icon

Ako zvládnuť hlučnú a výstrednú kolegyňu v práci?

Dnes o 16:54

Moja kolegyňa nie je zlý človek. Na úvod poviem, že ju mám rada a nemyslím si, že to čo robí, robí úmyselne. Ona je asi skrátka "taká".

Byť v jej prítomnosti je veľmi vyčerpávajúce, unavujúce a niekedy až zahanbujúce. A ja už neviem ako jej dohovoriť, že takéto správanie jednoducho nie je v práci vhodné.

Je až príliš bláznivá, detinská, rozvírená ako dieťa v škôlke. A ja už to nedávam, nedokážem sa sústrediť na prácu, nedokážem premýšľať a jej prítomnosť mi už prekáža.

Hneď ako príde ráno do práce, všetkých so smiechom pozdraví s hlasným: Yeah, motherfucker! A začne rukami robiť taký ten repujúci pohyb. Urobí si kávu a každý jeden deň povie tú istú hlášku: Snáď sa z nej nezoseriem. Potom sa tomu začne smiať.
Počas dňa si nahlas spieva, Duchoňa, Spice Girls, Modern Talking, proste všetko možné. Kolega jej už vynadal, že sa s ňou nedá pracovať, je hlučná a svojím spevom všetkých obťažuje. Kukla na neho ako teľa a so smiechom ho brnkla po nose.
Prikradne sa za niekým v tichosti, chvíľu za ním stojí a potom na neho bafne. Rozpráva nám detaily zo svojho pestrého sexuálneho života, opisuje kto mal aký penis, techniku, ako mu smrdelo z úst. No proste niečo čo by si mala nechať pre kamarátku.

Nám sú jej reči veľmi nepríjemné, napomíname ju, prosíme ju, nosíme už slúchadla v práci. Ale nič nepomáha, je toho veľa, ale to by bolo na dlho všetko opísať.

Jasné, môžeme ísť za šéfom. Ale keď pominieme tieto výstrednosti, je to veľmi dobrá a nápomocná kolegyňa. Pomôže, poradí, môžeme za ňou hocikedy s čímkoľvek zájsť. Bez problémov nás zastúpi, keď kolegovi ochorela žena, tiahla za neho aj jeho prácu, len aby sa mu nenakopila. Podľa šuškania zhora nás čaká prepúšťanie a my sa bojíme, že keď na ňu takto ukážeme, pôjde ona. Takže by sme za vedením išli len veľmi neradi.

Môžete mi povedať ako ju "donútiť", aby sa aspoň v práci skľudnila?

Strana
z2
lasona
Dnes o 16:59

Normálne ist za ňou , mozno aj viaceri, a s kamennou tvarou sa porozprávať . Jasne, bez okolkov jej povedať ze síce ju mate radi, ale niektore veci vam velmi vadia. Možno motyka vystreli a pochopí. Ja by som skúsila toto...alebo by som jej napísala list a vypísala všetko co mam na duši. Možno jej dopne

autor
Dnes o 17:02
@lasona

Normálne ist za ňou , mozno aj viaceri, a s kamennou tvarou sa porozprávať . Jasne, bez okolkov jej povedať ze síce ju mate radi, ale niektore veci vam velmi vadia. Možno motyka vystreli a pochopí. Ja by som skúsila toto...alebo by som jej napísala list a vypísala všetko co mam na duši. Možno jej dopne

@lasona Skúšali sme, boli sme aj na káve mimo práce a tam jej to narovinu povedali. Že nás to obťažuje, brzdí v práci a že nám to je nepríjemné. Chvíľu sa zamyslela a začala sa smiať, že nám spestruje pracovný čas. Nej to skrátka nedopne, nepochopí, alebo nechce chápať. Ja už neviem. Kolega to skúsil aj tak, že keď sa sústredila, začal si vedľa nej spievať, aby videla aké to je. A ona nič, prestala pracovať a pridala sa spevom k nemu. Proste nula bodov.

