “stare matere”, tak je kopec ludi voci nemu hned najezenych a pripravenych utocit, nevazit si.
@moonlight1210 pre mna to nir je obfivuhodne, pracovat zadarmo, dokonca pravidelne. Tie urazky su samozrejme cez ciaru. Vyssie niekto pisal, se urcite to maju zaplatene. Tiez mam kolegyne, ktore sedia v praci o hodinu dlhsie. Skoro kazdy den. Uz nepracuju, len su v praci. Co ich k tomu vedie, netusim, ich vec. Ale tiez to vyzera, ked ja odchadzam nacas po svojich 8 odrobenych hodinach, a ony su este v robote.
Ked chce niekto zadarmo robit, jeho vec. Pre ineho je to nepripustne.
@anonym_autor ja by som na kolegyne pozerala ako na také ktoré nestíhajú prácu vo svojom pracovnom čase a musia ju doháňať takto. A tiež závisí od toho, či nestíhajú lebo sa zašívajú, alebo je tej práce veľa.
@anonym_autor Uz to robim len tak, ze mam moznost si to potom inokedy vycerpat ako nadcas pripadne preplatenie. V tejto praci u nas to funguje takto. V byvalej praci na jednom oddeleni sme makali bez naroku na preplatenie ci vycerpanie si nadcasu a s tym by som uz nesuhlasila. Bola som ale bezdetna, tak mi to az tak neprekazalo.. ale...

Ja mam kancelarsku pracu a nie som ochotna chodit po vikendoch do prace, lebo uz mam nieco odrobene a mam pracovnu dobu. Nie je problem obcas ostat dlhsie, ale urcite nie denne alebo niekolkokrat do tyzdna plus vikendy.
My nemame platene nadcasy a ja zadarmo robit uz nemienim.
Nam je za vzor davana flakacka a diletantka, ktora robi vacsinou z domu a cez den nerobi. Proste sa flaka a robi po veceroch. Tak nech robi, ked inokedy nestiha, ale nech povie pravdu, ze jej den je kozmetika, kadernicka, nechty, botox, mihalnice. Toto ona absolvuje pocas pracovnej doby, tak nech robi vecer, mne je to jedno. Ale nech to od nas nepozaduju alebo ju nedavaju za prikald, ze pozrite sa na XY, ako ona robi do polnoci.
@muchotrafka298 a to nadriadení nevidia, že pocas dna nepracuje?