Ako zabrániť kolegyni počuť každý hovor?
Mám mladšiu kolegyňu, ktorá je vo vedľajšej kancelárii, ale medzi kanceláriami nie sú dvere. Stôl mám od nej na 10-15m. Neviem ako to robí, ale ona počuje každý môj hovor, nielen to čo hovorím ja ale aj to čo mi niekto povie do telefónu, mobil pevnú linku je to jedno. Dochádza to do takých extrémov, že presne vie že z ktorej pobočky ktorá kolegyňa volà, alebo niekto z jej obšírnej rodiny. Ona má úplne inú agendu, tak mi riadne služobne niekto zavolá, ja ani neviem žw sú rodina s ona už vie že kto bola , a keď aj nie tak na začne hadať a na druhý tretí krát isto trafí. Potom si veci domyšla. Proste je to nepríjemné.
Ako tomu zabrániť, dá sa nejako stíšiť prichádzajuci hlas? alebo už neviem...
@anonym_autor Daj si na telefón sluchátka. Neviem, či máš hlasný mód - zapnutý reproduktor, ale keby si počúvala cez slúchadlo, tak neexistuje, aby to počula.
@chrobak7 ako mám dať pevnú linku na slúchadlá?
Nie je možné, ze to počuje, ak nekricis. Možno si domýšľa a tvári sa, ze je vsevediaca. Neviem, prečo sa s nou vobec o tom bavís.
Nie je možné, ze to počuje, ak nekricis. Možno si domýšľa a tvári sa, ze je vsevediaca. Neviem, prečo sa s nou vobec o tom bavís.
@lukbe prosím čitať s porozumením
Ona počuje toho človeka volajúceho, je jedno aj keby som kričala
Zazvoni pevná, zdvyhnem predstavím sa, druhá strana tiež a ona už vie že volá Majka z tej a tej pobočky a pod. Ešte ste si nestihli ani povedať čo a ako a ona už vie .
Sakra čo to má spoločné s tým ako hlasno nerozprávam
Sukromne veci si nevybavujem v práci
Mam napr messenger alebo whatsapp a píšem
@chrobak7 ako mám dať pevnú linku na slúchadlá?
@anonym_autor Určite máte digitálne telefóny (napr. Alcatel). Ku každému digitálnemu stolovému telefónu je možné pripojiť slúchadlá s mikrofónom.
Napíš značku a typ stolového telefónu a nájdem ti k nemu slúchadlá. Potom len stačí si od zamestnávateľa si ich vyžiadať. Povedz, že pri telefonovaní potrebuješ mať voľné ruky pre typovanie na klávesnici a nechceš dávať telefón nahlas, aby si ostatných nerušila. Ak ti to nekúpia, tak si ich kúpiš sama. Stoja zvyčajne od 10 do 40 €.
@lukbe dnes sa to stalo tri krát potom mala péčko, tri krát do pár sekúnd vedela kto to je
@lukbe dnes sa to stalo tri krát potom mala péčko, tri krát do pár sekúnd vedela kto to je
@anonym_autor Ahoj a co tak kolegyni narovinu povedat, ze nech sa nestara do tvojich hovorov pracovnych ci sukromnych, ze ju je do toho co sa s kym bavis nic? Ak ti to uz tak velmi prekaza, uz davno si jej mohla takto slusne zavriet usta.
@anonym_autor Mozno si to neuvedomujes, ale rozpravas prilis vela detailov. Nahraj si na svoj mobil jeden z tvojich pracovnych hovorov. Tak zistis, co vsetko rozpravas, oslovujes ludi...
@anonym_autor to máš tu hlasitosť ako vypeckovanu? By ma švaclo sedieť vo vedľajšej kancelárii a počúvať toto.. začni s tým, že si znížiš hlasitosť telefónu tak o 70% a prispôsobis tomu aj svoj tón hlasu. Alebo teda tie slúchadla ako ti tu už radili…
@anonym_autor Mozno si to neuvedomujes, ale rozpravas prilis vela detailov. Nahraj si na svoj mobil jeden z tvojich pracovnych hovorov. Tak zistis, co vsetko rozpravas, oslovujes ludi...
@beata_k ešte raz pre slabších zdvyhnem telefón, poviem organizáciu, pobočku, a moje meno hlas telefóne sa predstaví a nič žiaden detail a ona už vie kto volá.
Názov, mesto , meno aký detail som povedala že čoho trafila na 100%?
@anonym_autor to máš tu hlasitosť ako vypeckovanu? By ma švaclo sedieť vo vedľajšej kancelárii a počúvať toto.. začni s tým, že si znížiš hlasitosť telefónu tak o 70% a prispôsobis tomu aj svoj tón hlasu. Alebo teda tie slúchadla ako ti tu už radili…
@anonym_5549d2 ako znížiť hlasitosť na pevnej linke?
@anonym_autor Určite máte digitálne telefóny (napr. Alcatel). Ku každému digitálnemu stolovému telefónu je možné pripojiť slúchadlá s mikrofónom.
Napíš značku a typ stolového telefónu a nájdem ti k nemu slúchadlá. Potom len stačí si od zamestnávateľa si ich vyžiadať. Povedz, že pri telefonovaní potrebuješ mať voľné ruky pre typovanie na klávesnici a nechceš dávať telefón nahlas, aby si ostatných nerušila. Ak ti to nekúpia, tak si ich kúpiš sama. Stoja zvyčajne od 10 do 40 €.
@beata_k ešte raz pre slabších zdvyhnem telefón, poviem organizáciu, pobočku, a moje meno hlas telefóne sa predstaví a nič žiaden detail a ona už vie kto volá.
@anonym_autor A co ti poklepe po pleci a ukaze listocek kde ma napisane meno volajuceho ked este telefonujes?