anonym_ffb532
Dnes o 17:05

@anonym_autor nic s tym.neurobis, tipujem ju na nejaku nediagnostikovanu formu PAS.
To.mas ako s integrovanymi detmi tohto typu. Mnohe su mudre a maju encyklopedicke znalosti a k tomu nevhodne spravanie a obtazuju okolie svojimi prejavmi.
Alebo B moznost ze fici na mariske.

anonym_7f11a6
Dnes o 17:05

inu moznost ako ist za sefom ale uz nemate... skusili ste vsetko a ona to ignoruje.. nemozete za nou stat ked ona nestoji za vami ...

anonym_52fb65
Dnes o 17:06

NIč nepomôže ona neprestane, tiež som mala takú kolegyňu
ako malé decko , možno má aj diagnozy že o nich nevie
tá naša ,,schytala,, pár kanadských žartíkov a odkazov nech sa už ukludní nepomohlo
tak ked išlo o povýšenie šupli sme ju tam 🙂 a bol klud

anonym_8559af
Dnes o 17:08

@anonym_autor nech ju vyhodia. Ona sa nezmení. Budete mať kľud.

anonym_72d43e
Dnes o 17:09

Ja by som hneď išla aj s kolegami na HR. Alebo za šéfom. Na takéto správania sa robia školenia, je to neetické a nevhodné. Nech ju vyhodia keď je magor

anonym_0f5df8
Dnes o 17:10

@anonym_autor buď rada, že je to len kolegyňa a nie šéfka. Ja mám takého nadriadeného a to je ina káva.

autor
Dnes o 17:14

Len pre predstavu. Vždy každému k narodeninám alebo sviatku upečie jeho obľúbený zákusok, pamätá si kto má kedy narodeniny. Keď mala kolegyňa problémy v manželstve, táto jej pomáhala, bola jej oporou, brávala ju na výlety, aby nebola sama. Skrátka je to veľmi dobrý človek, nápomocný. Bojíme sa, že aj keby ju šéf nevyhodil, ona to bude brať ako zradu, že sme za ním boli. Nie je to len kolegyňa, ktorá je problémová. Na druhú stranu je aj milá, láskavá, naozaj sa snaží, v práci šikovná. Nechceme ju takto zhodiť, len sme z nej už unavení.

anonym_1311bd
Dnes o 17:19

Tak ju trošku ponatahujte, že toto jej správanie si všimli aj vedenie a keďže sa plánuje prepúšťať, tak aby náhodou nešla aj ona.

eeffka
Dnes o 17:24
@anonym_autor

Len pre predstavu. Vždy každému k narodeninám alebo sviatku upečie jeho obľúbený zákusok, pamätá si kto má kedy narodeniny. Keď mala kolegyňa problémy v manželstve, táto jej pomáhala, bola jej oporou, brávala ju na výlety, aby nebola sama. Skrátka je to veľmi dobrý človek, nápomocný. Bojíme sa, že aj keby ju šéf nevyhodil, ona to bude brať ako zradu, že sme za ním boli. Nie je to len kolegyňa, ktorá je problémová. Na druhú stranu je aj milá, láskavá, naozaj sa snaží, v práci šikovná. Nechceme ju takto zhodiť, len sme z nej už unavení.

@anonym_autor a vas sef sedi v sklenenej vezi? Ze nevidi co sa tam deje?

autor
@anonym_1311bd

Tak ju trošku ponatahujte, že toto jej správanie si všimli aj vedenie a keďže sa plánuje prepúšťať, tak aby náhodou nešla aj ona.

@anonym_1311bd Povie túdle núdle a vyplazí jazyk. Ona ako keby v sebe mala dve osoby. Jednu dospelú a druhú dieťa. Už ma aj párkrát chytili nervy a rozbehla som sa za šéfom. Potom som si to rozmyslela, niečo nás drží späť.

autor
@eeffka

@anonym_autor a vas sef sedi v sklenenej vezi? Ze nevidi co sa tam deje?

