Ako zvládnuť spoluprácu s kolegom mužom?
Moja otázka ako vychádzate v práci keď máte kolegu muža?
Sme malý kolektív, je nás spolu 6, robíme vo dvojici, sme super kolektív radosť chodiť do práce. Cez leto ku nám nastúpil kolega a robí so mnou, sme spolu 8 hodín denne väčšinou iba vo dvojici, ale stretneme sa v rámci firmy aj všetci.
Ide o to že neviem ako ho mám brať, zo začiatku som bola odmerana chcela som rýchlo odrobiť si svoje a domov. No ako sme sa spolu otukali a začali sa baviť spolu je to iné. Máme rovnaké koníčky, rovnaké názory na život. Párkrát sme sa aj stretli v meste mimo roboty a vždy máme o čom hovoriť. Mám pocit že začína ku mne niečo cítiť podľa toho ako sa správa a zaujíma sa o mňa. On je ženatý má jedno dieťa, ja som vydatá mám dve deti. Začína mi to byť nepríjemné keď som s ním celé dni. Ako by ste to riešili?
Správala by som sa k nemu rovnako ako ku kolegyni. O to viac keď ani jeden z vás nie je free. Tu za mňa nie je o čom. Proste kolega 🤷♀️
@anonym_autor mám kolegov mužov a všetko normálne robíme. Smejeme sa, vtipkujeme, nadávame, ideme na obed 😃
Správaj sa tak ako by si chcela aby sa správal tvoj muž ku kolegyni🙂
10 rokov som sedela v jednej kancelarii s kolegom, vychadzali sme vyborne, pomahali sme si s robotou navzajom, potiahli jeden za druheho ak chybal, aj na kavu po robote chodili, aj pokecali o kadecom ale viac nic nebolo. Bol to kolega.
Ste zadani, ked nema rozum on, maj ho aspon ty a nezacinaj si s nim. Ked prekroci hranicu kolegialnych vztahov, tak ho slusne ale razne uprac. Ale skor si myslim, ze to len ty mas nejaky pocit.
S kolegami mužmi si rozumiem veľmi dobre. Spravidla lepšie aj ako so ženami.
Mam v kancli kolegu a oproti hneď ďalšieho ktorý je u nás často. Uplne super. Narehoceme sa. Kopec dvojzmyslov ale nikdy nikto nic neprekročil. Proste uplne ako s kolegyňami vedľa v kancli. Ale každý človek je iný. Ja ich beriem rovnako kolegyna kolega
@anonym_autor teraz si predstav, ze by tvoj muz takto rozvijal vztah s kolegynou. Presne toto je riziko dnesnej doby, ked muzi pracuju spolu so zenami. XY podvadzani sa na pracovisku. Travite spolu ovela viac casu ako s vlastnym partnerom. Ak s tym nevies prestat tak uz len z lasky a ucty k manzelovi by som z roboty odisla pripadne sa dala preradit. Je to chodenie po tenkom lade. Znicis detom zivot ak sa nevies kontrolovat.
Momentálne mám tiež kolegu a rozumieme si výborne. Ale on je v takom veku, že by mi mohol byť synom, takže si môžeme rozumieť úplne bezpečne, žiadny flirt, ani zamilovanie nehrozí
@anonym_autor musis si hlavne v hlave nastavit, ze je to proste kolega a koniec. To neznamena, ze sa nemozte rozpravat a mat podobne zaujmy.
Mala som kolegu vo veku mojho manzela, ja som tiez taka, ze az po case ked spoznam cloveka, tak viac sa otvorim. Taky normalny slusny chlap, boli som u neho aj s manzelom na navsteve nieco pozriet, kedze je kutil ako ten moj. Mozme aj posrandovat a pod, ale stale je to kolega. Ja mam svojho, on ma svoju. Kolegyne a kolega tam bolj super, sefka hrozna. Inde zase sefka dobra bola a kolegyne vacsina nic moc.
Keby som ja citila, ze sa prekracuju kolegovske vztahy, tak by som to razne stopla a ukazala mu hranicu, kde uz nemoze proste ist. Aj za cenu urazenosti a pod. Manzel je pre mna na 1.mieste a vzdy to v praci vedeli z mojho rozpravania.
Mala som kolegu, partaka, bol o 30 rokov starsi odo mna. V case ked sme zacinali teda, sme boli kazdy single 😁 Nikdy nam ani nenapadlo nieco viac. Casom si on nasiel zenu (moju rovesnicku), maju aj dieta, ja uz som tiez vydata s detmi. Kolega bol jeden z mojich najlepsich kamaratov a naopak, kedze sme spolu travili cca 8h denne na par m2, hoci pri aktivnej praci (nie administrativa sedenie za PC), jednoducho ak si sedite, prirodzene zdielate takmer vsetko zazite. Nevidim na tom nic zle. Pomahali sme si, stretli sa aj mimo. Nenamyslala som si, ze je za tym nieco viac, samozrejme... Takze pre mna to bola vyborna zivotna etapa na spoznanie fajn cloveka ✌️
Spravaj sa normalne, je možné že ti to len príde a nič sa nedeje, žiadne extra city len normálne priateľstvo. Ja som robila v kolektíve báb a mali sme len zopár chalanov, bavili sme sa normálne a tiež sme sa občas stretli aj mimo, nikto si nič nenamyslal. Stalo sa ze sa niekto niekomu začal páčiť, to je prirodzené ale jeden druhému povedali, nehnevaj sa z mojej strany to tak nie je a bolo to ok, babili sa dalej normalne. Poznám reálne iba jeden pár ktorý sa dal takto dokopy a neboli z našej pobočky ale až z iného mesta, no tam to medzi nimi iskrilo od začiatku poriadne. Takže sa neunahli a ak budeš mat pocit, že to začína byť z jeho strany vážnejšie tak mu normálne povedz ako sa u teba veci majú.