@anonym_autor nereálne, na 10 metrov nemôže počuť volajúceho, ak nemáš telefon na hlasito.
@anonym_5549d2 ako znížiť hlasitosť na pevnej linke?
@anonym_autor keby si ten telefón odfotila poriadne, tak možno zistime. Niekedy na tých pevných linkách býva ovládanie hlasitosti aj na boku alebo zospodu - keď budeš vedieť značku/typ, tak aj ChatGpt ti poradí..
@anonym_autor ešte raz pre slabších? to aj v práci máš takéto povyšenecké správanie? Tak potom ti to pani robí naschvál aby ťa trafilo. A poobede sa na tom dobre baví s kámoškami.
@anonym_autor ešte raz pre slabších? to aj v práci máš takéto povyšenecké správanie? Tak potom ti to pani robí naschvál aby ťa trafilo. A poobede sa na tom dobre baví s kámoškami.
@anonym_b0fdac Tipujem, ze statna sprava.
Tak co autorka? Trafila som na 100%? 😆
@anonym_autor
Na tychto lacnych telefonoch pri hovore stlacit 1 znizit 2 zvysit hlasitost
Neviem aká akustika je v tých kanceláriách ale rodinný známy si postavil dom. Trasa z kuchyne do spálne je v tvare U a má asi 14 metrov. Nikto to nepochopil ale akustika domu je taká, že všetko čo sa povie v spálni, aj potichu, je počuť v kuchyni. Zo začiatku to bolo ako atrakcia ale potom si zavolali niekoho na konzultáciu a ten im odporučil dať na konkrétne steny také drevené lamely. Pomáhajú rozbíjať zvukové vlny a naozaj to pomohlo.
Neviem ako máte konštruovanú kanceláriu ale možno je to niečo podobné.
@anonym_autor Z fotky neviem identifikovať značku a typ. Treba to pozrieť na spodku telefónu.
@chrobak7
Je to Grandstream aky model?
@chrobak7
Je to Grandstream aky model?
@anonym_d206aa Tak to je potom starší model telefónu. K nemu sa dá pripojiť len headset s konektorom RJ9, napr. tento:
https://allegro.sk/produkt/sluchadla-na-usi-yea...
alebo aj tu ho majú:
https://www.ediscomp.sk/yealink-yhs34-lite-dual...
Prípadne iným model s konektorom RJ9. Nevýhodou je, že ho zapojíš miesto slúchadla, ale slúchadlo musíš položiť na telefón. hovor dvihneš dvihnutím slúchadla, ale zapojený budeš mať headset. Bohužiaľ, to je nevýhoda tých starších a jednoduchších modelov.
To takto drzo a arogantne komunikuješ aj v robote? Jednoduchšia si tu očividne ty. Zdvihnúť a nie zdvyhnúť. Zdvihneš telefón, predstavíš sa a ona už vie, kto ti volá, a príde k tebe a počas hovoru ti povie, že ti volá ta a tá? Alebo ti to ukazuje od svojho stola napisane na papieri? Keď kričíš do telefónu a počuje všetko, čo povieš, tak si domyslí, kto volá. A podľa štýlu tvojich odpovedí, som si istá, že tvoje telefonaty počuju aj okoloiduci. Mám susedu oproti v panelaku , ktorá fajčí na balkone a telefonuje. Poznám jej denny program, denne menu. Viem, ako jej vnučka travila prazdniny, viem, kde su jej synovia, čo jedli, kde boli na vylete, koho idu volit. A vie to cele sidlisko.
a nemate tie linky prepojene, ze si zdvihne aj ona telefon a pocuje to tak? lebo tiez ti to musi riadne hucat do ucha, ked teda to pocuje. a ty vravis, ze nehuci, tak potom neviem, jedine ze by mala odpocuvacie zariadenie. Ale teda naco to je a ze ta takato blbost stve....poviem jej ze si to neprajem, aj drzejsie ked je tupelo a hotovo
@lukbe prosím čitať s porozumením
Ona počuje toho človeka volajúceho, je jedno aj keby som kričala
Zazvoni pevná, zdvyhnem predstavím sa, druhá strana tiež a ona už vie že volá Majka z tej a tej pobočky a pod. Ešte ste si nestihli ani povedať čo a ako a ona už vie .
Sakra čo to má spoločné s tým ako hlasno nerozprávam
@anonym_autor čítam s porozumením a píšem, domysľa si, lebo nic nepovieš a vie? Tak čo je to potom? Nrmoze z 10 m pocut, kto bola, ak nemas hlasnh odposluch. A ty ako reagujes? Co tu útočis?
@anonym_autor "ešte raz pre slabších"?....... Ty vole.
Prečo to neriešiš so zamestnávateľom a nadriadeným? Nech ti upraví telefón, kanceláriu alebo usmerní kolegyňu.
V open office by si asi skoncila s inou traumou. Sme v kancli asi 10, nemame ziadne steny a ked mas meeting tak pocut o com tocis a vela krat aj s kym. Pokial to je pracovne tak mi naozaj zily netrha, ze maruška vie, ze rozpravam s palom z pobocky v kosiciach. A aby som nepocula o com hovori kolegyna, ktora ma meeting cez teams tak si dam sluchadka ja a pocuvam radio alebo hudbu. Ak je to vazne nieco co nechcem aby niekto pocul, volam cez mobil a vychadzam z kanclu. Mladej povedz nech sa stara do svojich veci a hotovo.
@anonym_autor wow 😀 vieš prečo ta počuje? Pretože tvrdo zdvYhaš telefón.

@anonym_autor Daj si na telefón sluchátka. Neviem, či máš hlasný mód - zapnutý reproduktor, ale keby si počúvala cez slúchadlo, tak neexistuje, aby to počula.