@eeffka Šéf je na inom poschodí, nesedí s nami v kancelárii.

anonym_dbd3b4
Dnes o 17:25
@anonym_autor

@anonym_1311bd Povie túdle núdle a vyplazí jazyk. Ona ako keby v sebe mala dve osoby. Jednu dospelú a druhú dieťa. Už ma aj párkrát chytili nervy a rozbehla som sa za šéfom. Potom som si to rozmyslela, niečo nás drží späť.

@anonym_autor najskor bude chora....

januska12323
Dnes o 17:26

Nech je nápomocná ako chce, nie je zdravá a nemôžete sa kvôli nej sústrediť. Spojte sa viacerí a choďte za šéfom nech to porieši.

anonym_a56506
Dnes o 17:26

ako by som videla strelenú Evík zo seriálu Slunce seno jahody...

tej nepomôže nik, len ju brať takú aká je.
Keď odíde určite si na ňu budeš spomínať. Viem o čom píšem - mala som tiež kolegyňu ktorá každému rozprávala všetky svoje problémy. chodila od stola k stolu a rozprávala o mužovi, svokre, .... doteraz si spomínam na ňu.

eeffka
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@eeffka Šéf je na inom poschodí, nesedí s nami v kancelárii.

@anonym_autor tqk to je vedenie na pohladanie. Neviem si predstavit ze by som riadila ludi a nemala nad nimi prehlad. Inu cestu ako ist a oznamit to nevidim, kedze ste uz skusali vselijako slusne.

anonym_1311bd
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@anonym_autor .... No tak vám neostáva nič iné, len sa hromadne vybrať za šéfom. Kvôli jedincovi nemôže trpieť cely tim.

autor
Dnes o 17:29
@anonym_1311bd

@anonym_autor .... No tak vám neostáva nič iné, len sa hromadne vybrať za šéfom. Kvôli jedincovi nemôže trpieť cely tim.

@anonym_1311bd Ja viem, aj sa bojím, že je to asi jediné riešenie. Možno aj je chorá, a keď sa pôjdem sťažovať, pripravím chorého človeka o prácu.

anonym_1311bd
Dnes o 17:32
@anonym_autor

@anonym_1311bd Ja viem, aj sa bojím, že je to asi jediné riešenie. Možno aj je chorá, a keď sa pôjdem sťažovať, pripravím chorého človeka o prácu.

@anonym_autor .... A takto pripravíte seba o nervy. No a čo, že ju vyhodia? Aj keď ma diagnózu, zjavne kašle na to. Upozornili ste ju slušne nie raz. Ak sa nevie prispôsobiť, nech padne na hubu. Možno to práve potrebuje

autor
Dnes o 17:33
@anonym_1311bd

@anonym_autor .... A takto pripravíte seba o nervy. No a čo, že ju vyhodia? Aj keď ma diagnózu, zjavne kašle na to. Upozornili ste ju slušne nie raz. Ak sa nevie prispôsobiť, nech padne na hubu. Možno to práve potrebuje

@anonym_1311bd Ja to tak aj beriem, že buď ona alebo my. Aj som sa snažila, to nejako pretrpieť ale nejde to, je toho už moc.

autor
Dnes o 17:35
@anonym_dbd3b4

@anonym_autor najskor bude chora....

@anonym_dbd3b4 Možno áno a možno je len trafená, neviem. Ona keď okolo niekoho ide, povie: Aha, očurám ti stôl. A zdvihne nohu ako pes a predstiera, že močí. Neviem aká choroba sa takto prejavuje.

anonym_1311bd
Dnes o 17:36
@anonym_autor

@anonym_1311bd Ja to tak aj beriem, že buď ona alebo my. Aj som sa snažila, to nejako pretrpieť ale nejde to, je toho už moc.