A tu čo vlastne riešiš? Že aj ty sa začínaš zamilovaný a nebies čo robiť? Nuž, keď nevieš čo so sebou, zmeň prácu. Tiež som mala super kolegov, ak ženatých. Pokecali sme o žene a deti je, bolo super. On čosi o žene povedal čo sa mu nepáči - po 20 chvíľach na ňu ale! A vieš čo? Zdenka som ho, keď sa mu nepáči, nech tu jednu blbosť po nej dokončí a nepunda zbytočne! Veď ona urobil 98% prace a táto jedna činnosť ju nebavila. No tam je toho.
Bolo jasné, že je super manžel aj otec a ako kolega kamoš tiež bol fajn. Koľkokrát má domov zaviezol aj s nákupom. Len som vždy chcela aby to bolo ok s manželkou. Tam nik neriešil nejaké zamilovanosti. I keď v kolektíve bol obľúbený aj medzi ženami. Z akcie sme nechceli aby šiel tak skoro domov a on povedal, že ide lebo sa menia so že ou pri chorých deťoch! No "nemiluje ho" aj ako kolegu! Takto si získal ozaj našu úctu.
A pokiaľ sa ale vy neviete spratat do kože, tak majte otvorený rozhovor, ukradnuté si všetko a uvidíš, čo bude.
@anonym_autor je mi luto tvojho muza a jeho zeny.
@anonym_autor a potom sa kazdy cuduje preco mam vzdy strach ked partner robi s kolegynami v praci. Vsak vacsina nevier pochadza prave z prac
Mám viac kolegov, sme super partia, chodíme spolu na obedy, aj po praci na drink.Vsetci zadani, nikdy sme hranicu kolegiálnych vztahov neprekročili.
Trávim 12hod s kolegami, striedajú sa mi dvaja, predtym bolo viac muzov, ale uz sme prevaha žien. My sa považujeme za jednu pracovnú rodinu , mame super priateľské vztahy, za tie roky sme si kazdy na každého uz tak zvykli. Ja tych chlapov beriem ako bratov, jeden je aj fešák, ale nikdy som sa na neho nepozerala ako na potencionálny objekt. Všetci sme v manzelstvach. Aj ked dostávam rozne komplimenty, slušne poďakujem a ideme dalej. Nikdy som im nedala náznak, ze by zo mna mohli mat nieco viac.
Ked ti to je neprijemne uz, zarad spiatočku ,udržuj čisto kolegionalny vzťah, nemusis s nim chodit na obedy alebo kávy mimo pracovnej doby, nemusis s nim rozoberať koníčky a ine veci. Mozes to zastaviť.
A tu čo vlastne riešiš? Že aj ty sa začínaš zamilovaný a nebies čo robiť? Nuž, keď nevieš čo so sebou, zmeň prácu. Tiež som mala super kolegov, ak ženatých. Pokecali sme o žene a deti je, bolo super. On čosi o žene povedal čo sa mu nepáči - po 20 chvíľach na ňu ale! A vieš čo? Zdenka som ho, keď sa mu nepáči, nech tu jednu blbosť po nej dokončí a nepunda zbytočne! Veď ona urobil 98% prace a táto jedna činnosť ju nebavila. No tam je toho.
Bolo jasné, že je super manžel aj otec a ako kolega kamoš tiež bol fajn. Koľkokrát má domov zaviezol aj s nákupom. Len som vždy chcela aby to bolo ok s manželkou. Tam nik neriešil nejaké zamilovanosti. I keď v kolektíve bol obľúbený aj medzi ženami. Z akcie sme nechceli aby šiel tak skoro domov a on povedal, že ide lebo sa menia so že ou pri chorých deťoch! No "nemiluje ho" aj ako kolegu! Takto si získal ozaj našu úctu.
A pokiaľ sa ale vy neviete spratat do kože, tak majte otvorený rozhovor, ukradnuté si všetko a uvidíš, čo bude.
@svetlonos Pls vypni si ten autocorrect. Same bludy ti to pise.
Mam dojem, ze zamilovana si skor ty, nie on.
Pracujete v Košiciach? Lebo mi niekoho silno pripomínaš a aj ten tvoj kolega. Len si niečo pozmenila, aby ťa nikto náhodou nespoznal.
@anonym_autor sme v kancelárii 11- ti. Ja som jediná žena. Nikdy ma ani len nenapadlo, žeby som si z niektorým z nich, alebo oni so mnou niečo začali. Sme len kolegovia. A to si chodíme občas niekam sadnúť. Nikto si nič nenamýšľa. K jednému dokonca chodím aj na návštevu. Som kamrátke s jeho ženou. 🙂

Hlavne si nic nenamyslaj. Ja kolegu normalne beriem je mi uplne ake je pohlavie viem emocie oddelit od prace. A ak raz niekoho nehladam tak nezacnem ani k nemu nic citit a urcite vo svojom volnom case nanho nemyslim a neriesim, ci on nieco citi ku mne alebo nie. Je mi to uplne jedno.