@anonym_autor Možno ju hneď nevyhodia, len presunu inde alebo dostane napomenutie alebo niečo.
Už dávno ste mali byť u šéfa. Aspoň ja by som bola

motylik2559
Dnes o 17:37
@anonym_autor

@anonym_autor Mne uplne pride jej spravanie ako kamoska co ma susedu. Jej kebyze povies nieco navazno, zacne sa smiat, mozes jej aj vynadat a tiez sa zacne smiat a vystupovanie take ako svet gombicka, ale ona ma schizofreniu a berie lieky. Keby ich nebrala bola by presny opak a velmi zle by bolo. No ale kazdopadne mi uplne pride jej spravanie identicke s touto pani...Ono mozno by stalo aspon za to, ze keby ju sef razne napomenie, bohvie ci by aspon to nezabralo. Nie hned vyhazov, ale napomenutie ci ako to spravne pomenovat.

autor
Dnes o 17:40
@motylik2559

@anonym_autor Mne uplne pride jej spravanie ako kamoska co ma susedu. Jej kebyze povies nieco navazno, zacne sa smiat, mozes jej aj vynadat a tiez sa zacne smiat a vystupovanie take ako svet gombicka, ale ona ma schizofreniu a berie lieky. Keby ich nebrala bola by presny opak a velmi zle by bolo. No ale kazdopadne mi uplne pride jej spravanie identicke s touto pani...Ono mozno by stalo aspon za to, ze keby ju sef razne napomenie, bohvie ci by aspon to nezabralo. Nie hned vyhazov, ale napomenutie ci ako to spravne pomenovat.

@motylik2559 Ak by išlo len o napomenutie zo strany šéfa, už sme u neho dávno. Ale mám pocit, že on využije sťažnosť na to, aby ospravedlnil jej výpoveď. Áno, človek si povie, že si za to môže sama, keď je trafená alebo sa nelieči, ale nikto nevie čo bude mať výpoveď u takého človeka za následok.

tiezjedna
Dnes o 17:40
@anonym_autor

@anonym_dbd3b4 Možno áno a možno je len trafená, neviem. Ona keď okolo niekoho ide, povie: Aha, očurám ti stôl. A zdvihne nohu ako pes a predstiera, že močí. Neviem aká choroba sa takto prejavuje.

@anonym_autor to už je fakt moc...

autor
Dnes o 17:42
@tiezjedna

@anonym_autor to už je fakt moc...

@tiezjedna Tak ono je toho ešte podstatne viac, toto je ešte nič proti tomu čo dokáže robiť. Keď to poviem niekomu mimo práce začne sa rehliť, ale mne to naozaj príde ako vážna porucha a bojím sa, že keď príde o prácu, bude na tom horšie.

anonym_fd35f3
Dnes o 17:42
@anonym_autor

@anonym_autor My mame tiez jednu taku, vie byt aj mila, vesela kopa, aj pomoze, ak treba, nevravim, ale je jej vsade vela, az to viacerym prekaza. Face to face je v pohode, da sa s nou vtedy uplne krasne a normalne pobavit, ale akonahle je v skupinke ludi, je stredobod pozornosti, cela sa smeje, o kazdej somarine rozprava.Nastastie mozeme mat aj homoffice, tak vtedy si oddychneme od jej hlucnej povahy.

autor
Dnes o 17:43
@anonym_fd35f3

@anonym_autor My mame tiez jednu taku, vie byt aj mila, vesela kopa, aj pomoze, ak treba, nevravim, ale je jej vsade vela, az to viacerym prekaza. Face to face je v pohode, da sa s nou vtedy uplne krasne a normalne pobavit, ale akonahle je v skupinke ludi, je stredobod pozornosti, cela sa smeje, o kazdej somarine rozprava.Nastastie mozeme mat aj homoffice, tak vtedy si oddychneme od jej hlucnej povahy.

@anonym_fd35f3 Aj ste jej skúšali dohovoriť? Nemáte nejaký spôsob ako ju utíšiť?

anonym_615b59
Dnes o 17:44

@anonym_autor nema ADHD?

Strana
z2